Не искам да уча в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не искам да уча в България
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1662 пъти
Здравейте, благодаря на тези, които четат това! Та да си дойдем на въпроса-не искам да уча тук. Да, обичам България и съм горда българка, но родината не може да ми предложи това, което искам и мечтая. Kато всеки, аз искам да имам хубаво бъдеще, да намеря любовта, да имам хубава и доходна работа и др. Вмомента съм на 14 години и тъкмо минах изпитите след седми клас, и влязох в училище за компютри, макар че математиката не ми върви много. Не искам да го завършвам, въобще не искам да завърша в България. Имам приятели и семейство, които живеят в Щатите и искам да отида при тях, но те само ми обещават, че ще отида там за последните две години от гимназията, още нищо не са ми казвали, а времето минава и съм много обезнадеждена, защото продължавам да си мечтая да уча там, но не знам дали наистина ще стане или ако стане дали ще ми хареса или дали ще ме приемат щом съм от друга държава. Знам езика на високо ниво, завърших курс за разговорен английски, също се справям с граматиката доста добре. Уча английски откакто се помня, преди първи клас още. Въпросът ми е дали мечтата ми може да се сбъдне и моля да ми дадете някакво мнение или съвет! Много ви благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: d9c696b2d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как пък на 14 години реши, че не може да ти предложи това което искаш? Толкова много хора успяват. Както много други деца си си втълпила, че тук не става и си мислиш, че където и да отидеш ще е по-добре. Голяма заблуда.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5e57956deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да ти имам и проблемите! У нас поне имаш достъп до образование, защото образованието е БЕЗПЛАТНО. В САЩ до 10 клас образование и то съмнително - само за богатите и в богатите квартали има добри училища, а след 10 клас колеж с такси от по 35000 долара. Родителите като се роди дете почват да събират пари за колже и евентуално за университет. Ти ще учиш в училище, в което все пак си кандидатствал и искал да влезнеш, но не ти се учи - и в САЩ и зад САЩ такива хора завършват зле. Не можеш да избягаш от себе си. Ако мислиш, че ако отидеш някъде другъде ще ти бъде по-лесно в живота, жестоко се лъжеш.

Живуща в NYC

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 88c940c227
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   В САЩ образованието е много скъпо. Защо не се ориентираш към Европа?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: cb7d883426
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съжалявам, обаче в момента това, което пишеш не е твоето мнение, това тук са думите на твоите родители. Мога да ти кажа, че съм почти напълно убеден, че всичко това е защото вашите всеки ден повтарят, че в България е мизерия, че няма такава държава, че тук не се живее и тн и разбира се единственото решите е чужбина. Е разбери - няма живота ти да стене песен ако избягаш в чужбина. За съжаление, някои родителите внедряват в децата си още докато са малки, че могат да бъдат щастливи само и единствено ако напуснат България. ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5e57956deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   н 2 съм и подкрепям 4.
Самата аз на твоите години реших да уча в Германия и успях, но нагласата ми не беше като твоята - не съм очаквала другата държава да ми даде едва ли не щастие, бъдеще, камо ли „любов“, а просто имах интерес към езика и към специфична наука, която не се преподава качествено в Източна Европа. АЗ, не моите родители, исках да уча там и съответно трудностите бяха за мен - работене пералелно на почти пълен работен ден плюс университет, унижения, тормоз от работодатели (няма да лъжа, като българин не си много желан), още в университета си имаше тормоз и дискреминация, но се справих, защото АЗ исках.
Заради работата си съм живяла в много страни, днес в САЩ, но не ми пречи това да виждам огромните проблеми навън.
Никоя държава няма да ти даде щастие, успех, кариера, добро заплащане, образование ако ти не се бориш за това.
В чужбина е дори по-трудно, защото си сам и подкрепа от близки и роднини нямаш никаква.
По-старите поколения вярват, че в чужбина едва ли не мед и масло тече от кранчетата, защото не са пътували дори на екскурзия до Гърция и също неуспелите хора у нас обожават да винят държавата за проблемите си
В Ню Йорк дори бездомниците не винят държавата за положението си... и знаете ли какво ми се случи вчера - много бездомници са плъзнали напоследък, повето нарко зависими и продават дроги. Един дрогиран бездомник падна пред вратата на сградата, в която живеем и се изпика ей така- легнал. Просто го прескачаш такъв и си влизаш у дома, а един човек май викна полиция и линейка. Този бездомник да не мислите, че е марсианец - чист американцец си е и не виждам държавата да му е дала бяла къщичка с кола отпред.... ха-ха
Повечето американци живеят в дървени колибки в някакви супер отдалечени места. Така ще да живеят и роднините на Авторката - никога няма да я вземат в САЩ, защото просто нямат възможност и сами се борят за кората хляб и още - децата им няма да учат най-вероятно в колеж и университет, та Авторката са тръгнали да спонсорират с визи и всичко.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a10dae1efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Последното мнение е по-скоро на марсианец, отколкото на човек, живеещ в САЩ. Имам 3 познати семейства, които живеят от много години там и са си даже много добре. На различни места са, в големи градове. В тези семейства работи само мъжът (IT, полицай, управител на неизвестна верига за бързо хранене). Живеят или в големи собствени къщи или в нелоши апартаменти в затворени комплекси и басейн и други глезотии. Да, вероятно живеят на кредит и с такъв ще плащат образованието на децата си. но явно не е толкова страшно, след като си почиват в Канкун, на круиз на Хаваите, и пр., домовете им са прекрасни, както и съпругите и децата не са лишени от нищо. Чудно ми е колко хора в България са толкова успешни и пак подчертавам, че това са обикновени семейства с един работещ в тях. Престанете да заблуждавате наивните хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6391db9dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, така ли ти разказват или ти го видя с очите си? Големи градове? Гледала ли си „Сексът и градът”?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 367a931887
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Това е напълно разбираемо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker