Бързо научаване на чужд език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Бързо научаване на чужд език
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1292 пъти
Здравейте. Все по-често се сблъсквам в интернет с някакви методи благодарение на които човек можел да научи чужд език за рекордно кратко време. Метода използвал свойството на мозъка да запаметява информацията под друга форма, доколкото разбрах, и така се запаметявала много информация. На едно място се казва че се научавал езика за осем дни, на друго за две седмици, на друго за месец. Въпросът ми е някой запознат ли е с някой от тези методи за бързо научаване, пробвал ли го е, какво точно представлява и най-вече работи ли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: bb8a6f1395
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като човек, който владее 4 езика ти гарантирам, че въпросните методи са шарлатанство. Език се учи преди всичко с постоянство и труд. Има един метод, т. н. Berlitz, който е по-интензивно изучаване и наблягане на говорене и разбиране, но и при него с месеци се ходи на курсове и е яко цедене.
За първи език най-много усилия се иска, а следващите вече по-лесно се научават. Не си губи парите обаче с глупости. Ходи на курс и най-вече наблягай у дома на самоподготовката.
Който ти казва, че език се учи лесно лъже, но и толкова трудно не е, особено английски се учи лесно, защото ни залива отвсякъде. Моят първи език е немски и ми трябваха 4-5 години, за да го науча на ниво С1 - моят принцип беше всеки ден 2 часа да отделям за езика каквото и ще да става, а ваканциите по повече време. Имах предимството, че бях ученичка, но не съм учила в езикова гимназия. Познанията ми са на 90% от самоучение. Повечето хора много разчитат на курсове и на учители, но реално трябва човек сам да си учи. Познавам и хора, които твърдят, че научили език на място, но това не е вярно - говорят страшно грешно и не могат да пишат. Също не разбират смисъла на това, което им казват. Мислят си, че знаят език, но реално не знаят и не могат да се оправят в живота. По-добре 1 курс да направи човек поне елементарна граматика от това 3 години да учи уж от улицата езика. Само деца и много млади хора могат да учат правилно език от „улицата“ и също не се учи език като миеш чинии някъде, а трябва реда.
С две думи нито за 3 дни можеш да научиш език, дори за 3 години може да не научиш, а има хора, които 30 години не могат да научат езика на страната, в която живеят..

Моето мнение е, че в 21 век трябва само 1 чужд език да владее човек на прилично ниво, В2 да кажем - английски език. Казвам го това като чове, който владее още 2 чужди езика и с български стават общо 4. Не ти трябва да се мъчиш, а научи английски и ти стига. Посети курс за граматика да кажем Кеймбридж или нещо такова (гледай да са учителите англоезични) и учи у дома здраво, тренирай си ухото с филми БЕЗ СУБТИТРИ и чети книги БЕЗ РЕЧНИК. Ако си сериозен за 2-3 години между другото можеш да научиш езика доста добре като казвам между другото - тоест можеш да си работиш, да си имаш друг живот извън това, но за дни и седмици език не се учи. Ако си наблюдавал бебета и малки деца - дори на тях им трябват около 2 години от първата дума до първото смислено изречение.

Успех

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3fa68e800d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не се занимавай с такива мошеници.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d49534ee24
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Чужд език не се научава с такива глупости. Това, че те мързи си е лично твой проблем.
Kitty

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2b4f7ac0c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз ти препоръчвам да гледаш и да слушаш видеа или аудио записи на чуждия език. Може да гледаш клипове на влогъри, филми, сериали и т.н. Като за начало можеш да използваш и български субтитри. След, като почнеш да разбираш повечето неща можеш да ползваш, субтитри на изочавания от теб език.

Ако мислиш да учиш Английски ти препоръчвам сайта на AJ Hoge. Метода за изочаване на този език на този учител е чрез слушане на истории. Също така обяснява и непознатите думи и изрази на Английски и получаваш и текстов файл със историята. Така по всяко време можеш да учиш езика дори и в автобуса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker