Това ли е нещото, което търся ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Това ли е нещото, което търся ?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1431 пъти
Здравейте!
Въпросът ми е относно космологията и антропологията, и дали това, което всъщност желая да изучавам е включено в тази наука.

От близо две години много дълбоко ме вълнуват въпросите ‘Защо? Как? Кога? Къде? ’ задавани към най-простото общуване между хората в автобуса, стигайки до това защо живеем, какво следва след това, откъде произтича целия свят, който виждаме, чуваме, усещаме. Вълнува ме биологията от гледна точка на това как е изграден човека физически и как е изградено неговото съзнание, подсъзнание, мислене. Заинтересована съм от историята, нейната достоверност, нейните различни теории. Интересувам се от физика, езотериката, окултните науки.. душата, плътските, материалните и духовните желания на човек. Но откакто този мой интерес се появи трудно приемам понятието ‘точна наука’, защото смятам, че всичко е крайно субективно и парадоксално. Пречупено през тази призма на съзнанието ми развивам теории за пътуване във времето, за това, че живеем в чужд сън, че животът ми е /ни/ е просто вариант на нечии чужд или чужди, теории за това, че животът вмомента е просто някоя игра, че всеки живее в различна реалност, че съзнателния ми живот е сън, а съня реалния ми живот..
Конкретният ми въпрос към читателите на сайта, който са запознати по темата е именно това ли са науките, който обхващат материята, която ме вълнува? Или ако не са кои биха били те?
Вмомента съм на 15 години, и другият ми въпрос е къде бих могла да се срещна с хора, който се вълнуват от именно тези и подобни теми. Между връстниците си не съм срещала себеподобни, затова и ви пиша :)
Ще съм благодарна ако ми съдействате с намирането на необходимата информация :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: a5e9b4a1e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубаво е, че имаш такива интереси, но най-добре ги задоволи с четене на книги по въпроса. Отиди дори в местната окръжна библиотека и със сигурност ще намериш интересни материали, но за Бога - не си мисли да учиш тези науки и че можеш да се реализираш някога с тях
Аз лично се интересувам от Литература, Философия, Психология, Етика и Право, Социология, История, но завърших това, с което може човек да си изкарва хляба и не съжалявам. В свободното си време чета много иначе.
За съжаление две мои братовчедки и сестра ми решиха да учат това, което им било интересно (Балканистика, Екология, Филология) и съответно са или безработни, или работят неквалифицирана работа.
По темата няма какво конкретно да напиша, защото не ме интересуват толкова тези неща. Чета статии и гледам научно-популярни филми по тези теми понякога, но до тук. Също мога да препоръчам антропологически музеи да посещаваш, музеи Земята и хората и изобщо природо-научни музеи! Има в София и Пловдив уникални музеи и можеш да се заговориш със служителите там, а ако се интересуваш от астрономия посети задължително обсерваторията в Рожен с пренощуване и отиди на планетариум.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cd5012d704
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трудни са въпросите, които те вълнуват. И аз се интересувам от такива неща. Може да гледаш научнопопулярни филми, но ти препоръчвам да посетиш този сайт sdabg. net.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 30389229b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нещата които те интересуват са физическите науки - физика, химия, биология и т. н. Другите неща които те интересуват са невропсихологията, психология и бихевиоризъм. В окултни и езотерични науки ще откриеш предимно заблуди, комбинирани с неща които можеш да откриеш в истинските науки. Същото важи и за религията между другото.
Дълго време съм мислил по подобни въпроси и съм имал съмнения по отношение на мистичното, но прецених че мога да вярвам само в неща, за които същесттвуват физически доказателства. В този контекст моето заключение е че вселената и самите ние се подчиняваме на строги физични закони. Това че не ги разбираме напълно е страничен ефект от човешкото състояние. В крайна сметка сама трябва да прецениш в кои неща искаш да вярваш и в кои не и да потърсиш собствени отговори на въпросите които те интересуват.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker