Магистратура Журналистика или Фотография? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Магистратура Журналистика или Фотография?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1092 пъти
Здравейте, реших да пиша тук за да поискам съвет от вас.

В момента съм последна година бакалавър по Теология. Исках да уча нещо друго, но така се случи, че ме приеха тази специалност и не успях да се класирам другаде. Тъй като първата година след завършването реших само да работя и се отделих от родителите си, спечеленото исках да си спестя за обучение. Тоест изгубих една година.

След това ме приеха в тази специалност и макар, че не носи перспективи и е доста странна и необичайна, реших да не кандидатствам пак и да губя втора година. Уча задочно защото исках да продължа да работя и се случи така, че се влюбихме с един колега от моя курс, събрахме се преди две години и в момента сме женени и имаме бебенце. Това не пречи на обучението ми, защото има и кой да ни помага като ходим на лекции и изпити. След като завърша това, имам планове да уча магистратура журналистика а и имам право да я запиша при представена диплома за бакалавър и определен успех.

Та въпроса ми е- добра идея ли е?

От години пиша в различни сайтове и имам вече година и половина стаж в малки онлайн медии, но за да пиша в някоя голяма и известна се изисква образование, защото в момента няма да ме вземат на сериозно. След половин година майчинството ми приключва, ще дам детето си на ясла и ще си търся работа в сферата на писането (има много обяви за копирайтър в офис или офис асистент за които не се изисква магистратура. ) Но идеята ми е, че след като завърша магистратура искам да кандидатствам за работа в големи и известни медии. От познати знам, че на доста места става с връзки, но тъй като аз ги нямам, предпочитам да си извоювам сама мястото.

Пиша от съвсем малка и никога не съм си представяла, че мога да печеля от това, защото ми беше просто хоби.

От друга страна, обичам много и да снимам и имам познания в тази материя, не съм ходила на уроци, но съм чела доста фотографски книги и съм общувала с фотографи, които са ми давали критики и насоки. Снимам и арт концепции и като цяло това е стила ми, опитах се да си продам няколко фотографии, но нямах успех. Няколко пъти са ме викали да снимам събития като са ми заплащали, но не е било нещо сериозно. Снимането е другата ми страст и много хора са ми казвали, че имам талант (фотографи и художници). Така, че се колебая между магистратура Журналистика и магистратура фотография в НАТФИЗ (там приемат въз основа на портфолио. )

Моля ви, дайте ми съвет, коя магистратура би била по-обещаваща?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8523bea079
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж с кое от двете ще се чувстваш по-пълноценна, а не по-заплатена. Иначе и двете са добре, имам приятели професионални фотографи и се справят много добре финансово, но там е и до късмет, а и скъпа техника се иска. А за да станеш добър журналист не се изискват апаратури за хиляди, а остър ум и талант за писане.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8445ec8cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти,

Без да искам да звуча обидно, мразя журналистите. С много малки изключения, целта им не е да отразят адекватно едно събитие, а да го направят драматично, кърваво, всявайки чувство за безнадеждност у хората. Преследват сензацията и нищо друго. За мен това са подли хора, без капка човечност. Самите те се съсипват от това. Вижте Миролюба Бенатова, събра куп награди за журналистика, а изглежда изцедена и уморена от живота. Не, благодаря!

Фотографията е много по-приятна професия, както за теб самата, така и за тези, които й се наслаждават. Разбира се, чрез нея също можеш да пораждаш тъга, жал, драматизъм, безнадеждност и т. н., но това е по-скоро личен избор, а не единствен вариант да просперираш. Напротив. Имаш цял нов хоризонт пред себе си, според насоката, която избереш. Можеш да се чувстваш наистина добре в кожата си.

И двете професии са трудни. Трябва много упорство. Ако аз трябваше да избирам, бих се насочил към фотографията.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2879bd88b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен журналистика...а фотографията като нещо допълнително.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker