Добър немски само в границите на България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Добър немски само в границите на България?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1198 пъти
Здравейте, ще се опитам да представя проблема си сбито. Много харесвам немския език и искам да го владея перфектно, знам, че това би станало ако посетя Германия и поживея известно време там. В близките няколко години, обаче, няма да имам шанс да отида в страната, а искам да науча езика колкото може по-добре. Не съм завършила езикова гимназия, от 3 години посещавам курсове по немски и по всякакъв начин се опитвам да го вкарам в ежедневието си - гледам немска телевизия(програми), чета книги на немски език.. Въпросите ми са: до каква степен (възможно най-висока) бих могла и тук в България да си усъвършенствам езика? Възможно ли е да овладея един чужд език без реална негова практика в съответната страна? Какво е реалното отражение на едно ниво като С2, например, в практически свободното говорене на езика? Ще се радвам да споделите мнение и благодаря предварително. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 62cb9ac3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Започвам отзад напред. Ниво на езика C2 oзначава „майчин език“ и такова ниво може би повечето немци не биха взели заради граматиката.
Аз отидох в Германия на ниво C1 без да съм стъпвала там преди това и това е нивото, което трябва за висше образование, макар че се влиза и с едно ниво по-надолу - В2, а с В1 дават дори немско гражданство.
Реално за комуникация ти трябва В1-В2. Най-трудно е да достигне човек тези нива, а след това само се доосъвършенстваш.
Аз също не съм завършила езикова гимназия, а Икономическа гимназия и имах само 1 година интензивно немски език в училище, но се занимавах сама (без курсове, защото нямахме пари). За 3 години щом не си научила езика нещо не правиш както трябва. На мен ми трябваха 3 години, но съм била ученичка и не съм работила да кажем. Моята стратегия беше всеки ден да отделям 2 часа за езика освен преди контролни по други предмети. Преписвах думи, превеждах си сама. Моят учител ми е проверявал неща, също ми е препоръчвал граматики и ми е проверявал упражненията, но до тук. Сама съм се занимавала. Лятната ваканция по 5 часа на ден буквално съм писала думи и учила. Нямам афинитет към учене на езици и затова имах нужда от толкова много усилия, не казвам, че при всички е така.
Не си мисли, че език се учи само в държавата, защото в самата Германия така и не срещнах на живо българин с по-добър немски от моя. Има хора, които живеят там по 20 г. и не могат 2 думи да обелят. Повечето не могат и писма от институции да си прочетат.
Много немско езични книги ще намериш в окръжни и градски библиотеки. Стари книги има още от комунизма и са ОК, също имат граматики и други помагала. Виж какво има. Препоръчвам още да минеш т. н. Жълта и Сива граматики със съответните упражнения към тях. Не учи идиоматични изрази от стари граматики, книги и от стари учители,специализирали в ГДР! Аз учих много такива идиоми и бяха просто без употреба.
Курсовете няма да научат езика вместо теб. Преговори целия материал до сега.
Като най-добра школа за немски мога да препоръчам курсовете на Goethe Institut Sofia. Имат спална база към тях и продължават мисля 2 седмици страшно интензивно. Винаги учителите са си немци и изучават и немска култура, правилата в страната, литература. Гьоте институт е към немското правителство, така че всички курсове се предлагат на цени без печалба и реални са сертификатите, които издават.
Аз в Германия съм правила само курсове по немска литература и култура, защото знаех езика на много високо ниво вече. Много е интересно. Успех

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fe8cdc91f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, много ти благодаря. Не съм учила толкова интензивно като теб, а и не знаех дали ще има наистина искания от мен отзвук, но предвид твоята история, с още по-голямо удоволствие ще започна. -Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a9cc508a78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За да те опровергая ще ти дам следният пример. Знаеш ли колко хора без да са стъпвали в една страна говорят езикът перфектно и колко живеят в съответната държава и не знаят почти нищо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker