Медицина в Германия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Медицина в Германия?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 3997 пъти
Здравейте! На 18 години съм, завършвам немска езикова гимназия тази година и ще защитавам С1 по езика. Насочила съм се медицина в Германия и по-точно в Хайделбергския университет. Ако можете да ми разясните как стават нещата там, кандидатстване, какви документи се поддават и къде, изобщо всичко. Знам, че периодът за кандидатстване е до 15 юли за зимния семестър и че таксите на семестър са около 150 евро, но нищо повече. След като завърша там смятам да замина за Америка и да специализирам очни болести, но и за Щатите не съм сигурна как стават нещата. Възнамерявам да запиша и аспирантура в Япония, но за тази цел мисля, че не се иска да знаеш японски, а само английски. Ако някой е запознат по темата моля да помогне и да ми обясни всичко, което е нужно да знам. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8217805d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   То е хубаво човек да има цели, но ти малко не прекаляваш ли? Вече и кариерата в САЩ си измисли.
Първо, вероятността да завършиш медицина в Гемрания е около 20-30% дори да те приемат. Кандидатстването за всички други специалности е само по документи, но за Медицината говореха, че ще въведат изпит. Не знам дали го направиха. Там приемат лесно, дори в добрите университети, а Хайделбергския е ТОП университет, но да го завършиш... е друга тема. От немците завършват 50%, а от българите... 20-30%
В Хайделберг няма много работа, а е скъп град. Дано имаш родители да те издържат

За Япония забрави - там не знаят английски и не предлагат международни обучения. Ох, умирам от смях просто...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6d1f7cecee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Хубаво е, че имаш цели и мечти. Пожелавам ти от все сърце да ги изпълниш. Аз съм на 16 и уча в немска езикова гимназия и също съм се насочила към Хайделбергския университет, но също не съм запозната с прием и т. н. Като цяло смятам, че е рано още да мисля. Дано сбъднеш мечтата си!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 39bf10554f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Здравей! Аз уча медицина в Аахен. Кандидатствах само с диплома от гимназия (5. 99) и TestDaF (5/5/5/4). Няма изпит и така е навсякъде, но ако не те приемат на първо класиране, някои университети имат собствени изискания за второ, като например интервю или TMS. За Хайделберг мисля, че беше TMS, но не съм сигурна. Иначе аз честно казано не съм се занимавала сама с документите, една жена, която с това си се занимава, ги подготви и прати. Доколкото знам кандедатстването става през Hochschulstart, някои го правят сами, други се обръщат към фирми.
Искам да изясня две неща от коментара на номер 1.
Първо, за работата. Аз работя към нашата университетска болница като помагам на сестрите. 4 дни в месеца по 8 часа за 400 евро. Вярно, не може да се живее на 400 евро, но има и студентски заеми, ако родителите не могат да отделят много пари. То и без това програмата е толкова натоварена, че ме съмнява човек да може да работи на повече часове. Това, което аз работя, си е специална работа за студенти, която е съобразена с това, че уча - работя само уикенди и по празници и мога да договарям да си местя смените ако имам изпити скоро например. Според мен в Хайделберг също би трябвало да се предлага нещо такова. Определено се научава много, лекарства, системи, подход към пациентите, ако лекарите са готини се понавърташ около тях и и те ти дават по нещичко. Аз съм в интензивно отделение и само суперлативи мога да кажа.
Второ, не оставяй някой да ти каже, че прекаляваш. Хубаво е да имаш план за живота си, въпреки че той може през следващите 6 години да се попромени. Аз също искам да специализирам в САЩ, само че кардиология :) За там трябва да държиш един изпит в няколко части, казва се USMLE. Баща ми е лекар и преди време го е държал с намерението да кандедатства за специализация в САЩ, каза, че има специални учебници за него, които могат да те подготвят много добре и като цяло е успеваем. Разказва ми и обаче, че тъй като очните и дерматологията са едни от най-скъпо платените специалности, е много трудно да те вземат, ако не си завършил американски университет. Това може и вече да не е актуално, аз още не съм много навътре в тези неща.
Искам да ти кажа и че подкрепям избора ти на 100%. Наистина няма да съжаляваш. Доста университети тук вече са на т. нар. Modellstudiengang, не знам дали знаеш. Аахен и Хайделберг също. Програмата е много различна от тази в България, няма разделения предклиника и клиника, първата година се учат някакви основни неща и след това директно започваш различните системи, като към всяка от тях минаваш анатомия, физиология, биохимия, НО и клинични предмети, например кардиология, неврология, ортопедия, травматология и т. н. Сполед мен е много добре структурирано. От рано ни пускат в отделения, от четвърти семестър натам можеш да правиш лекарски стаж, имаме квалификационни профили на различни теми. Много ще ти хареса.
Пожелавам ти успех! <3

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8c87835faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 3 от авторката:Много благодаря за адекватния отговор по този въпрос, радвам се, че има млади и мотивирани хора като теб наистина благодаря и ти пожелавам успех!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 01b8a3016d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Здравейте!
Чак сега попадам на темата, тъй като тази година и аз кандидатствах медицина в Германия и ме приеха в Аахен. Все още не смея да се зарадвам напълно, докато не се запиша, но това ми беше първото желание и се надявам всичко да мине както трябва. До авторката - предполагам, че ти вече също си получила резултати. Бих се радвала да се свържем някак лично, за да може да обменим мисли по темата. Номер 3 - полезен коментар, всичко, което разказваш звучи много интересно. Коя година вече следваш?

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 61449ab28b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Бих искала да следя темата, тъй като планирам да кандидатствам в Аахен. Какъв трябва да е месечният доход на един студент там? Освен това как са общежитията - лесно ли е да се намери, цени и т. н.?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bb39affd74
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,
хубаво си се ориентирала, на мен лично университетът и градът много ми харесват.
За общежитие можеш да кандидатстваш онлайн. Отвори страницата на Studierendenwerk и погледни, там има линк. Има възможност да си избереш до колко евро да е наемът и каква стая искаш. Всеки месец после трябва да си потвърждаваш регистрацията. Добре е да го направиш по-рано, защото аз закъснях много и още чакам за стая. Макар че ми направи впечатление, че позицията в листата на чакащите не е задължително водещ критерий, и до късмет е. Можеш и да търсиш квартири във WG-gesucht например. Но от България е трудно, защото повечето хора искат преди това да минеш лично, за да разгледаш и да се запознаят с теб. Що се отнася до наемът - бих казала, че за под 250 трудно се намира нещо, така че 250-300 ориентировъчно. Семестриалната такса беше около 260 евро, но хубавото е, че в нея влиза семестриалният ти билет и с него можеш да пътуваш в цялата провинция. И оттам нататък преценяваш колко и за какво ще харчиш. Аз също все още се ориентирам в ситуацията.
Надявам се, че съм ти била полезна :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2289962955
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До автора,
според мен добре си се насочил.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker