Непристойно поведение на преподавател! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Непристойно поведение на преподавател!
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2489 пъти
Здравейте!
Студент на 22 год., 4-ти курс. Няма да казвам кой е университета.
Проблема е следният, имам преподавател, който се държи меко казано, неприемливо. Въпростният преподавател ми преподава по чужд език( не е английски). Държани се доста арогантно, наперено, без никакво уважение към студентите( 9-10 човека). Постоянно казва, че от нас нищо не става, да се затворим в тоалетните и да не излизаме от там. Има и момичета в групата, пред тях говори за мен**с, крещи им, говори им на "ма". Постоянно ни казва колко пари припечелва, като преводач, показва си банковата сметка и казва: " Какво да направя като съм умен, да си отрежа половината глава ли.... за да съм като вас? " тези думи са придружени с ехиден смях. "Вие не знаете бълг. език, чужд (да не го споменавам) сте тръгнали да учите. " "Докоснете ме за да станете умни", "Трябва да се радвате, че сте в една стая с мен и ми дишате въздуха. " " Познавате президента на България, а мен не ме познавате. " В групата има млад ( със 7 месечен стаж) държавен служител (МВР), и му казва, че трябва да си върне половината заплата, която е взел до момента.... "Вие сте срам за българската нация! ", това е само част от репетуара му. Често говори за неговият род, колко умни хора са и т. н. Има сертификати за преводач, карани да ги четем и да се учим.
Според мен това поведение не е никак приемливо, недай си боже да кажеш, че не си разбрал нещо, което е казал... чува и глухият цар. Задочна форма съм, за 15 дни не мисля, че се учи език, но това е друг въпрос.
Въпроса ми към вас е какво да направя, към кого да се обърна, нарушава ли моите права, защото не е приятно, някой било то и по-умен от теб, да се държи така и да ти крещи( буквално да крещи). В университета знаят как стоят нещата но.... май никой не му прави забележка.
П. П Сега е момента да кажа, че аз действително не знам добре бълг. език, но това не ми пречи да владея английският език. Замислям се вече за "Господарите", защото това комплексарско поведение не се трае.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 879cc6ab82
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Той не иска да ви учи.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: df9f256e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Запиши го тайно с телефона си на видео и го пусни на директора на университета! Съберете подписка с колегите за отстраняването му като преподавател.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 80d6d1d2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много ми е интересно защо пишеш бълг. език???
Не е приемливо преподавател, предполагам в добър университет да се държи така! Каквито и да сте, той няма правото да се прави на "голям". Класната ми в момента е така, но тя ни и кълне. Казва, че ние никога няма да стигнем толкова далеч, колкото дъщеря и, която завърши миналата година и прочие. Едно от нещата с които ни кълнеше, беше цитирам: "Пожелавам на всички тази помия, която я сътворихте да се изкъпете в нея и да не излезете никога от там!" А тази така наречена "помия" беше заради учителката ни, която ни освободи от час.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a51fb5867c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз ще ти кажа. Направете колективно оплакване до Декана на университета. Аз съм в ПУ и на поправителна изпитна сесия в залата преподавателката пушеше, та написахме колективно оплакване и я разкараха. Изложете конкретни факти и възпитано поговорете и най-малкото ще бъде предупреден.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a6ba9ee43e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз ако чуя 10 изречения от този негов велик речник бих станал бих го хванал за гушата и бих му крещял адски агресивно ( имам много дебел глас ) само и единствено истини. Това което ще му направя на твое място ще е разновилно на прегазване от тир. НО ако не му помогне да си оправи скапания месест зубърски и комплексарски мозък ще извикам 10 души докато излиза от тях за работа. Да знаете какво се случва когато 10 човека пребият стар човек с тръби. Не съм някой агресивен или нещо друго, но като избухна да се крие в обежището на президента. В крайна сметка побесней и му кажи истината в очите, ще се разреве веднага. Такива зъбури са много крехки.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 936f06a787
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Скрита камера с микрофонче може да го оправи идеално. Идеално... Това е само начина. Човека има доста комплекси и ги избива. И да не ти пука, че може да ви заплаши с двойки, ако ви ги пише може да свикате и комисия да ви оцени.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c706a18086
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Човечето е много, aмa много комплексирaно. Дa, зa господaрите е добрa идея, но включи тихомълком мобилният и нaпрaви няколко видеотa, дa се виждa добре лицето му докaто говори и т. н.
Дa нямa и грaм съмнение, че е той. A после пускaй видеото по всички новинaрски сaйтове, в коментaри aко щеш. Искaт-не искaт, ще трябвa дa го изгонят, дa ск ходи нa село овчaр дa стaвa, знaм ли... не е зa сред хорa, кaмо ли преподaвaтел.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1152039ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Очаквам да видя въпросния професор в Господарите :D!!!
Не знам в кой университет учиш, какво и в кое населено място си, но там където ме приеха мен, има от същите комплексирани и смачкани хора, имащи гигантско самочувствие за 'преподаватели'. Преподават ни напълно безполезни и неграмотни хора, които само ни губят времето до 16;00 часа запълвайки си тяхното в качеството си на университетски преподаватели... мър божке.
Като ме приеха бях много възхитена, после рязко осъзнах къде съм попаднала и усмивката ми се замрази. Специалността ми е наблъскана с предмети и информация от 1800 година напълно непотребна за професията, която ще упражнявам. Нямам желание да ми губят времето с информация, която има за цел да ме деградира, вместо прогресира, нямам желание да уча празни приказки.
Страната ни затъва. Никой не обръща внимание на това какво се преподава, никой не прави нищо по въпроса с промяната на системата на обучение, защото СПЕШНО Е необходима такава!!! Необходимо е голяма част, гигантска част от преподавателите в университетите да бъдат отстранени, заедно с празните приказки, които излагат пред студентите си, непотребни за абсолютно никой. Ясно е, че ако преподавателите ти не струват, не струваш и ти. Може ли от теб да стане нещо, ако тоя от който се учиш не става за абсолютно нищо?

По темата на автора, искам да кажа само едно нещо - хора (като твоя професор), които претендират и се изтъкват, че са капацитет и вещи в нещо - не се занимават с даскалък, а избират нещо друго. И има и друго - не може всички да са висшисти. Има много хора без висше, които са милион пъти по-вещи от хората, които преподават материал от преди Христа.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: eaaadf33a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Бате, тоя да беше некакъв истински играч - разбирам, ама той некакъв си преводач. Ако му бия два шамара ще си забрави името, кво остава за езиците дето превежда за по 10 лева на час.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7ba7473e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като видях заглавието, предположих, че става въпрос за гимназиален учител, който си позволява волности с ученичките. Само мога да кажа, че циничният преподавател с право ви се подиграва. Защо, по дяволите, не знаете добре български език и като се държите като ощипани госпожички, какво отношение очаквате?

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 010e756cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Запиши го и го прати на Господари на ефира. За това ще се говори повече отколкото за УНСС тази година.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0b31cf0ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Кажи му, че си там, за да се научиш, а той не ти помага особено. И отнеси въпроса, към по-висшо ниво. Трябва да имате някакъв отговорник, за вашата група. И аз съм имал проблеми, с подобни индивиди, чията единствена цел бе, да могат да кажат, че са преподаватели в университет, но ги виждахме по 3 пъти в година, защото имаха бизнес или работа, а преподаването им бе страничен приход.
И все пак, карай го умната, защото може и нищо да не стане. Така или иначе, този семестър ще свърши, а предполагам, че ти имаш други цели в живота, вместо да се притесняваш, от някакъл луд преподавател, който ще те оставя на изпити.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0c7a58fe36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не искам да звучи грубо, но от написаното оставам с впечатление, че не блестиш особено с познания по български език. Мисля, също така, че притежаваш високо самочувствие, тъй като, казваш, че „ аз действително не знам добре бълг. език, но това не ми пречи да владея английският език. ”. Замисли се, дали английският не е на нивото на българският ти. Та ти си 4 курс, най-вероятно филология. Не е нормално за толкова години специална подготовка, а да имаш такова ниво. После ще се очаква от теб и колегите ти да извършвате преводи или преподавателска дейност. На какво ще научите хората? Стегни се и започни да учиш. Това е проблема на младите днес, нямат покритие, но претендират и искат всичко.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 87f89c65c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Какви ли не извращения има в университетите. Затова не се записах, въпреки че ме приеха. Не съм толкова за дипломата, а за знанията и уменията. Мога и сам да се науча. Купих си учебници, а за практиката ще си обзаведа лаборатория. Така сам ще се обучавам.

Какво е това нещо? Дават се изпити в университетите, купуват се изпити, дипломи, курсови работи, материалът се преподава набързо. Който иска диплома направо да си я купи от МОН. Струва 5000 лева и отнема 6 месеца нейното издаване. Получаваш си я направо от университета срещу подпис. Това важи за всички университети. Ти избираш университет, а университетът прави това, което му кажат от министерството. Като сте дошли само за дипломи, направо си ги купете и не си губете времето изобщо. В университет се отива подготвен и с основа.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 24e8ef35c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 16- от автора

1. Щом казвам, че знам английски език, знаачи го знам. Доста често ми се налага да го използвам. Не мисля, че когато човек каже, че владее английски език, парадира с това.
2. Няма да ставам преводач или преподавател, както и не уча филология.
3. Ако ти беше при този преподавател, гарантирам ти, да си избягала.

П. П Много прибързани заключения правиш, не слагай всички под общ знаменател. Поне ме накара да се усмихна с твоето неадекватно и леко злобно изказване.
Бъди по-добронамерена към хората, усмихвай се, че да ти се връща.
А, само да те питам, ти в "Ясновидци" ли участваше???

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fadbbd2fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До автора от 16.
Не съм искала да те засегна, извинявай, ако си се почувствал така (, а явно си). Не съм злобна, а искрена.
Минала съм през достатъчно преподаватели и виж, най-страшните зверове не са те, а РАБОТОДАТЕЛИТЕ и КЛИЕНТИТЕ! Лошо е те да имат подобно отношение и поведение към теб, а драги ми Смехурко, да чукам на дърво до сега с никого аз такива проблеми не съм имала, а съм срещала и срещала зверове. Приготви се за живота, не го казвам с цел да обиждам, а просто споделям съвет. Учи и се развивай, този е пеперуда днес и няма да определя съдбата ти.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 85114c0b39
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Или историята е тотална измишльотина, или отношението на преподавателя си е напълно адекватно.
Ако сте всички в тая група толкова неадекватни че единствено да ви идва наум "Господарите" или деканите да ви оправят личното отношение на преподавателя, си заслужавате подобни епитети. Не сте деца че да чакате мама и тате да ви бършат задниците в тоалетната. Като не можете да спечелите уважението на тоя преподавател(изненада - никой не е длъжен да те уважава), има съвсем елементарен начин да го накарате да се държи по-"нормално". И той не е "плачкане" пред декана или "Господарите". Ама се искат и малко "топки", които на днешната младеж си личи отдалече че и липсват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker