Госпожата се заяжда с мен, гледа ме на кръв! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Госпожата се заяжда с мен, гледа ме на кръв!
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1683 пъти
Здравейте хора, имам един проблем в училище на който не мога да намеря адекватно решение.. Проблемът се свежда до учителката ми по български език и литература...

Тя е много компетентен учител, много се старае да ни научи на нещо, но спреш ли да и играеш по свирката мисли му!
Веднъж кажеш ли и нещо на криво, почва да те гледа на кръв, все едно всеки момент ще те облее със злоба..
Доста от колегии те и не я понасят, има и такива които не разговарят с нея дрън, дрън...
Проблемът обаче е до мен и нея аз съм на 19 г. и тази година ще държа матура по бел. Аз съм много различен характер, никога не се подмазвам и нещо ако не ме кефи не го правя..
5 г вече ми преподава и сме нямали сблъсъци, може би защото съм по-тиха и кротка, но преди седмица се случи нещо.... имам проблем с косата, скалпа ми се бели и мяза малко на пърхут, не се забелязва даже, но реших че искам да нося шапка. 6 часа нито един учител не ми направил проблем, но на 7 тя влиза и почва да ме гледа пренабрежително, даже в първи момент не знаех защо, станах от стола посрещнах я т. н По принцип когато тя не е в настроение си го изкарва на нас, започна да ми вика защо съм била с шапка и аз в същия момент тръгвам да я свалям и и обяснявам че ми е станало студено и тя ми вика нещо от сорта на искаш ли да те изхвърля на двора там може да ти е по-топло... и то пред целия клас аз не съм на 12г да не ми пука.. и аз естествено напуснах часа, стана ми изключително дискомфортно, тя ми вписа отсъствие и т. н.. После класната ми дойде започна да вика що съм с шапка прати ме при директорката, аз започнах да се дразня и да правя на инат. Обясних проблема в дирекцията и така.

На другия ден, тя се обърна нещо към съучениците ми и им вика че очаквала от мене извинение :0... Аз си замълчах, без да влизам в разговори..

После я помолих да отида до тоалетна, бях в цикъл и спешно трябваше да се оправя, първо ми вика отиди, тъкмо ставам и ми вика сядай никъде няма да ходиш... "както ти ми отказа за шапката така и аз"

И ето вчера мина границата решавах пробна матура, но има едни въпрос който го греша постоянно, тъкмо беше избил звънеца и попитах дали може да я питам нещо набързо... тя ме погледна надменно и каза "Друг път"

Реших че трябва да отида при директорката и да питам нея, тя пък ми отговори "съжалявам заета съм", имам около 5 неизвинени отсъствия и вече ме заплашва със самостоятелна форма.
Трябва да се подготвям за матура, ама как да стане това. Тази учителка има лично отношение към мен?


Модератори, моля ви публикувайте написаното от мен, за да взимам решение на проблема по- бързо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: f9afc4ae6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, аз съм учителка.
Изглеждаш умно момиче и не виждам причина някой да прави забележка, защото носиш шапка. Децата наркомани станаха. Цялата система е отвратителна. Има безумно нагли и учители и ученици, шапката им е проблема...
И все пак явно тази жена те е взела на прицел.
От тази си позиция бих ти казала да и се извиниш. Не защото тя е права, а защото може да ти стъжни живота. Мен така една "Учителка" ме остави на изпит в 12 клас. Имаше учители, на които не им пукаше. Имаше преподаватели, които плакаха и и се молеха да си промени решението. Сега ми е смешно, но тогава аз си знам как се чувствах, само защото се противопоставих на системата и на нея.
Едно "Извинете" няма да те принизи, напротив.
На нея живота и е достатъчно тежък, щом за една шапка е тръгнала да се заяжда. То си е за нея. Ти завършваш, пука ли ти?
А, ако продължава и кажи, че съжаляваш, но това е училище. В него имаш право на грешки. Направила си и си си понесла последствията. Ако сте семродили научени изобщо няма да я има тази институция.
И ако още продължава - подай жалба. Имаш право да се информираш за нивото си.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 70fdef45b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нищо лично, но как си на 19, а все още си в училище? Освен по-късно да си тръгнала или да повтаряш, но нищо, недоразумение. Голяма си и би трябвало сама да се разбереш с нея. Говорете насаме например. Не свеждай глава, ако тя се държи надменно, но не бъди и инатлива, ако стигнете до компромис. В краен случай - викаш вашите, казваш им да бъдат по-твърди и крайни. Интересното е, че и най-строгите учители омекват като плужеци пред родителите.

Julian

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a7a818b763
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Боже, на 19 си, а се държиш като малко дете! Това твоето са си абсолютни детинщини. Носенето на шапки и слънчеви очила в час не е разрешено и можеше просто да я свалиш. Ходенето до тоалетна в час също не е желателно, защото разсейваш другите с тези разходки. ОК и на мен ми е идвал цикълът в час и е адски некомфортно, ама все успявам да изтърпя някак до междучасието и после ходя и си се оправям. Така, че учи си съвестно и не прави големи драми от това, че учителката ти един път не била на кеф. А за самостоятелната форма на обучение изобщо не се тревожи, при 5 не извинени просто няма как да стане! Те хората имат по 50, че и по над 100 и не им пука, ти за 5 си се разтревожила.
Така, че просто си учи съвестно за матурата и повече не се набивай на учи на въпросната учителка и всичко ще бъде наред. На бас, че след 2-3 седмици тя изобщо няма и да си спомня за тази случка. Просто другия път гледай да не нарушаваш правилата и щом е казано без шапки и без излизане по средата на часа, ами не носиш шапка и не се разхождаш до тоалетната и това е. Нищо фатално не е станало!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: dd3595df3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Носенето на шапка в час (и не само) е знак на неуважение. Ако бях на твое място бих отишла при нея през междучасието преди часа й и бих я предупредила. Според мен би било редно да я попиташ преди това дали би имало проблем да бъдеш с шапка в часа й, особено когато знаеш, че има странен характер. На 19 години си, трябва да се научиш как да подхождаш към хората, как да общуваш правилно и да се извиняваш. Освен това, доколкото разбирам от написаното, проблема не е видим и в такъв случай е можело просто да си вържеш косата на опашка. Не заемам ничия страна, но според мен ти също имаш вина. Какво мислиш за това просто да отстъпиш и да се извиниш? Понякога човек трябва да прави компромиси.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c3e69e786f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Благодаря ви много!
Ще ви послушам и ще се извиня... просто ми е тъпо, защото тя ме унижи, а аз трябва да се извинявам, но нищоо компромиси трябва да се правят :))
Да номер 2 тръгнах по -късно на училище, никога не съм повтаряла

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 69b38b2867
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Сега и се мазни, но когато завършиш и си вземеш матурите и те вземат в някой университет, намери я и и удари един шамар.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 61a2a6e744
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вижте сега, авторке, аз не съм учителка в училище, преподавам на студенти, но университетът също е учебно заведение, където има правила, затова претендирам да говоря от първо лице. Бъди по-откровена с преподавателите си. Права е госпожицата по-горе, която те съветва, ако имаш някакво неразположение, да говориш за него ПРЕДИ часа. Ако просто беше казала на учителката си, че имаш дерматологичен проблем и ти се налага да си с шапка, тя дори щеше дискретно да те прикрие пред съучениците ти, ако те полюбопитстват. Личен разговор с учителката ти при така създалата се ситуация е задължителен. Не си длъжна, разбира се, да влизаш в обяснения относно физиологични състояния като цикъла си - нито сега, нито когато и да е в бъдеще. Моето мнение е, че да афишираш пред цялата аудитория необходимостта си да отидеш до тоалетната е идиотизъм. Ставаш, дискретно излизаш, за да не вдигаш шум, и после също така безшумно се връщаш на мястото си. Поне в моите часове е така. За жалост трябва да призная, че има хора, които просто не стават за преподаватели. Нито като професионалисти ги бива за това, нито чисто и просто като човешко отношение към мисията им. Може би случаят с въпросната госпожа е такъв. Ако е така, не се изправяй срещу системата. Скоро завършваш, мисли за дипломата си, не е времето сега за революции. Гледай собствения си интерес и се прави на по-ниска от тревата, ако трябва. Просто залогът е прекалено висок, за да рискуваш с битки срещу статуквото. Следвай правилата, подмазвай се, ако трябва, има хора с комплекси - и може би учителката ти не прави изключение. Целта ти да е - максимално висока диплома. За останалото ще имаш време в бъдеще. Бъди хитра!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c3e69e786f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторката:

Искам само да допълня нещо, уча в едно забутано училище, където никой никога не спазва каквито и да е правила..
Смятате ли че преча на някого, когато помоля дискретно да отида до тоалетна, при положение че малко преди мен съученикът ми ходи да си пълни вода и да се разкарва из коридори те, а аз трябва да ходя цялата в кръв защото госпожата така е решила и ако си позволя да изляза без да я питам, не ми се мисли... после предполагам ще започне да ме обижда на литературен език, за да не мога да и отговоря и да изглеждам като глупачка пред другите! Докато другите слушат музика в час, докато играят на разни игрички и звукът им е на макс, докато нон-стоп някой излиза и влиза или закъснява за час и прекъсва всичко, докато се мъча да чуя госпожата какво казва, имам правото да отида до тоалетна!


А относно шапката нито мязах на наркоман, нито на престъпник..
Шапката си беше аксесоар, към облеклото ми и стоеше много нежно, щом другите учители са го допуснали не е било фатално, все пак не съм била с качулка... Просто е изключително непрофесионално отношението на тази "учителка".

Но си направих един извод за 5 години в гимназията
* Най-проблемните ученици, никой не ги закача, но ние по-кротките сме винаги на топа.. и Най-малката грешка за нас е непростима!

Трудно ми е да се подмазвам на някого, защото не съм такъв тип човек, страхувам се че докато го правя, ще си го придобия като навик, аз лично ненавиждам подмазвачите и предпочитам да си остана такава каквато съм, истинска! За напред предполагам ще си имам доста неприятности заради искреността си. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker