Подготовка за прием в Медицински университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (80800)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (18186)
 Секс и интимност (9687)
 Тинейджърски (18382)
 Семейство (3816)
 Здраве (6644)
 Спорт и красота (3524)
 На работното място (1514)
 Образование (4473)
 В чужбина (996)
 Наркотици и алкохол (820)
 Измислени истории (696)
 Проза, литература (1283)
 Други (10701)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Образование

Подготовка за прием в Медицински университет
преди: 10 месеца, 1 ден, прочетена 602 пъти
Здравейте! Имам няколко въпроса относно приема в медицински университет. Поради неорентацията си навреме избрах да уча в икономическа гимназия със специалност оперативно счетоводство и вече е твърде късно за местене, тъй като съм за втора година. Наскоро започна да ме влече медицината, интересувам се от най различни заболявания, устройството на тялото, не ме е гнус от рани. Имам отлични оценки, включително по биология и химия. През всички изминали години съм завършвала с отличие, а последната завърших с пълно. Ученето ми се отдава и сравнително бързо усвоявам материала. Знам, че ще е много трудно в моя случай, защото след десети клас тези предмети няма да са ми в програмата. Не съм много наясно с университетите и бих желала да получа информация по следните въпроси.
Каква подготовка трябва да имам за приемните изпити и налагат ли се частни уроци? Ще ми кажат ли на място какви учебници трябва да си закупя за подготовката вкъщи? Вярно ли е, че изпитите за жени са по - трудни? Ако избера биология и здравно образование за втори задължителен изпит ДЗИ в 12 клас, ще е от значение ли при кандидатстване? Колко години е продължителността - 6, а отделно за специализиране? Налага ли се веднага след десети клас да се подготвям предварително и да преговарям? В кой град медицинските университети са най - предпочитани?
Всякаква допълнителна информация ще ми е от полза. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 1 ден
hash: 165bea486c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Здравей момиче! Хубаво е, че си се записала в таи гимназия, защото по този начин ще имаш средно специално, а после като влезеш и завършиш медицина, ще имаш висше друга специалност.
За подготовката, можеш да помолиш учителката си по биология да те насочи с помагала, материали. Аз лично имам теми за подготовка по биология за матури, че и за студентски изпит, но няма как да ти ги изпратя тук и модераторите не позволяват размяна на лични данни.
Иначе правилно си се информирала, че не е само биологията, а и химия е нужна, но тя е при балообразуването, не се държи изпит по химия, доколкото аз знам де, все пак съм правист, но имам познати в медицината.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 часа
hash: 29239b3151
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Номер 1 не е вярно. И аз имам съученици които учат медицина и от тях знам, че и там има изпит и по химия. А авторке започвай от сега с уроците. Без уроци няма да стане. Че какво ще правиш тези класове които нямаш биология. Ти до сега си учила една малка част от това което ще ти трябва за изпитите. И да мъжете влизат и с 3-ки, а при жените трябват по-високи оценки.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 часа
hash: 4a653f1df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Като си пещравист не вземай участие. Има изпити по биология и химия и без уроци на обр. технологии или при проверяващ учител няма да минеш. Биологията всичко е наизуст, а по химия има 2 задачи органична и 2 неорганична тема. Като една задача излиза от порядъка на 10-15 страници. На моя изпит бях писал по биология 21 стр, а по химия 38. Изпитите са тежки и конкуренцията голяма. За най-добрият университет у нас, без да споменавам имена, защото е ясно кой е кандидатствахме около 2000 души за 90 места. Така че останаха главно тези, които знаят какво искат и как да го направят. Разбира се, ще видиш, че има и много протежета и несправедливости, но това е отделен въпрос. Уроци е добре да почнеш 2 години по-рано (от 11 клас). Просто материята е много за 1 година. Повечето, които се готвят една година НЕ успяват. Практиката го показа доста пъти, колкото и да казват, че може. Единици са тези, които успяват да влязат с 1 година учене. А, и забрави за социален живот (ако искаш да влезеш и то прилично - в първата страница). Ученето е сериозно и много. Все пак това не е някой измислен ВУЗ. В бъдеще от теб ще зависят животи. После ще видиш, че това е най-лекият, но най-важен изпит. Има много по-тежки изпити на по 1000-1500 стр. Но важното е да влезеш, после могат да се влачат изпити, но кск не можеш да влачиш. Ако си момиче балпвете са много по-високи (трябват ти две 5, 40-50 ПОНЕ, ако искаш да се видиш в списъка). За момчета две 4, 50-70 стигат. Въпреки това наблюденията ми са, че момчетата повече вдяват материята, момичетата главно зубрят и като се сблъскат с практиката не виждат назубреното. Без да те отчайвам, ако искаш да влезеш се стягаш максимално и зарязваш всички други предмети освен био и химия. Когото щеш питай, 11 и особено 12 клас всички сме учили само по био и химия, а другите предмети 6-по милост и мнение, понеже, повечето, които кандидатстват тая специалност преди са си учили сериозно и учителите имаха добри мнение за нас, влизаха ни в положение. Поздрави и успех! Взимай съвети само от хора, които го учат това.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 19 часа
hash: 4a653f1df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   А, и никакви матури по био и химия, ако имаш 6 през 9, 10, 11 клас. Защото ти вземат или оценките от тези години, или от матурата задължително, ако си се явил на такава. Балът се образува така: 1х оценките по био о химия през 9, 10, 11 клас, а ако имаш матура, задължително от нея 2х оценките от приемните изпити по био и химия.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 часа
hash: bfb8689255
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 1, говориш глупости. Как да не се държи изпит по Химия? Държи се и по двата предмета, така че са еднакво важни.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 13 часа
hash: 9b5da3c5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Приемните изпити са биология и химия.
Провери дали имаш достатъчен хорариум по тези предмети и дали това има значение за прием.
Момичетата влизат по-трудно, ако приемът е на квотен принцип. Не знам дали изобщо сега е така.
Обикновено подготовката за медицина започва от девети, най-късно десети клас. Без частни уроци няма да стане, особено по химия. Всички МУ са добри по принцип, защото не увеличиха приема и не се нароиха.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 29 дни
hash: adb98299d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 3- каква е тази специалност пещтравист? В кой университет е? Казах, че съм правист, а пещтравист явно е за пещерняци или не знам, ти ще обясниш.
Каквито и оценки да имаш, по който и да е предмет, след XII клас държиш матура. Номер 3- не е хич ясно кой е този университет, защото всеки е на различно мнение за качеството на университетите. Ако говориш за този в София, значи си в голяма грешка, че е най- добрия. Бил е преди години, вече за нищо не става. В " Свети Климент Охридски" се влиза много лесно дори, стига да знаеш как. Има хора с 2-, които влизат, дори аз уредих един, който не знаеше как. Аз бях там една година и се отказах, когато видях как уж се учи и се разкарах набързо, записах се в друг, където се учи наистина.
И още нещо- не напразно подчертах, че съм правист и подчертах какво съм чул. Явно зависи за какво точно кандидатстваш, то в медицинския не е само една специалност.

 
  ...
преди: 9 месеца, 29 дни
hash: 7db8595ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Правист* пиша от телефон, съжалявам за правописните грешки. Никой не говори за Климента, а има една първа академия, в която за първи път у нас се учи медицина. И никой кандидатстващ медицина не държи матура по био и химия и това е свързано с формирането на бала

 
  ...
преди: 9 месеца, 29 дни
hash: adb98299d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Ти матура искаш или не си я държиш, вече е твоя воля по какво. Отделно е факт, че при някои специалности не важи и пак си държиш кандидат-студентски изпити, както е и при нас. Според специалността вече се образува бала от предмети. Автора обаче трябва да знае, че ако иска да успее е добре от сега да се подготвя, защото материалът не е малък и изпита не е лесен.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 28a6ad181f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Хора, не знам дали някой е споменал, не прочетох всички коментари, но видях, ме пишете, че се държи изпит и по химия. Бакалавърските специалности не държат приемен изпит по химия, а само по биология ( поне в Медицинския в Плевен! ) Аз съм тук първа година и те съветвам за втора матура да избереш биология, защото бала ти става по-висок, още повече като си имала добри оценки преди. Оценките, които се взимат са от дипломата, матурата по БЕЛ и матурата по Биология или ДКИ за професионалните гимназии, оценките по биология от предните години също. Аз направих грешката да взема за втора матура направо изпитите по специалността ми и после се взима средната оценка от двата изпита, но при кандидатстването не се дчита за една единица, а се умножава по 0, 7, ковто снижава бала. Зависи за коя специалност си се насочила, но магистър е трудно, има по-висок бал и повече години обучение, докато бакалавърските специалности са с по-нисък бал. Университета в Плевен го водят като най-добрия в страната и има техники, които ги има само в нашия университет от цяла Европа. Аз записах специалност акушерка, беше ми трето желание. Самия изпит на всички е еднакъв, но момчетата ги приемат с много по-нисък бал. Например бала сега беше 22, имаше момчета приети с бал 12.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 317e4e4898
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Здравей! Виждам тук, че всички искат да ти помогнат, но нека и аз ти дам някои насоки!
1-във училище биологията и химията се учи максимално! Хорариума трябва да бъде достатъчен, както и оценките по възможност да са отлични!
2Проверяваш в интернет какви са изпитите-в някои университети са тест, другаде са есе и прА и нещата се променят!
3-Проверяваш конспекта, който обикновенно може да се намери и в интернет и си набавяш всичко необходимо
4-Това, че момчетата влизали с по-нисък бал, не е правило, а просто повече момичета ако кандидатстват, естествено, че за тях бала ще бъде по-висок, тъй като има предварително заложена бройка колко момичета и колко момчета ще бъдат приети!
5-4 са ВМИ-тата в България София, Пловдив, Варна и Плевен-пиша, за да знаеш, какво да зададеш на компютъра си и да търсиш информация!
6-Всеки университет си има курсове кратки през ваканциите обикновенно или по-продължителни! Та ти трябва да си решиш къде да кандидатстваш, за да посетиш поне краткия курс в съответния университет! 5 години следване, 1 год стаж после дипломиране и след това около 4 год специалност или общо 10год!
Тук чета за научаване на гимназиалните учебници наизуст-пълен абсурд! Но нещата ако е есе трябва за 1-2 год да се развият, всичко трябва да се научи с необходимото разбиране! Ако си момиче ти трябва минимален бал от изпитите над 5, 50 обикновено! Ако си момче може и по-нисък! На добър час-трябва ти много амбиция, много учене и много упоритост!

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 317e4e4898
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 11, завършилите 6год курс по медицина, са магистри! Тук не говорим за някаква медицинска специалност, а за специалност Медицина!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 9b5da3c5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   11, не става дума за бакалавър - сестри, акушерки и т. н. Медицина, дентална медицина, фармация са магистърски специалности и са с два приемни изпита - биология и химия - Варна, София, Плевен, Пловдив, където щеш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker