Британика - без връзка цена-преподаване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Британика - без връзка цена-преподаване?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 7194 пъти
Здравейте,

Записах се на техен курс - ниско базово ниво, но имам усещането, че парите са прекалено много, а обучението не е на ниво. Уж всичко щяло да е на английски и това било по-добре за нас, клиентите, но половината от нещата не разбирам. Дала съм близо 1000 лв, а ми казват, че няма да ми дадат разяснение на български в самият час, а само в почивката, понеже така трябвало според правилата на Британика! Това адекватно ли е и как мога да си търся правата? !

Ж. 34

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5cf7e035ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Била съм на курсове с тях в продължение на 6 години (в момента съм на 17 години). Останах изключително доволна, ако не бяха те, нямаше да имам нито сертификати, нито някаква представа за английския език.
Относно политиката им да говорят на английски - повярвай ми, плюс е. В момента ще ти е трудно, но след време ще си много благодарна за това. Това е с цел премахване на преминаването от български на английски (опитите да мислиш на български и да превеждаш на английски). Честно да ти кажа, ако започнат с типичните преводи на английски думи на български, езикът ти ще е на пасивно ниво и сама ще усетиш, че нещо куца. Целта им е говоренето и писането да се превърнат в нещо естествено. Т. е. да мислиш на чуждия език, а не да мислиш по 100 часа в движение коя беше думичката за отговорен, например, на английски. В разговор това е недопустимо, особено в бизнес средите. Надявам се и сама да го осъзнаеш.
Обясненията на английски са в пъти по-добрия вариант и по-полезни.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5e335b47f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   По-добре ще е да си намериш частен учител, който да може да ри обяснява. Това в общия случай е по-добре от обучението в група. 1 година съм ходила на британика и за мен беше пълна загуба на време.. не бих повторила.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 655a53fdac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   От много време ходя на уроци там. Започнах от малка. Учителите са много адекватни и сериозни. Винаги са там да ти помогнат в междучасието, след часа или дори преди него. Това, че се говори само на английски в час може да не ти се струва логично сега, но в интерес на истината, както каза Н1 си е голям плюс. На доста други места говорят само на български и това те дърпа назад. Това е начина да се научи език. Хвърлят те на дълбоко и лека полека се научаваш да плуваш. Така практикуват и при малки и големи. Според мен си струва обучението там. Знаят какво правят, как да ти привлекат вниманието, как да ти го направят интересно. Разбират си от работата хората.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f10751c4dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Нямам досег с тях, но да, език се преподава на същия език. Допускат се някои малки изключения, но да си дърдорите на български е неправилно.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 96dfbbd662
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не съм ходила на уроци в Британика, а в друг езиков център, но подкрепям по-горните мнения. В момента уча за преводач с английски език и е много по-трудно, ако имаш изграден навик да мислиш, , тази дума как беше? ''. Защото когато се изразяваш, трябва да предадеш смисъла на това, което искаш да кажеш, а не да мислиш коя дума какво значи. Всяко начало е трудно, но с труд, желание и постоянство се постига всичко.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1ce57eadf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   За мен курсовете в този център бяха изключително полезни именно заради това, че ми говореха почти само на английски. Недей да се превземаш къде да си търсиш правата а вземи и ти положи малко усилия. Не мога учителя да ти здъвче на кайма всичко. Като не разбираш нещо - питай го, дори и през междучасието, купи си речник по английски, можеш да помолиш учителя за допълнителни консултации.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker