Да си най-глупавата в университета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да си най-глупавата в университета
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2028 пъти
Здравейте. Втори курс в университета съм. Преди време възнамерявах да запиша специалност, в която съм много добра и бях респективно чудесно подготвена, но не го направих поради лични причини. Записах друга, в която не съм толкова добра, но за мен не беше проблем, тъй като знам, че имам ли желание, мога да положа колкото са нужни усилия, за да постигна исканото ниво. Въпросът е обаче, че за другите фактът, че не съм на тяхното ниво е проблем, постоянно бива коментирано, подхвърлят се реплики, намекващи, че съм най-тъпата в групата, а аз много уча и за тази една година определено се усеща напредъкът ми. Но не ми е приятно, че имам такова име. Искам да ви попитам, попаднах ли аз просто на такива колеги или и при вас най-изостаналият бива обсъждан така? Знам, че прави лошо впечатление, когато някой е по-назад, но аз от друга страна се държа добре с другите, старая се да съм прилежна и пр. Не вярвам това да не се забелязва. Да, трудно ми е, но това тяхно отношение ме демотивира. А и ми е кофти, че другите виждат само това у мен. Ще се радвам да ми отговорите на горезададения въпрос и ви благодаря предварително за коментарите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6a5b9bb805
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво ти дреме за тоя или оня, кой кво мисли?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f7aec6e042
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И кой е този университет, в който правиш впечатление на най-тъпа? Не знам как се определяте като добра съм в тая специалност. Има изпити, които се вземат и по това се вижда кой е умен и учи и обратното.
И, не, никога не сме коментирали кой е най-тъп в групата. Не знам сред какви хора си попаднала. Даже не съм си го мислела за някой.
По-скоро, предположението ми е, че общо правиш впечатление на тъпа-с коментари, държане, интереси и си общо взето неприятна и за това са толкова брутални с теб.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7c1267864e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   При нас е "просто да мина". Много от студентите работят по 8 часа за да се издържат и имат ммалко време за подготовка. Никой от никого не се интересува. Така че, колкото толкова ;)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ecebac8181
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм втори курс и половината сме много несериозни. Някой вече влачат 4 изпита, но никой не ги обижда. Но това си зависи от хората и от университета. Ти да не си в СУ? Че там отиват най-умните и мислят, че и другите са така. Може би това ги дразни.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2257401c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Избрах специалност, която бях учила и в гимназията. Имах пропуски, това важи и за всички останали от техникумите. Естествено, имахме и доста колеги, които за първи път се запознават с подобна материя, някои разбират нещата по-бавно. Случвало се е на някой да му омръзне да обяснява нещо и да се откаже, случвало се е насред някое упражнение някой да каже голяма глупост и всички да се засмеят, но никога не е имало подигравки и говорене, поне в нашата група. Помня как по математика още от първия ден асистентката ни пита колко сме получили и ако спорът е между 12 и 14, то едно момче казваше нещо от рода на -76, това си продължава да е така, самият той е голяма скица и се засмива първи. Не може всеки да разбира от всичко и да няма по-слаб предмет, първи курс икономиката, която обикновено не е свързана със специалността ми, ми беше голям минус, колегите ми все ми обясняваха елементарни неща в коридора преди да влезем в залата, а аз се чувствах като най-големия идиот на света, защото все нещо не разбирах. Важното е, че полагаш усилие да разбереш материала и си прилежна. Няма много такива студенти, предполагам, че поне преподавателите трябва да оценят труда ти. Опитай се да не обръщаш внимание на колегите, ще дойде момент, в който ще напреднеш много, а те ще изостанат, защото ти учиш, а те вероятно просто разбират част от нещата и не полагат особени усилия, с идеята, че ще могат да избутат до края с предходни знания. Имаме едно момиче в курса, което във всяка свободна секунда чете от учебниците и по цяла седмица работи върху упражненията за предаване, в началото не беше силен студент, но в един момент ни задмина.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9138313c3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А защо не записа специалността, която харесваш?
Не мисли за мнението на другите. Има лоши хора, които каквото и да направиш ще говорят лошо за теб. Абстрахирай се от мнението на другите, не им обръщай внимание и си гони твоите цели. Намери си приятели от други специалности и си ходи с тях. Като виждат, че не им обръщаш внимание колегите ти може и да спрат. В краен случай виж в какво те са слаби и ти им подхвърляй критични бележки и на тях.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0ec704cdf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Колегите ти са дълбоко нещастни и комплексирани хора. Не комуникирай с тях повече от нужното.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a6aa25e13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Живей така както ти искаш а не както другите искат иначе ще загубиш себе си и всъшността си момиче! Не го мисли толкова какво говорят важното е ти какво правиш а дали тяхното мислене е грешно или правилно само те могат да си помогнат ако искат да разберат истината!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 01c7314deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дотук, авторке, сте някъде за 5, 95 по отношение на правописа и пунктуацията, имате само една пропусната запетайка. А заради стройно изложената мисъл, ще си затворя очите и направо ще закръгля на 6, 00. Преподавам във филологически факултет. И никак не мога да допусна, че човекът, написал толкова синтезиран текст, може да е "най-тъпият" в университета. Мила колежке, не се занимавайте с дребнотемия, а наблегнете върху бъдещата си професия. Оглеждайте се за потенциални работодатели. Помислете за нишата, в която ще приложите наученото в програмите по специалността. Аз, естествено, също съм била студентка и минавах за "загубенячка", защото не ходех по купони, а четях в библиотеките. Тогава нямаше такива екстри като дигитални библиотечни фондове, а за всяко нещо отиваш и прекарваш деня в читалнята. Най-големите умници и купонджии от моя курс днес продават вестници. Хората, които продължихме напред, бяхме онези, които имахме ясна визия за това какво точно искаме да правим в бъдеще. Не забравяйте, че животът ви по никакъв начин не зависи от сегашните ви състуденти. Те няма да имат никаква роля в бъдещото ви семейство, едва ли по някакъв начин ще повлияят на кариерата ви и явно сред тях няма да откриете най-близките си приятели. Не се занимавайте - ще се повторя - с маловажни фактори. Зная, че е много неуютно да не срещаш подкрепа сред хора, с които се виждаш всеки ден, но утре ще завършите и всеки ще поеме по пътя си. По-добре помислете на този етап по какъв начин чрез магистратурата да надградите наученото досега и дали няма да е разумно да бъдат съчетани две взаимно допълващи се специалности. Аз нямам представа какво точно учите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0fb39fa61e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Имаше една поговорка: "По-добре глупав сред умни, отколкото най-умният сред глупавите" /или нещо такова/. Мисълта ми е, можеш само да се мотивираш, че имаш възможност за прогрес, докато другите в своето самолюбие и прекомерна увереност може да не вдигат толкова летвата пред себе си в желанието си да се равиват

Успехи за напред и горе главата

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: dd3cb6ed9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хората коментират без да знаят, че се стараеш, че учиш ужасно много. Те не знаят, че ти се е наложило да избереш това, което не желаеш толкова силно. Те коментират без да знаят. Според теб кой е глупавият?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker