Езиков проблем. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Езиков проблем.
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1932 пъти
Здравейте! Искам (считайте го, като детска мечта, мисля, че съм го искал от седемгодишна възраст) да уча някъде в Европа. Не това е проблема обаче (вече съм събрал достатъчно пари и така нататък), имам няколко кандидата: Германия, Австрия, Швейцария, Италия и Франция. В Германия, Австрия и Швейцария имам роднини или мога да получа помощ. Напоследък с бежанската криза се промъкнаха и атентатори и мисля, че Швейцария сега е най-безопасно (не казвам, че там няма фанатици и т. н. ). Проблема е, че не знам дали там говорят немския който аз знам (ще го направя, като статистика - говорех с петнадесет души и седем от тях казаха, че там немския е различен) или е нещо по... Различно. Да там ще получа старт заради роднини, но да няма да седя при тях вечно. Знам, че Швейцария е съвкупност от езици. Признавам си: абсолютно никога не съм чувал за "Романшки език" и изобщо не знам разпределението на езиците (тъй, като малко се страхувам да попадна да речем в група френско или романшко говорящи). И бих искал да знам - някой от тук да е ходил в Швейцария, за да ме запознае? Предварително информирам:
Помощта от роднините която ще получа идва от вуйчо ми, който е в Австрия и за това питам тук.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: dacd9427e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При условие, че имаш познати в Швейцария най-лесно е да разпиташ тях честно казано. Зависи в коя част на Швейцария си иначе. Не си споменал кой от трите езика (изключая романшки) владееш? Френският също го изключвам, понеже спомена, че и от него се притесняваш. Аз знам немски и с австрийци и германци прекрасно се разбираме, но не и със швейцарци. Там ме отказаха и продължих комуникацията на английски, нищо не им разбирам иначе. :)

Освен държавата избрал ли си университет, специалност? Погледнал ли си ранкинги на университетите, условия за прием? Къде би могъл да живееш и т. н.? Има много решаващи фактори, самата държава далеч не е единственият. Както един приятел обича да казва всичко е въпрос на компромис.

Желая ти успех.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9ee2f9b417
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм била в Женева, там говорят френски, което на мен ми е проблем тъй като говоря английски и немски. Много красив град, просто невероятен, но и много скъп. В Германия цените не са толкова високи, а там където живея аз-сега в Дрезден, а преди в Гера е супер спокойно и приятно и няма проблем с чужденците. Където и да си няма да ти е лесно да свикнеш, но не е и толкова страшно. Не го мисли много, а приеми предизвикателството и заминавай, няма да съжеляваш.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 50f77db681
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами, получих отговор на въпроса си. Благодаря на всички, които си направиха труда да напишат коментари. От сега почвам да уча френски. Предупреждавам, че темата е пусната тук, защото никога не съм имал "интерес" да уча английски и не съм никак добър. Да, кажем, че това е моята слабост - нямам ли интерес към нещо, просто го зарязвам и сега разбирам колко ми пречи този мой недостатък. Благодаря на всички (въпреки, че са само двама:D)!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker