Психология-психолог - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Психология-психолог
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1321 пъти
Интересувам се от други хора, завършили психология.. Успяхте ли да си намерите работа по специалността? Изключвам косвени сфери, като човешките ресурси!
Аз мисля, че е страшно трудно в България с тази прекрасна специалност.. заплатата, ако изобщо успеете да се класират за училищен психолог е 590 лв? ! Това нормално ли е? Интересно ми е други хора, които са завършили специалността и работят по нея? Изкарват ли се пари от частна практика?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: f6b3e28731
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто се напълни страната с психолози със симнително качество, но огромно количество. Трябва човек да мисли за реализацията ПРЕДИ да учи нещо, не след това. Учите такива специалности и после се чудите защо са такива заплатите - ами с лопати да ви ринат „псхолозите“
И да, освен в обществения сектор не виждам реализация. Българинът не ходи по психолози, а си има приятели и семейство. Психолозите са за американците, където не се споделят лични неща с приятели и семейство и за това всъщност им плащат - да ги изслушат и да получат вниманието, което у нас имаме безплатно от близките си.
Знам иначе и за още „прекрасни“ специалности, с които човек не може да си изкарва прехраната - История на изкуството, разни екзотични филологии и лингвистики, Балканистика, Екология и куп други иначе интересни науки, стига да имаш спонсор.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: aea516dc4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има много, страшно много възможности за рализация на психолози. Психолозите даже нямат време за всичките си пациенти. Познавам хора, които работят за 50 лв на час и хора, които изкарват по 500 лв на ден. Ако си умна, можеш и ти да изкарваш толкова. Според мен обаче, не е въпрос колко пари ще изкарваш, а колко качество ще предложиш на хората. Ако наистина си добра и можеш да помагаш на хората, можеш да продадеш труда си скъпо. Просто си прецени какви са ти възможностите.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0c57cad824
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да напълни се с психолози, но с бакалавър само нищо не става. Нямало работа.. Еми как ще има? Учил 4 год и иска 2 хиляди заплата.. Еми не става то така.. Даже и магистър да изкараш пак какво можеш да предложиш - едно голямо нищо. Запомни едно: психолога само разбира проблема и до там, психотерапевта помага като лекува с думи. За да станеш психотерапевт обаче трябва да се обучиш по определена школа което се случва след бакалавъра, а за по-добрите даже само след магистъра. Учиш упорито след унинерситета минимум 2-3 год и си психотерапевт. Желателно е да защитиш и доктурантура. Но само с университет нищо не стана това запомни! Там ще учиш всичко друго, но не и как да помогнеш на клиентите (говоря за бакаловъра, за другите още не мога да ти кажа). Особено в първите 1-2 год ще учиш неща които здравия разум не би се сетил къде биха ти били полезни. (Не говоря за всичко, но за един голям процент от нещата. Общо обучението ти излиза около 10 год. Колкото за лекар. Ако разбира се искаш да си успешен. И завършваш и ако искаш частна практика и 3ма пациенти да имаш на месец за по 10лв ще е голям късмет. Започваш някъде да смешна заплата само и само да трупаш опит. И лека-полека вървиш напред. С упорство всичко се постига. Може да стигнеш и до 6 000 лв. Ако взимаш по 40-50 лв на час и работиш по 8 часа (1 работен ден) смятай какво се получава. Познанам много психолози които взимат по толкова. И трябва да записваш час 2 седмици напред. Но ако ще го правиш за пари - по-добре недей!! Ако си готова за това - давай, ако не - ще мрънкаш, че намало работа и си работел да 300 лв. Това е.. От първа ръка, другото каквото и да ти казват е заблуда.. Малко са истинските психолози, иначе такива измислени българските университети ги бълват с хилади на година. От кои ще си зависи от теб, не от странични обстоятелства. Трябва да го искаш от сърце и да вярнаш в себе си. Аз вярвам и ще успея! Ааа и ако ще учиш това главно за да помогнеш на себе си - моля те недей, голяма грешка. По-добре вложи тези пари в лична терапия и ще си спестиш много главоболия. Айде успех, дано съм помогнала и на теб, и на всички които четат това и си задават въпроса да уча ли психология и каква е реализацията. Успех :)

Сгудентка по психология СУ

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3a8fe0acc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте имам нужда да поговоря с психолог. Но нямам нужните пари за това. Някой от вас който е психолог би ли ми отделил 30 мин от времето си. merekh..... na abvto

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0c57cad824
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Към 4
Аз съм 3, не съм психолог но уча за да стана, бих те изслушала с радост и бих помогнала до колкото мога, но не знам как да се свържа с теб имайки впредвид, че сайта е анонимен. Ако оставиш някакъв имейл например и ако модераторите позволят ще бъде супер

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker