Нов Български Университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (102810)
 Любов и изневяра (24483)
 Секс и интимност (12009)
 Тинейджърски (20700)
 Семейство (5196)
 Здраве (8228)
 Спорт и красота (4282)
 На работното място (2382)
 Образование (6328)
 В чужбина (1372)
 Наркотици и алкохол (977)
 Измислени истории (745)
 Проза, литература (1541)
 Други (14420)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Образование

Нов Български Университет
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 6234 пъти
Здравейте. Вече се записах в НБУ със специалност "политиката и обществото" (на английски език) и наистина съм много надъхана да уча, но все по- честно чувам отзиви и коментари, че там не се учи, че там и магаре да завържеш ще завърши и т. н. Искам да ви попитам за вашите лични наблюдения и опит.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4151e8936b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Политика и общество в НБУ? Ти сериозно ли. Отиди веднага до бюрото по труда и виж колко обявени работни места има с тази специалност - 0?
Май идваш от заможно семейство и още не мислиш как ще си изкарваш хляба, но скоро реалността ще те удари или както казва Бисмарк „Първото поколение прави парите, второто ги управлява, третото учи История на изкуството“
Ужас - да имаш пари и възможности и да ги пропилееш по такъв глупав начин.
Поне в СУ ако учеше История на изкуството можеше академична кариера да почнеш, но в НБУ? Виц

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7d323b87ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, ти самият/ата си виц :D как прецени от една история, че авторът е богат и разчита на парите на семейството си? Точно такива балъци като теб, на които им бягат парите, плюят НБУ. И лисицата казала, че гроздето е кисело, като не можала да го достигне.
Авторе/ке, ако си добръ/а в това, което правиш, винаги ще намериш работа. Щом си нахъсан/а и ти се учи ще успееш! Аз учих в НБУ, но не завърших, домързя ме. Но сградата, професорите всичко е перфектно!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7d323b87ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Само искам да кажа на номер 1, че именно тази специалност се търси, и то масово, поради простата причина, че няма специалисти в тази област. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7d323b87ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако си се ориентирала към парламента, там някои политици дори нямат висше образование.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 13fe2f8d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Боже, и каква е тази област, дето не й достигат специалистите? Че това имаме в изобилие!
НБУ е университет с нисък рейтинг. Професорите, които в сериозните университети едва пишеха 3, в НБУ пишат 6-ци. Университетът обира студентите, които другаде не са влезнали.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 20c75bfc91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Навсякъде казват, че уж лесно се завършвало, ама като стигнеш до ликвидация и те късат и после те гонят от университета. Никъде няма лесно, не се връзвай на глупостите им. Лъжат, че се дават изпити, за да привличат студенти. Ако това им е кампанията за привличане на нови студенти, то по-добре да закриват университетите.

Хубаво си се надъхал, но имаш ли нужната основа и подготвен ли си предварително за новата материя? Ако влезеш без знания където и да било, първо няма да разбереш какво ти говорят, второ, че ще си загубиш времето и трето, че двойките са ти в кърпа вързани.

Ако решат да ти дадат изпитите, после само с дипломата ще си останеш. Или влизаш подготвен в университет, или не влизаш изобщо да си губиш времето и парите. Много хора така са си загубили парите и времето с тези университети.

Като нямаш основа и не си подготвен за университет, по-хубаво не влизай да се червиш. Там се учи висша математика. Ако преди това другата математика не ти върви, оценката е слаб 2. На празни листи също се пиша кръгло 2.

Ако стигнеш до поправки и ликвидации, си подготви парите за купуване на изпити, иначе няма да завършиш. Изпити не са дават просто така - или даваш парите, или даваш знания срещу оценка.

За 2 неизвинени отсъствия те гонят от университета и трябва да се презаписваш отново. Като си боледувал и също ще те накарат да си вземаш часовете с други групи.

Ако не защитиш и предадеш всички курсови работи, реферати и протоколи и не ти дават заверка за семестъра.

Абе изобщо трябва да си много, ама много подготвен. Да не стане да те скъсат на 10 изпита и после да се чудиш какво да правиш на поправката? Прави си сметката. Материалът е тежък и обемен в тези университети и ще ти трябва много време да учиш и да огрееш едновременно всички предмети. Не можеш да наблегнеш само на един предмет, а останалите да изоставиш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 55034692b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз завърших графичен дизайн там преди около четири години. Това, което мога да кажа е, че в НБУ в различните специалности нивото е различно. Най-вече поради различните преподаватели.
Вече си се записал/а в специалността, най-добре ще можеш да прецениш сам/а за себе си. Много важно е ти да имаш мотивация и да извлечеш максималното; в никой университет не изливат знанието с фуния ;)
Успех! :)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 20c75bfc91
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   До номер 5

В момента можеш да влезеш почти във всеки университет с кръгла тройка и с взети изпити от матурата. Мен ме приеха в Русенския университет с тройка, но не се записах. Сигурен съм, че НБУ е последното място, където ще се запишат неприетите на друго място студенти. Всъщност къде има неприети студенти? Навсякъде се влиза с тройка, само елитните специалности се заемат. Във всеки университет има незапълнени бройки и се чудят откъде да намерят студенти. Няма кой да учи. Хората не са толкова луди да си дават парите за некачествено образование.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5fea945c32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   НБУ е доста скъп университет, но за сметка на това съм чувал, че базата му е добра. Щом си избрала тази специалност, нека тя да е. Не слушай другите какво ще ти кажат, защото ако трябва да си избираме специалности по това, което се търси - всички ще сме или доктори или математици, а това няма как да стане. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4151e8936b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   От номер 1 - учила съм в елитен университет в Германия, актуално номер 35 в света. За сравнение - в топ 1000 няма български университет, НБУ изобщо не знам дали е част от каквато и да е академична общност, но действително има специалности там, които са се наложили като графичния дизайн и мисля моден дизайн.
Специалността на Авторката е боза ако ще и в Сорбоната да учиш, а в НБУ е виц.
Работа за такива няма, освен ако мама и тати нямат връзки в някое министерство или друга институция.
Защо мисля, че Авторката е от заможно семейство (без лоши чувства) - човек от нормално семейство би мислил как да си изкарва един ден хляба, а в НБУ също не всички, но много деца на по-заможни семейства учат там, които не могат да влезнат другъде.. Лошо пак няма - учете обаче нещо, с което можете да работите. Аз нямам нищо против заможните семейства, защото самата вече съм достигнала завиден стандарт на живот, но съжалявам родителите на някои хора, които финансират такива глупави висшИ. Има една дума „Безхлебно изкуство“

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fbda5e4417
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   НБУ е тип "Мики Маус университет", без да обиждам никого. Нещо като варненския свободен. На който му трябва просто някаква диплома, колкото да има, се записва там. А специалноста е меко казано несериозна. Няма да се впусакм в подробности защо, мисля, че на всички им е ясно. Само ми отговори като завършиш и те питат какъв си по професия, какво ще отговориш? Политик и общественик?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5ba42f1cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   До номер 1- 100% си завършила университет в Германия, и то ЕЛИТЕН... аз пък съм трактор :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5ba42f1cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   От авторката: за всички, които казват, че тази специалност е несериозна ето каква ѝ е практиката(копирам от сайта на нбу): Завършилите програмата са: политолог; експерти по международни програми и проекти, специалисти в международни правителствени и неправителствени организации, външнополитически ведомства, в държавната администрация, политически партии, неправителствения сектор, изследователски организации.
До номер 1, майка ми и баща ми не са богати, отделно, не знам защо сте си внушили ПОВЕЧЕТО, че този университет е с висока такса, при положение, че сравнен с Американския колеж е нищо. Да, истина е, майка ми и баща ми имат връзки в политиката и могат да ме подбутнат на там и именно тази специалност ми трябва, именно на английски.. лошо ли е? ;) а и ме приеха в още 2 университета, просто не ми се учи в разпадащи се сгради. Както каза един преди мен "и лисицата казва, че гроздето е кисело, като не можала да го достигне"
Поздрави, на всички, които си мислят, че няма да успея там.. именно това ще направя, на пук на вас :D и пак прочетете историята.. търся съвет от ХОРА С ОПИТ И ЛИЧНИ НАБЛЮДЕНИЯ ОТ ТАМ, а не от състаряваши чички и бабки, чули недочули слухове за университета.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5ba42f1cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Номер 10, да бе, то всички в този сайт, или стр зсвършили в Харвард, или сте милионери. Знаем :)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5ba42f1cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   До номер 6, в тази специалност висша матаматика НЯМА, има статистика, което е съвсем различно. И в НБУ няма извинени и неизвинени, това е частен университет, платитл си си за да ходиш на лекции, вече ако си решил да не ходиш си е твой проблем, важното е да ходиш на изпитите.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4151e8936b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   н 12, завършила съм Ludwig Maximilians Universität München. Най-добрият поне в Германия, следван от Тechnische Universität München. Живея в Ню Йорк, Mанхатън, Hells Kitchen е кварталът. Живея на 36 етаж в icon и имам чудесна гледка в момента към река Хъдсън, часът е 8:31 pm и тъкмо вечерях.
Живяла съм и съм работила в около 5 държави, в градове като Амстердам, Виена, Берлин, .... и бъдете сигурни - нито един път не срещнах някой колега да е завършил в... НБУ, но Авторката трябваше да започне с това, че има връзчици. Е, това променя много нещата. В ООН работят тук много подобни на нея, на 100% от комунистически семейства с големи връзки във Външно и изобщо.

За останалите хора обаче съветът ми важи.
Гледайте какво учите и къде ако разчитате на себе си един ден да си изкарвате хляба.
За който има родители с връзки, да си гледа там какви връзки има. Лошо няма. В интерес на истината и аз бих използвала подобни връзки ако съм имала, но родителите ми са от десидентско семейство и няма как да имат връзки.
Лошото на връзките, които на си направил ти лично е само, че могат да се загубят, защото хората на възрастта на родителите ни малко по малко отстъпват предните позиции и да не стане така, че докато Авторката завърши връзките да са в пенсия :) или да се е сменила властта. Това е също проблем на връзките.
Връзките са като нож с две остриета.
По-тежко е да не разчиташ на връзки, но пък с течение на времето успяваш да си изградиш свои познанства и най-вече да придобиеш качества, на които винаги можеш да разчиташ. Дипломите дори не се гледат толкова, но ако си завършил Мики Маус Университет (както го нарекоха горе), после няма как и да имаш способностите, които ти са нужни в кариерата и живота.

Успех на всички - правете внимателно изборите си, защото от това, което сега решите после ви зависи цялото бъдеще. Малко несправедливо е, че на 19 г. едва ли не човек решава такива неща и после животът му може да се оплеска, но такъв е животът, но да твърдиш, че Американският университет е едва ли не на нивото на НБУ е самозаблуда. Лошото на самозаблудите е, че се изпаряват изневиделица - изпаряват се с връзките.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 06220a5f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 16, колкото и да ти се иска, връзките няма да се изпарят. :D
Както каза някой в по- горните коментари- в парламента има и политици без висше. Не разчитам на връзки, просто казвам, че ги имам, написах, че съм нахъсана да уча, но винаги си намира малоумник като теб, който да оплюе.. типично българска черта. Продължавай да си живееш във фантазиите и да се самозаблуждаваш, в следващата тема може да кажеш, че и на Марс живееш! Лошото на самозаблудите е, че се изпаряеат изневиделица- като сънищата. :) кога казах, че двата университета са на едно ниво? Сравних таксите, драга вишистке милионерка :D

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 06220a5f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Е тва е нашата държава.. ако не си човека на човека на човека бъдеще няма. Бягайте от тук.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 06220a5f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   От чисто любопитство искам да попитам според вас ако се явят 3-ма токущо завършили компютърни специалисти от Софийския, Техническия и Нов български кой биха избрали да назначат на работа?

Този, който иска най- малко пари. :)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 06220a5f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Идвай в НБУ без да го мислиш даже. Хора, които плюят по този университет, или нямат пари да си го позволят, или са го чули от "приятел" със същия проблем. Аз учих в ТУ и ето сравнени деата униветситета
- Прекрасна материална база! - имаме си климатици и не се потим като животни по време на лекции, упражнения и изпити и това е в 90% от залите. Тук включвам също така чудесната библиотека и многото компютърни зали със свободен достъп.

- Чисти тоалетни! - това за мен е много важно, който учи в ТУ ще знае за какво говоря. Сега не знам какво е положението вече, но преди години 2ри корпус беше един голям кенеф.

- Най-добрите преподаватели, включително и чуждестранни!

- Интересни програми и още по-интересни курсове!

- Достатъчно бърза административна система! - отново впечатленията ми за ТУ са от преди 2 години, но който се е записвал и плащал семестър тогава сигурно помни на кви опашки се чакаше.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 06220a5f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Относно това какви кандидати предпочитат работодателите общо взето съм останал с впечатление, че първо те интервюират и ти пускат разни тестчета за знания и след това ти гледат сертификатите и дипломата. Така че по-важно е да покажеш знания и добри комуникативни умения, отколкото диплома от Харвард и 100 сертификата. Като каза "учената" дама, дипломата може да е купена. Може да е купена и от СУ и от Американския колеж

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 06220a5f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Не съзирам особена идея в това хора, които никога не са имали реални допирни точки с НБУ, да коментират качеството на университета. Аз също няма да си позволя да коментирам ТУ, УНСС или СУ. при все, че имам много познати оттам (повечето - недоволни ). Единственият по-несериозен недостатък на НБУ пред „утвърдените“ държавни висши учебни заведения е сравнително високата такса за обучение - мисля, че за новоприети студенти е вече около 1100 лв. на семестър за базовите 30 кредита - което означава няколко задължителни курса - понякога е недостатъчно. Коментиралите оценяването - в НБУ малко са тези, които ще ги „отрежат“ преподаватели, ако видят, че и малко са се постарали да поучат (но - има кампания против преписаните готови курсови работи и плагиатството като цяло - за подобно провинение, особено ако е повтарящо се във времето повече от веднъж, вече има решение да се отнемат студентските права). Напротив - преподавателите се опитват да насочат студентите какво точно от материала трябва да усвоят добре, за да изкарат добре изпита. При нужда, могат да бъдат консултирани във връзка с неясноти по него и в приемното им време. Изпити относително лесно се взимат, но определено повечето курсове е ТРУДНО да вземеш с 5 или 6 - за да го направиш, добре е да си предадеш навреме заданията по време на семестъра и те да са били достатъчно добри, за да бъдат оценени високо - което да доведе до освобождаване от изпит; опция, която масово в държавните университети я няма... Материалната база няма да коментирам, нито възможностите за развитие, нито системата за преподаване, които Университета предлага - добре е всеки, който се интересува, да се увери сам за себе си доколко са на ниво те - лично аз нямам никакви забележки.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 06220a5f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Мога да кажа както и много хубави неща, така и такива от които определено не съм била доволна.
Базата и условията наистина са много добри, но за преподавателите въпросът е спорен. Има какво да се желае.
Да, най добрите са там, защото им плащат най-добре, но това не означава, че всички си дават кой знае какъв зор в обучението (вероятно идващо от това, че и студентите ама хич не си дават зор /повечето/). Не слагам всички преподаватели под общ знаменател, но има доста такива, както и има и доста възрастни, които отдавна не би трябвало да преподават, да не говорим компютърни програми. Няма да споменавам имена, но 4 различни курса един от друг, с различна материя, но с един и същ преподавател - освен зададените различни задачи по тях, абсолютно нищо различно не беше преподадено... и ако сам не се интересуваш и не задаваш непрекъснато въпроси... няма как да стане с точно този тип преподаватели.

Както сред тях разбира се има и много добри, както като преподаватели, така и като специалисти в областта, от които ако имаш желание и ги търсиш сам, разговаряте и проявиш заинтересованост, можеш да научиш много.

Изпитите определено се взимат много по-лесно от другаде.
Това, което дразни например е че ако си имал за семестъра 15 задачи и си се постарал да направиш всичките прилежно, то и ти и някой със 4 направени ще имате една и съща оценка. Една дипломна работа правена 6 месеца и една правена 1 седмица също могат да имат една и съща оценка...
Доста от студентите също не си дават зор да учат (тъй като смятат, че платените високи такси им гарантират оценката), което допринася за общата картинка с взимането на изпитите, модните ревюта из коридорите и колите на паркинга

Хубавото е че ако сам имаш желание, ако се интересуваш от материала, ако задаваш нужните въпроси, ако записваш курсове, не заради кредити, а защото имаш желание да научиш нещо наистина, ако се абстрахираш от мисълта "трябва да прочета малко, за да взема и тоя изпит...няма нужда да си давам зор", ако успееш да не се слееш с общата маса, която предпочита да седи в кафето, а реално посещаваш лекциите... то ще ти обърнат непременно внимание, дори биха ти помогнали и за напред например професионално. Ако се стремиш да си добър, ще те забележат безспорно. Шансовете за стипендия също са много добри и ако се пребориш за нея, високите такси не трябва да те притесняват толкова.

Защитите на дипломни работи са със свободен вход (присъствие), така че можеш да идеш и да погледаш няколко.
Курсове, които те интересуват, на тях също можеш да влезеш да присъстваш 1 път, като помолиш преподавателя, за да видиш какво е нивото и дали би те удовлетворило или пък ако се чудиш кой преподавател да избереш (понякога има различни за един и същ курс).

Често се организират разни семинари или разговори с известни лица в дадена професионална сфера, на които можеш да присъстваш свободно.

С две думи ако имаш амбицията и желанието - да, наистина можеш да научиш много, всички преподаватели ще ти съдействат, но сам трябва да го преследваш; иначе
ако си отишъл с идеята просто за дипломата, определено няма да научиш нищо.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 06220a5f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Дипломата от НБУ има една от най-големите акредитации в Европа, спрямо другите университети.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fbda5e4417
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Авторке, разбрахме, че всичко след 16-ти коментар е твое, писано все от "различни хора", "учили" там. Ако не знаеш коментарите имат хаш и се вижда кои са писани от теб. Щом толкова искаш да учиш, там, учи си, защо искаш хората да одобряват избора ти, че чак си пишеш сама коментари. Хората няма да си променят мнението само заради това, че някой мним студент е написал коментар в сподели.нет.

Но и аз ще ти кажа, че връзките са до време. Виждал съм много хора как хващаха господа за шлифера с връзкии после като се сменя властта, ги натирват и стават по-ниски от тревата.

От мен да знаеш, не разчитай на връзки. По-лесното в началото винаги ти излиза скъпо на края. Не се заблуждавай, че ще изместиш някой, който заслужава това място, само защото имаш връзки.

По-добре учи нещо, с което можеш сама без връзки да си изкарваш хляба. Вярно, ще е по-трудно в началото, но веднъж изградиш ли си авторитет, после няма да си зависима нито връзки, нито от вашите, нито от властта. Повярвай ми, виждал съм много хора "успели" чрез връзки и когато в един момент връзките спрат да вършат работа, гледката става меко казано жалка. Не можеш да си представиш колко жалко изглежда бивш директор на огромно предприятие да работи като стругар в най-мръсните цехове, защото му трябват няколко години стаж за пенсия. Много подобни случаи съм виждал и повярвай, жалка гледка е.

Така че внимавай с какво успяваш. Най-добре с двете си ръце и с акъла, без да е сметка на някой, който заслужава повече от теб.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fbda5e4417
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Пак съм аз. И защо веднъж пишеш, че имаш връзки, втори път сама пишеш да бягаме от България, понеже всичко става с връзки от името на друг потребител. Темата вярна ли е изобщо или те кефи да провокираш хората? Сама със себе си да спориш с надеждат да увлечеш и хората в спор.

И между другото не знам защо на жената от Ню Йорк и слагате единици, но жената е съвършено права за всичко. И по писането и разбирам, че наистина живее в Ню Йорк.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0b76b01aa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   26, я пак погледни хашовете на въпросните коментари и тези на 12, 13, 14, 15-коментар, които са на авторката, тези над 16-ти не са на авторката и не претендират, че са на различни хора, а са на един и същ пич, който е завършил НБУ и е много доволен от този факт. Аз лично нямам мнение по темата, не съм запозната, но се включвам само, за да внеса яснота, защото на авторката се приписват думи и действия, с които няма нищо общо, аз бих се засегнала много, ако ми се хвърлят подобни обвинения.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fbda5e4417
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

29.   28. вЕрвай ми, 2,3,4 и 12, 13, 14, 15 също са на авторката. Всъщност като ги преброих, от 29 коемнтара с този вкл. 16 са на авторката. Не съди само по хаша.

Да не говорим, че темата силно се съмнявам да е реална, а по-скоро си има хоби да гледа как се дърлят в темите и.

Не и отговаряйте повече, няма смисъл да и правим кефа в темата.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 654b464480
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Баща ми преподаваше в НБУ. Знаеш ли какво ми сподели? Че още първия ден са го извикали за да му кажат, че под 4 не трябва да пише, защото всички трябва да завършат. Преподава 1 година и напусна. Каза, че това там си е пародия на образование и няма смисъл да се опитва да учи хора, които нямат и грам желания да научат нещо. Така, че ако наистина искаш да научиш нещо, чети си вкъщи допълнително и хич не разчитай, че там ще ти дадат някакви познания.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 20c75bfc91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   До номер 30.

Сериозно ли? Мен защо ме изключиха от университета за слаб успех? Ако пишеха от 4 нагоре, нямаше да има изключени студенти заради слаб успех.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fbda5e4417
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   32, ти си сигурно единствения изключен, защото за друг такъв не съм чувал. Явно си бил съвсем безнадежден случай.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 20c75bfc91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   До номер 33.
Ами ето, че имало и такъв случай. Ако исках можех да си купя изпитите, та дори и цялата диплома, ама не го направих. Не ми трябваше диплома, а знания. Купих си учебниците и сам се научих.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fbda5e4417
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   34, е именно, проблема е бил в плащането, а не че трябва да те научат на нещо. Там идеята е да се въртят едни пари, а не да се научи нещо. Може би това за четворката е важало точно за плащащите си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3d70fb807a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Оф я не ги слушай тези хора тук. Аз имах мнение за НБУ което беше лошо. Мислех. че там всеки завършва. защото се плаща. Учих една година в Англия и въобще не бях доволна и започнах първа година в НБУ. Сега ще започвам втора година там. Мислех. че няма да се учи. ще е вечен купон обаче въобще не е така. Уча здраво. изпитите са трудни. никога не са ме пускали да мина просто ей така. По цели следобеди уча и развивам темите от учебниците. Всеки който не учи там си мисли. че е много лесно. както аз мислех преди това.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0af0f571ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Престанете с тея клишета, които са от едно време и то само защото НБУ е първият частен университет!!!! Много отдавна българското образование е пародия и СУ, УНСС и тем подобни отдавна са на много ниско ниво и приемат всеки! Само българина е роб на клишетата! Учил съм в НБУ и в чужбина и единствения университет, който се доближава до западните е само НБУ! ТЕ работят в комбинация от американска и западна система! Супер модерна база и нови неща на преподаване.... Минус е голямата такса и някой преподаватели.
Дипломата на НБУ е призната навсякъде, защото начина на обучение с курсови работа, семинари и т. н е същия, както на запад и когато видят дипломата, виждат, че системата е подобна...
Ако имаме модерен университет, то това е само НБУ и никой друг!

А тази учила в Германия от Ню Йорк, да вземе да спре, че се бута във всяка тема и ръси пълни глупост. Накрая ще се окаже просто самотна жена, стояща си в къщи по цял ден, очевидно е, че е много комплексирана и неуспяла...

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4151e8936b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   н 37, браво, че си защитаваш университета, но сега остава да промениш и мнението на работодателите и на цялата академична общност в целия свят.Модерен е НБУ, защото ви дондуркат и ви пишат добри оценки, защото си плащате таксите. Ако това е модерно, аз предпочитам да е традиционно.
И не климатиците и чистите тоалетни ще ви подготвят за живота навън, няма и да ви научат особено. Ставате само още по-глезени мамини и татини.
В Англия ходил н. 36, видял че гроздето е кисело - защо ни е Оксфорд като има НБУ!
Най-големият проблем е не да бъдеш лъган, а да се самозалъгваш. Не важи правилото 1000 пъти повторена лъжа става истина, когато човек се самозаблуждава.
Завършете го това НБУ, намерете си работа, направете кариера и тогава обсъждайте успехите/неуспехите на хората, завършили в истински ВУЗ, защото никакъв успех не е да влезнеш в НБУ и мама и тати да ти плащат надутите такси. След това идва отсяването и трудното
Пилците се броят на есен!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0af0f571ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Н. 38 ти как разбра, че пишат лесно оценки Там??? Учила ли си там, преподавал ли си там?? Или пак всичко е "така съм чуеала"? !!
И да огромна част от колегите ми е НБУ вече имат кариери в международни фирми в България... защото много отдавна никой не се интересува от диплома и оценки, а от стаж и входен изпит от фирмата.. Но ти явно, нямаш поглед на пазара на труда...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d85ad3b1d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Завърших НБУ, преди 3 години- мултимедийни технологии. Единствената причина заради която не бих записал пак там е ИМЕННО заради 2-3 закостенели, задръстени, консервативни малоумници, живеещи в спомените си от '80, които преподаваха и в МЕИ. Като г-н Желев или Ангелов например. Всичко друго си беше тип топ и се радвам, че не си загубих времето другаде.
Красимир Иванов ме научи на занаят. Професор Константинов на стори борд. Димитова е един най добрите преподаватели, които познавам в живота си. Макс скрипта и С# ги попиваш като гъба от нея. Даже Панчо Томов беше супер във фотошопа и колкото и да си добър, все ще те светне нещо. Да не говорим за флаша, аутокада, премиера, АЕ.. Всяка една от тях може да ми даде професия. Малешков е много сериозен преподавател и мисля, че от другите университети на малкия му пръст не могат да му стъпят. А Веселинов ще ви скъса ако имате >75%. Мен е късал 3пъти и пак не му се сърдя, ако си мислите, че лесно се завършва.


По мои наблюдения ВСИЧКИ негативни мнения за НБУ са винаги от хора които никога не са учили там. Другите университети не мога да ги коментирам. Аз не съм като вас.

Ааааа и сам съм си плащал семестрите, работейки нощем, ако това има значение токова много за вас-мрънкачите.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d85ad3b1d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Аз съм онзи по-горния с мултимедията. Забравих да допълня, че автора прекрасно би си намерил работа в Страсбург или Брюксел например. ЕУРЕС имат страхотни оферти. Просто вие като вашите МЕИ преподаватели продължавате да мислите 2Д

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 2fff06f456
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Нов Български Университет - е съвременен университет.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker