Ще е достатъчен ли само английски в Ес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ще е достатъчен ли само английски в Ес
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1120 пъти
Здравейте. Първо да кажа, че от чуждите езици знам само английски и то на елементарно ниво. Мога да се стегна, за да го науча добре. Но се чуда, след Brexit, дали в рамките на Ес съюз, ще е достатъчно човек да знае само този език, или не. Тъй като съм почти на 18, не знам да си подобрявам ли английския, или да захващам с по - скоро с немски например.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: df89ad8335
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Същия въпрос си задавам като теб. Какъв беше смисъла и все още какъв е смисъла по училищата масово да се изучава английски език, като германците командват парада, а англичаните не искат да имат нищо общо с ЕС. Според мен, немския тепърва ще се налага като задължителен,изискван и официален език на страните от ЕС.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bce0041cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи в коя страна мислиш да емигрираш. В Германия няма да ти е много от полза, защото там дори и да те разберат, голям е шанса да се направят на луди, защото не говориш техния език, а те много държат на това.
За Белгия не съм сигурна, но мисля, че е същото. Английският ще ти помогне да се оправиш донякъде, но след това задължително трябва да научиш езика, който говорят в страната, в която си.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c021e19f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз знам и немски, и английски на много добро ниво, немският ми е дори на ниво майчин, английският на много добро ниво. Езикът на бизнеса и на науката днес е английски. Всички нови публикации са на този език и се разбираме помежду си на този език. Той ти трябва на ниво В2, за да можеш да работиш каквато и да е по-квалифицирана работа, а всеки следващ език е ОК, но не е задължително. Повече от B2 ниво на нормалните хора не им трябва.
Английски се говори по света и у нас не заради англичаните, а заради американците, които са водещите и в науката, и в новите технологии, и във всякакви тенденции - един филм и една хубава книга не можеш да прочетеш или изгледаш без английски. Това е универсалният език днес. Аз с англичанин като се сетя наскоро за пръв път говорих на английски....нямала съм контакти просто с този народ....
Дай си зор и научи английски, а другото е вятър работа. Казвам го това като човек, който е имал за 1ви език немски, учих в Германия и пак заради учене и университет ми трябваше много английски, а след това където и да съм отишла говоря на английски, не на немски, защото е трудно да се съберат хора от 1 държава - дори с немци да съм някъде си говорим на английски, защото все ще има някой, който е от другъде.
Тоест като се съберат поляк, българин, холандец и французин на едно място няма да си говорят на немски или руски, а на английски. Ако ти трябва език за бизнес и наука, но и за комуникация с хората извън България - английски!
Включително с руснаци и немци- английски!!!
Вярно е, че немският ми е отворил врати, но без английски в 21 век не можеш да се обърнеш, буквално! Един самолетен билет не можеш да си купиш и онлайн банкирането ми мина на английски дори, а съм клиент в ПИБ ха-ха...не знам как се оправят по-възрастните

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b5c14dd835
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Немският език няма как да стане по-говорим от сега! И след Brexit и преди него английския винаги е бил най-използван. Немският е ужасно труден и грозен език. Английският е много по-лесен от френския, немския и испанския.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0de548d238
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много си зависи в кой държава искаш да живееш. Защото ако смяташ да емигрираш в Германия, Испания, Франция или Италия ще ти е необходимо да научиш местния език, ако обаче предпочиташ Северна Европа, например Норвегия, Швеция или Дания английският ще ти свърши чудесна работа. Същото важи и ако решиш да емигрираш в по-малка държава.
А за тези, които твърдят, че след Брекзит английският ще стане едва ли не излишен напомням, че английски не се говори само във Великобритания, а още в куп държави по света като САЩ, Австралия и т.н. и отдавна се е наложил като международен бизнес език. Така, че дори и Великобритания да излезе от ЕС, с английски ще можете да се оправите почти на всякъде по света, ама пробвайте да се разберете с някого на немски примерно в Китай или Япония.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 71d766193e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами Немски се говори почти изцяло само в Германия. Английски се говори в половината цивилизован свят. И Брекзит няма нищо общо с факта кой език ще е масовия в света. Например в Скандинавските страни е като майчин, там е най-добре в Европа. Канада, САЩ.
Общо взето във почти всички държави, освен Германия, е задължителен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker