Кандидатстване Журналистика (помощ) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кандидатстване Журналистика (помощ)
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1775 пъти
Здравейте, сега ще съм 12 клас и ми предстои кандидатстване в университет. Последните няколко години чувствах голямо напрежение за това как трябва да направя избор и правилно решение за това какво искам да уча след като завърша. Повечето от приятелите ми и съучениците ми бяха взели този избор още в 9-10 клас и аз бях един от малкото, които все още не бяха взели това решение. Исках първо да проуча всичките си възможности, да разбера в какво съм добър и какво би ми се харесало да уча и работя. Оказа се, че желанията ми, любимите ми предмети и на практика оценките ми се разминават.
Остава много малко преди да дойде 15ти и цяло лято бях притискан (от самия себе си) най-накрая да реша какво ще уча. Разгледах всички специалности в България, а извън нея и пак имах проблеми с намирането на точната специалност, но това на което съм се спрял в момента с голямо желание е кандидатстване в СУ с Журналистика или Книгоиздаване. Това, което ме притеснява са МНОГО неща.
Първо - приемният изпит, който е писане на есе/текст върху зададена тема и след това устен кръг. Това, което ме тревожи е, че нямам подготовката, от малък град съм и тук не се предлагат кандидат-студентски курсове по Журналистика. Бих се упражнявал сам у нас да пиша подобни есета, но не знам каква трябва да е структурата или по-точно какво се изисква от мен за да получа добра оценка и как да разбера дали пиша правилно тези есета. Подготовката е ключова, а не знам дали самоподготовката е добър вариант.
Второто, което ме тревожи е, че в СУ се взима оценката от История и цивилизация. Това е един мой много любим и интересен предмет, но оценките ми са само 5-ци, защото учителят по история в нашето училище беше много строг и суров и трябваше да даваме максимума от себе си и аз точно това правех. Не веднъж съм се откроявал от съучениците си със знанията и оценките си по История, но пак казвам аз имам само твърдо 5ци, което ме кара да се чувствам много неуверен срещу други кандидати, които ще имат подготовка за кандидатстването и отлични оценки. Бих могъл да се ява на ДЗИ по История за да превърна 5ците в друг резултат, но не се чувствам добре, избирайки матура по История. Бих искал да избера матура по АЕ, въпреки че няма да кандидатствам с нея, съм по-сигурен, че ще получа много по-добър резултат от този, който бих ако избера история.
Това е всичко на кратко :) Какво бихте ме посъветвали да направя в това положение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 59ba9c341a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не искам да влияя на мнението ти, но аз съм завършила журналистика и след това исках да съм учила нещо друго. Ако завършиш социология, право и пр. Винаги може да пишеш в медии. Ако обичаш да пишеш. Единственото ценно на журналистиката е, че завързваш контакти с полезни хора. Та, моят съвет е да кандидатстваш и други неща, и журналистика, разбира се. Но ако не те приемат не се отчайвай, ако имаш желание да пишеш, може да го правиш. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker