Отвратителен съквартирант - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Отвратителен съквартирант
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1703 пъти
Бях се разбрал с този, да сме в една стая на общежитие, тъй като го познавам и мислех, че ще съжителствам по-лесно ако съм с познат. Знаех, че играе игри ама не очаквах да е толкова ненормален.
Тоя играе лига по цял ден и НЕ става от компютъра. Говори силно по микрофона, крещи и псува като се изнерви, удря по клавиатурата, и вдига шум. Миналия уикенд си бях останал в София и беше пълен ад. Тоя седя до 6 сутринта да играе лига и изобщо не можех да спя.
Не виждам никаква разлика между него и един наркоман. Неговия график е такъв. Играе в най-добрия случай до 3-4 през нощта лига, после спи до 1 на обяд, като не ходи на лекции и първата работа, която прави, като се събуди, е да пусне компютъра. Имаше една седмица, в която не беше излизал от стаята, освен да отиде да си купи нещо да яде.
Излизам за лекции рано сутринта, нашия заспал, като се прибера вечерта от лекции го заварвам винаги забозил пред монитора. Мозъкът му е станал на чорба.
Изобщо атмосферата в стаята е супер отблъскваща заради него. Рядко имам желанието да седна да уча по нещо. Някой път толкова ми кипва, че ми иде да стана и да го спукам от бой, без да му казвам защо.
Станахме големи хора, дошли сме в голям град с уж неограничени възможности. Нашият не ходи на университет, а си цъка лига по цял ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 216256926f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Както сам казваш големи хора сте. Най-логичното е да говорите и да му кажеш. Той едва ли ще промени житейската си нагласа след един разговор с теб, така че най-вероятно ще трябва да се разберете някой да се премести. Имал съм такъв съквратирант и аз в студентските си години, но не беше чак толкова зомбиран сякаш, но то тогава още не бяха навлезли тези лиги и тн. Цъкаше Counter-Strike, но да речем до 12 през нощта, а и ходеше от време на време на лекции.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f8d1ad9433
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е, не можеш ли дa смениш стaятa или съквaртирaнтa?
Aз не го изтрaйвaм и двa дни тaкъв.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 216256926f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Както сам казваш големи хора сте. Най-логичното е да говорите и да му кажеш. Той едва ли ще промени житейската си нагласа след един разговор с теб, така че най-вероятно ще трябва да се разберете някой да се премести. Имал съм такъв съквартирант и аз в студентските си години, но не беше чак толкова зомбиран сякаш, но то тогава още не бяха навлезли тези лиги и тн. Цъкаше Counter-Strike, но да речем до 12 през нощта, а и ходеше от време на време на лекции.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2ba9da51d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Задължително го изхвърли, защото липсата на сън и спокойствие е най-голямата отрова.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a49bdb905d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това е болест. Няма да се оправи скоро. Махай се от този ще си провалиш изпитите заради това зомби.
Браъовчед ми беше такъв зомбиран от игри. Едва на 25 г се усети. Т. е от 6-годишен играеше на игри как не ослепя не знам. Е стана 140 кг. и пиеше хапчета за кръвно. сега не го знам как е не поддържаме контакт.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8671c79e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Имал съм такъв съквартирант. Тук има един тънък момент - не можем и нямаме право да променяме хората. Той е решил, че иска да е геймър и е редно да уважиш решението му. Иска да спи до късно и да играе, вместо да си губи времето в лекции - ОК. И аз не виждам голям смисъл от повечето специалности в българските университети.
Единственото, за което имаш право да поставяш изискване, е шумът. След като ти пречи да спиш, това е директно нарушение на личното пространство и спокойствие. Проведи с него сериозен разговор. Ако трябва, повече от един. Но бъди твърд. "Така и така, пречиш ми да спя... ". Установете някакви правила - когато спиш, да не говори по микрофона. Моят съквартирант го бях научил да пише по чата, докато аз спя. И колкото по-рано поставиш правила и граници, толкова по-добре. С времето сам няма да се промени. А ако наистина не е готов да направи компромис и не намерите решение, просто се разместете.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e1f2afcdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей! Аз съм момиче и моят приятел е такъв, не работи не прави нищо, по цяла нощ играе, ляга си в 6 сутринта и става в 3 следобед. И аз не мога да заспя, защото леглото е точно срещу компютъра му. Цяла нощ се въртя и накрая заспивам, когато си легне и той. Какво да ти кажа не е лесно, но няма друг избор.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: be1893dbff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Докато решиш по-генерално проблема: има в аптеките тапи за уши (вътрешни антифони) за стотинки. Филтрират 30-35 децибела.
Ако си по-лесна специалност, която не е свързана с много четене или решаване на задачи вкъщи (медицинска, инженерна, ИТ), може само с ходене на всички лекции и половин-един месец учене преди сесия да си взимаш изпитите.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d1a9c4d744
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хах имах приятел, който беше същия, с него сме играли по 24-25 часа без да спираме... Момчето спря университета, почна да се учи сам и сега работи в една фирма за по 3000 лева на месец. Така че, на такива хора мозъка си им е наред, даже си е много наред. Ти сам каза, че имате неограничени възможности, той иска да има възможност да играе, ти си учи и си гледай работата... Времето ще покаже чий мозък е увреден.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ce3ec5aba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Обади се на баща му

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker