Оценки от висшето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Оценки от висшето
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2083 пъти
Аз уча за програмист в ТУ-София 2-ри курс, но по програмиране имам 3-ки. Вече от учене от видеата на Софтуни и от книги знам повече. Въпросът ми е като отида на работа ако видят, че знам и ми потърсят дипломата и ми видят тези оценки ще ме вземат ли на работа. Знам, че на програмистите никой не им търси диплома, но нищо не се знае, някой може да потърси. Всеки казва, че оценките служат само за стипендии и никой не ти гледа оценките, а само дипломата? Така ли е? Понякога съм си мислил и да ми търсят дипломата ще е по-добре да кажа че нямам. И без това за тази професия не е важна. Има ли някой друг който е станал програмист, но е имал 3-ки по програмиране от някой ВУЗ? Че и майка ми ме пита на къде съм тръгнал с тези оценки. По някой от другите предмети имам и 4-ки. А аз лятото ще опитам да си намеря работа или стаж като програмист и ако намеря добра работа може и да прекъсна висшето.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: e917074778
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, най-важното е да завършиш и да имаш РЕАЛНИ способности. Стажът е по-важен от оценките. При първата ти работа ще ти искат някакви оценки и ще гледат, но само в чисто бг. фирмите. В международните компании не гледат толкова дипломи - имаш си изпитателен срок и или се справяш, или не.
Дай всичко от себе си за по-добри оценки, но ако не се получава - такова е положението. Почни работа преди да завършиш и ще имаш и референции.
Аз съм работодател и не гледам дипломи, а какво може човекът. Моята диплома само 1 път съм я показвала на работодател, мъжът ми вече сменя 4-5 длъжности като мениджър и никой не му гледа диплома, а работодателите се надцакват кой да го вземе. Имаш ли добро име, имаш ли способности, референции, допломата е само формалност.
Има навън хора с 3 отлични дипломи по История на изкуството, Философия и Славянска филология, но нямат работа или работят като сервитьорки. Специалността е по-важна с две думи, също ТУ всеки знае, че е много добър университет и няма „лабаво“.
За мен по-важен е университетът. Ако си завършил в НБУ, Варнаенския свободен или в Благоевград да кажем с Отличие какво ти помага това?
Също има хора, които учат за оценки и после нищо не могат да вършат, така че не се притеснявай, а продължавай да се занимаваш и допълнително! Също като програмист можеш да работиш на хонорар и за реално свършена работа, така че е съвсем реалистично да не ти се наложи никога да показваш дипломата си.
При кандидатстване все пак те съветвам да пращаш само мотивационно и CV, а диплома да покажеш чак като поискат. Ако си работил нещо до сега, искай референции и препоръки!
Искай препоръки и референции от професорите си, при които си показал повече ангажимент. Пиши си сам тези препоръки и искай да ти ги подпишат. Преувеличавай, няма проблем. Повечето професори ще ти подпишат такива препоръки и е много впечатляващо.
Успех

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e967558eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като програмист трябва да си хем идиот, хем тотално без желание и амбиция, за да не можеш да почнеш работа при този глад за кадри. Висшето ми е икономика. Изкарах СофтУни година и половина. Никога никой на интервю не ме е питал за дипломи и сертификати. Въртят ме на шиш два-три часа, да видят какво знам. Като изпит е. Аз сега водя на интервюта и нямам идея кандидатите с какви дипломи са. Не ме интерсува. Гледам ги какво знаят и как мислят. Ако си старателен и с желание, дипломата почти няма значение. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5e47a92538
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   То в техническия освен тройка друго няма какво се кахъриш? То не е като да учиш педагогика или икономика.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fbf0c1c542
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   При започване на работа се иска диплома иначе как ще докажеш, че имаш висше образование? Първо да ти преложат работа пък после идва времето, в което трябва да се докажеш. 3ките са ти най-малкия проблем.
Всичко се забравя не го ли пратикуваш пък и 10ки да си имал в университета.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fa4c1f17b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Никой не ти гледа оценките от дипломата...

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 782716464d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не е зле да имаш хубави оценки. И аз имам само 3-ки и малко се срамувам. Тази част от дипломата с оценките не я давам. На тях не им трябва :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker