Проблем с научаването на английски език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Проблем с научаването на английски език
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2379 пъти
Аз съм момче на 18, от малък ми харесва английския език и го уча. Имам някакви знания и често правя тестове за определяне на нивото, според тях съм на ниво B2 (Upper intermediate). Въпроса е, че когато някой говори на английски ми е супер трудно да го разбирам, смисъл схващам за какво става дума, но повечето не го разбирам. Също и в говоренето не съм добър. Ако примерно си пишем с някой англо-говорящ нямам никакъв проблем, но с говоренето ми е много трудно. Това ме скапва направо, много е досадно. В училище учителя го разбирам почти перфектно като говори, но е съвсем различно като говориш с native speaker. Това ме кара да мисля, че всичко което съм научил по английски е напълно безмислено. Трябва ми практика и то доста, но къде да практикувам? Някой, ако е имал подобен проблем (а съм сигурен, че има такива хора) може ли да ми каже как се е справил?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 01a93accba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно, ти нямаш проблеми с ученето на английски, а си на доста добро ниво дори, но просто имаш нетрениран слух (особено за различните акценти) и не си бил в англоезична среда. Слуха ще си тренираш най-добре като гледаш различни филми в оригинал, но БЕЗ СУБТИТРИТЕ. Това е важно. Филмът „Игра на тронове“ има примерно артисти от различни краища на света -англоговорящи, но и хора, които не са с роден английски език - с този филм добре ще си тренираш ухото. Не гледай само американски филми, а също британски филми и каквото можеш да намериш. Също слушай радио на английски език, клипчета - каквото намериш. Поне лесно се намира материал за този език.
Говоренето е малко по-трудничко. Ще се отпуснеш да говориш ако отидеш за 3 месеца в англоговоряща страна, но важно - ТРЯБВА ДА ОТИДЕШ САМ И БЕЗ ДРУГИ БЪЛГАРИ. Не ходи да бачкаш, а да учиш език. Има различни програми work and travel примерно за Австралия, Нова Зенландия и Канада. Препоръчвам дори Канада. Не ходи обаче с приятел, а сам. Не ходи на студентски бригади с други българи.
Друга възможност е като си в университета да направиш 1 семестър по програмата Еразмус. Не е нужно да е в англо-говоряща страна, защото винаги ще говорте на английски с другите студенти като правиш Еразмус. Избери си страна, която ти допада и с която има университета ти взаимоотношения. Програмата гарантира място в общежитие и дават джобни от около 550 евро на месец за българи, което не е зле. Целта на програмата е културен обмен, не едва ли не да научиш нещо, така че избирай университет според това да е в интересен град и държава. Хубаво ще си прекараш в страни като Шотландия, Ирландия, където хората са по-сърдечни. Също в Холандия ще ти е интересно и в Скандинавски страни. За ирландците съм чувала само добро от други българи като отношение - весели, непринудени хора са.
Може също лятото да си търсиш работа по морето като екскурзовод или модератор. Не е трудно - като екскурзовод ще научиш наизуст текстове за забележителностите и за няколко дни ще се отпуснеш.
Най-късно за говорене ще се отпуснеш, когато почнеш да работиш в интернационална среда.
С две думи - все някога ще се отпуснеш да говориш и ще си с тренирано ухо - въпросът е кога.
Ти обаче нямаш проблеми с ученето на езика, с които не се е сблъсквал всеки. Имаш добра основа. Продължавай да работиш над нещ. Другото е лесно

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a278f9f7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря ти много за изчерпателния отговор, оценявам го! :) Аз постоянно гледам клипове и филми на английски, но явно всичко си е до акцента, понеже на някои им разбирам добре, а на други не.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bb86efb872
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Гледай филми с преведените на български субтитири, а после неразбраните усукани и непонятни за теб думи и изрази във филмите чети от скриптовете на съответните филми изтеглени от Уикипедия за да установиш чутото във филма, какво представлява като комбинация от думи и изрази в английският. Военният инструктор от Full Metal Jacket примерно може да те научи на доста неща, за които не си чувал никога в уроците по английски, и съответно от уроците изобщо няма да разбираш голяма част от речта му, преди да я смелиш на ситно по начина по който ти казах и запомниш наизуст. Като заключение също бих казал : решил ли си за какво ти е английският? Не забравяй, че Англия и САЩ си сложиха катинар. Оня с прическата като на Mozilla Firefox мисли да закрива и малката вероятност българин да стъпи в САЩ-лотарията Зелена карта, а англичаните приключиха с въпроса тотално. Та ето това е как да го практикуваш на практика английският, както и колко ще ти е от полза на практика същият. Да не се почустваш само като Нео в Матрицата дето толкова искаше да говори по телефона, а нямаше възможността защото устата му беше залепена. Чувството е наистина разочароващо и потискащо. От личен опит с английският.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 01a93accba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 3 от номер 1 - За какво му бил английският? Огледай се навън. Това днес е световният език, на който излизат всички научни трудове, на който се говори в интернационална среда. Ако се съберат на една маса българин, испанец, италианец, немец и французин ще говорят английски! В офиса всички документи са ти на английски, програмите, отчетите. Това е световният език, без който не можеш да работиш каквато и да е квалифицирана работа днес! Ако ще само у нас да си стоиш, английски на ниво В2 си трябва за квалифициран труд, В1 стига за работа в туризма да кажем и да се оправя човек и е задължително поне В1.
Имам приятелка, която зубреше за оценки. Завърши финанси във ВИНС-а, не можа да си намери работа. Посъветвах я вместо Магистратура да хване да научи английски, защото финансист без английски не може да работи просто. Не ме послуша. Завърши пак с Отличие Магистратура и изненада - не можа да си намери работа. Всички позиции с такава квалификация са с английски. Днес е камериерка в Германия.
Учи 5 г. за този, който духа и заради един калпав английски не можа да се реализира.
Важен е езика!
Друг език можеш да не знаеш, но в 21 век английски трябва да знаеш като млад човек.
Катинари няма ни за САЩ, ни за Англия ако човек е образован и квлаифициран!
Не съм съгласна и с гледането на филми със субтитри и дори четене на текстове с речник. Такива неща се правят по-рано, не се правят вече на ниво В2. Субтитрите само отвличат вниманието от истинското значение на думите, на изразите и не можеш да се концентрираш върху английския език, върху конкретните думи, които често дори нямат точен превод.
Книги на английски също четете без речник. Свалете си Киндл. В Амазон има безплатни книги или поне безплатни проби на различни книги и има опция в Амазон да ти бъдат обяснявани НА АНГЛИЙСКИ по-трудните думи и изрази над съответната дума. Авторът отдавна работи с английско-английски речник - просто не търсиш думата в речника. Пробвай, приятно е. Има и хубави книги в окръжните библиотеки за учене на език долу пак с обяснени думите на английски или направо сваляй торенти с книги и чети без речник - не търси думите, които не познаваш, а след известно време от самия контекст ще разбереш за какво се говори.
Авторе, ако имаш желание, всичко ще е наред. Не се предавай. Щом си стигнал до този проблем, значи нивото ти е доста добро вече. Това е проблем на хората, които вече знаят езика.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 328cba40e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Отново благодаря за изчерпателния ти отговор, подкрепям аргументите ти напълно! Аз това правя, опитвам да разбирам нещата чрез контекста.. И всъщност 80% от нещата които знам не са от училище, понеже каквото учим, аз обикновено го знам от преди.. Аз уча главно от игри, филми, влогъри и чатове, понеже обичам да вися в разни чат стаи.. И всъщност английския напоследък ми трябва, понеже срвщнах едно англоговорящо момиче и се харесахме, но от време на време се получават едни такива неловки ситуации заради лошия ми английски..

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 16b6d58a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От 3-ти до 4-ти
Меркел Боце и останалите от компанията като се съберат не общуват на английски, а всеки слага слушалките и слуша какво му казва преводача. Бива ли хората издигащи се до канцлери и премиери масово да не знаят английски? И да знаеш това с документите програмите в компютъра и отчетите е въпрос на настройки. При мене всичко си е на български. А за САЩ и Англия вече има не катинари, а блиндирани врати. Преди можеше я в пицария, я ягоди, ама вече и това не може. Trump(в превод от английски: решаващият фактор) и Teresa May(можещата) направо разбиха всички мечти на българи да припарят в Англия и САЩ. Лотария Зелена карта и отворени граници, ама друг път. По-строго стана от желязната завеса. А за да е квалифициран и образован за Англия и САЩ, човек трябва преди това да е завършил в техен престижен университет. И пак не е гаранция, защото англичаните и американците са с предимство в назначаването на квалифицарана работа там. Как да стане? Аз ако сега отида в напускаща ЕС Англия, най-много да изям боя там. Аз лично с тоя английски се чувствам прецакан като Нео когато му залепиха устата. Изглеждаше му негово гарантирано право да говори, а то какво стана в последният момент - за какво ти е да говориш, ако си неспособен да реализираш разговора. При мене единственият бонус до момента от това, че потроших толкова време и средства да го уча е в това, че всичките 23 извънземни раси в Star Control 2 говорят английски. А това да можеш да водиш разбираем диалог с тях е нещо разтърсващо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3ac3c39ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6 ама това не е лошо, Брекзит е хубаво нещо. Точно защото куцо и сакато отиде там и затова западняците като чуят, че съм българин им става неприятно, защото разни навлеци и цигани ни направиха много хубава реклама. По соц време като нищо не са знаели за нас са нямали такова негативно мнение, за тях сме били интересни и екзотични.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fe07c04a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   Здравей ! Аз имах същият проблем с изучаването на Английския език, но се справих с много труд и учене.
Нови думи - пишат се по 20 пъти, като всяка от тях е пишеш с транскрипция и превод
Граматика - всяка нова граматика, която бъде изучена е пишеш на лист, отделен да не е в тетрадка, защото ще ти е по лесно, когато ти потрябва да е използваш
Сгрешено изречение или израз от тест - пишеш по 5 пъти
Купуваш си граматика, учебна тетрадка и усилено учиш по тях - всеки ден. Опитай се, когато пишеш да запаметяваш колкото се може повече думи, изрази..... А говорът ще си го оправиш с времето, но затова трябва да четеш повече книги, статии, да гледаш филми със Английски субтитри... Няма значение на каква възраст си, щом имаш желание, ти ще се справиш. Успех !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker