УНСС или СУ??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

УНСС или СУ???
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 2285 пъти
Здравейте! Тази година ще завършвам, но все още не съм се насочила към точно определена специалност и университет(което наистина много ме притеснява, но просто съм адски несигурна).
Отпреди 2-3 години съм се насочила към София и по-специално СУ, но сега не съм сигурна. Исках да проуча нещата и в УНСС, но форумите, в които влизам са със стара информация и не знам за какво става дума там. По принцип искам да кандидатствам нещо с География, но не знам точно дали МИО или някакъв вид Икономика...
Та, въпросът ми е кое е за предпочитане - СУ или УНСС? Ако може актуално мнение ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 4eba0562d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   СУ.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2d24fdceb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Моето мнение е, че УНСС е на доста ниско ниво в момента. Аз също ще кандидатствам с география и имай предвид, че в УНСС има специалност, за които се кандидатства с география, но същински специалности свързани с географията няма. Все икономически са специалностите.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2f41cfcff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ми №2 само ще ти кажа, че в УНСС специалностите далеч не са все икономически - имаш право, журналистика, социология, политология, международни отношения, европеистика. Като бивш кадър на университета съм достатъчно добре запознат с предлаганите специалности :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 20120c2a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като човек, който учи в СУ, мога да ти кажа, че не е лош университет, напротив доста е добър, НО е адски прехвален. За 2 години, само от административна гледна точка се разочаровах неколкократно. Само ти казвам - недей да се купуваш с това, че СУ се ползва с някаква репутация на най-престижен държавен ВУЗ, не е толкова розово. Имам познати, които учат в УНСС и мога да ти кажа, че от административна гледна точка при тях всичко е организирано в пъти по-добре от СУ. И аз бях чувала коментари от типа "ум няма студент става" "маани го тва унсс, за нищо не става" "несериозна работа" и мога да ти кажа, че не е точно така. Ако на теб ти се учи, имаш желание, в УНСС няма да се обучиш зле :) А за СУ не съжалявам, че съм там, но все повече разбирам колко е прехвален. В УНСС поне имат нормални зали, в СУ 50 човека се блъскаме в стая с размерите на класна стая в 4ти клас.
Номер 2, ква география търсиш в Университет за Национално и Световно Стопанство? :D Все едно да се тръшкаш що няма българска филология в Техническия?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bc8dbd7efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Моля за мнение за икономика с преподаване на английски в унсс

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bc8dbd7efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Кои са най добрите специалности в унсс.
Къде е по добре икономика в унсс ил в су?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 42a17e5923
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Към номер 4, скоро ми предстои защита на дипломна работа и като човек прекарал 6 години от живота си там мога да ти кажа, че и в УНСС нещата със залите и администрацията не са кой знае колко по - различни. В долните курсове не един или два пъти се е случвало да караме лекция в зала за 120 души при положение, че курсът ни беше към 200 и една част от колегите бяха принудени или да стоят прави или да търсят столове по съседните зали. В администрацията пък неведнъж ми се е случвало да попадам на лелки с вечно кисели физиономии, които си изкарват лошото настроение на студентите. Да не говорим за дългото чакане за оценки с часове наблъскани в тесен коридор понякога. Като изключим тези неща като цяло съм доволна от университета.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 42a17e5923
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Към номер 6 в първи и втори курс ще учите основните икономически дисциплини като микро и макроикономика, основи на икономическата теория, история на икономическите теории, социология, стопанска история, математика първа и втора част, статистика, основи на финансите, корпоративни финанси, основи на счетоводството т. н. След това на базата на сформирания от първите две години успех си подреждаш желаните специалности и участваш в класиране за тях и ако имаш по - висок бал влизаш в по - хубава специалност. Иначе за най - добри специалности се водят счетоводство, финанси и международни икономически отношения. Аз мога да добавя също така маркетинг човешки ресурси и предприемачество. Една приятелка влезе предприемачество след втори курс и ги скъсваха от учене първо ги препитваха писмено и след това устно върху написаното. Друг плюс, който УНСС има пред другите университета е опцията освобождаване от изпит по някои дисциплини, тоест ако през семестъра си учиш съвестно за контролните и си правиш добре рефератите и курсовите работи и на на тях имаш оценки 4, 5 или 6 можеш ако оценката от текущия ти контрол ти харесва да не се явяваш на изпит по дисциплината и съответно ако от дисциплини успееш да се освободиш по 3 или 4 сесията ти става по - малко натоварена. Аз във втори курс летния семестър бях успяла да освободя 5 от общо 6 изпита.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker