12 клас- депресия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

12 клас- депресия?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1740 пъти
Здравейте, напоследък много ми се насъбира 12 клас съм а оценките ми не са добри имам 4-ки. Винаги съм била старателна, уча вкъщи подготвям се за матурите, но успеха ми пада. Знам че е само началото на първи срок, но съм отчаяна. Често ме боли главата и съм уморена това ми пречи в ежедневието и в училище. Страхувам се за бъдещето. Мисля си че колкото повече наближават и изпитите толкова по-зле ще ставам. Опитвам се да се развличам, но не ми действа особено. Искам да следвам, но ме притесняват оценките. Как да се измъкна от тази ситуация?
Как да уча по средоточено?
Дали имам нужда да се свържа със специалист или пък е временно състояние?
Вие били ли сте в подобна ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: b2fdd8c056
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Притесняваш се излишно.

По-важни са практическите умения, които не се учат в училище, както и теоретични знания, които само сама можеш да научиш от книги и от по-адаптивни хора.

Не е голям проблем, че имаш 4-ки. С 4, 50 от дипломата за средно образование е гарантиран прием в повечето специалности на повечето български университети - защото броят на студентите намалява поради по-малкото раждани деца...

В реалния живот ще успееш повече чрез адаптивност и оправност, а не с дипломата от средното школо и от университета (освен ако не става дума за рядка специалност, за която има отзиви, че е добре платена и има глад за кадри за нея).

Осъзнай се - чак 12-ти клас имаш по-ниски оценки - това си е повод за гордост, учи за 2-те матури, които ще държиш в края на 12. клас, а другите предмети избутай с 4-ки и 5-ци.

Матурите минават и заминават - не са кой знае какво. :) Едни 5-ци на тях са ти достатъчни за повечето БГ уни-та (ако ще караш виШУ образование). :)

В живота повече е от значение да си намериш прилично заплатена работа, която поне отчасти харесваш да работиш дълго време, както и мъж (за семейство), средното образование не е толкова от значение, колкото уменията ти в реалния живот...

Тъй че се успокой. Справяш се. :)

П. П. Главоболието е предимно от излишен стрес, малко социални контакти и липса на сексуално-любовни отношения. Промени се в тея аспекти и ще си по-добре. :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 518cbed564
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Същото и с мен, само че съм 11 клас и пак се подготвям за матурите догодина. Всеки ден уча до 20-21 часа и все пак не съм си научила нещата много добре и изкарвам 4-ки. В този случай дори не мога да мисля за социален живот, защото времето не ми стига.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4753a7f285
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Всички в 12 клас са така, всичко е от стрес, и учителите сякаш стават едни.. само те дебнат да направиш грешка, има и изключения разбира се. Ще се справиш!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8ccc5c9749
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Историята ти ми върна едни спомени, сега цял ден ще ми е носталгично.

Да, нормално е. Всеки си има притесненията в 12 клас. Просто наведнъж ти се трупат едни въпроси и не можеш да си отговориш до последно. Бал, оценки, прием, бъдеще...
Повечето учителки ни оценяха доста строго цяла година. Матурите бяха елементарни в сравнение с тестовете, които решавахме през годината. Истината е, че матурите изкарах с отличен, без да ми е трудно, а през годината си беше цяла война за висок успех. Всичко, което преживяваш е от нерви. Трябва да намериш начин да се справиш с нещата и да се отпуснеш. Ако не можеш сама, отиди при психолог, това не те прави луда. Всички сме хора, всеки си има проблемите и натоварващите мисли, но трябва да се грижим за себе си (и за психика, и за физическо здраве). Когато дойдоха матурите, дори и най-големите непукисти стояха нервни пред училищата и се чудиха как ще се справят. Говоря ти за хора, които никога през годината не бяха показали притеснение. Всички се справихме и сега всеки учи това, което е искал да учи. Просто се подготвяй, но гледай да си по-спокойна. Студентите намаляват всяка година и за прием не ти трябва много.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b89067b257
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Благодаря за коментарите! Може би наистина се притеснявам излишно и от това идва целия проблем. Не ми липсват социални контакти и т. н. Все пак освен учителите, и родителите очакват нещо от теб. Всички ти натякват как това ти е кай-важната година. Така е да, но цялата система на образование ни е скапана! Живея в голям град, което може би допълнително ми създава стрес.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9d08b4d619
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако трябва нека вашите ти вземат частни учители по някои предмети. Не се шашкай толкова. В живота често отличниците не успяват.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 27765dabf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, така е. Наистина това е най-важната година. Без средно образование няма да те приемат в никой университет. Трябва да учиш! Ограничи до минимум заниманията, които ти отнемат много време, ходи на теория и така... Е, ти сама каза, че не си доволна от оценките си, тогава защо не ги промениш? Ти можеш! Сигурна съм, че ако се успокоиш и наблегнеш на своите пропуски и следователно ги научиш, то всичко ще бъде наред! Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker