Не ми харесва новото училище! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не ми харесва новото училище!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1686 пъти
Здравейте! Проблемът ми е следният: училището, в което съм за първа година не ми допада. Не мога да свикна с обстановката, постоянно се депресирам, нямам приятели. Някои от съучениците ми са меко казано “пропаднали”. В такъв смисъл, че правят всички неща, които на мен въобще не ми се харесват-пушене, пиене, бягане от час, никакво учене и изкарване на много ниски оценки.. тези хора си мислят, че като кажат, че искат хубав живот в бъдещето-той веднага ще се случи и ще успеят в живота. Това тяхно мислене ме подлудява. Опитвам да не дружа с такива хора и да се абстрахирам от тях, но другата крайност е също толкова зле. Ако няма да вършиш лоши неща-ти си аутсайдер, зубър, загубеняк, задръстен, глупак и други. В нов клас съм и тези хора не ми харесват. Не мога да си представя, че още няколко години ще съм с тях... Искам да се преместя в друго училище, но това, което уча в сегашното училище-не го учат другите в даден клас и ще трябва да преповтарям всичко две години. Както и да е, мога да се справя с това. Училището, в което съм ми дава много възможности в бъдеще, е не чак толкова, но пак-все нещо като за начало. Има ли значение в кое училище ще си изкараш средното образование? Дали трябва да се преместя, ако не ми хареса до края на учебната година??? Нали не зависи в кое училище съм завършила средно образование, за да отида да уча в чужбина? Благодаря предварително!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: caec766da7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Малко ми е трудно да си представя твоята ситуация, защото ти сам описваш бунтарите(пропадналите) като агресори които искат да налагат своите морални ценности, но според теб те за нищо на стават и не искаш да влизаш в тяхната социална група, защото са посредствени и глупави масови хора,но също така не искаш да попадаш в групата на умните, защото ти смяташ, че ще те наричат зубър. Искам само да ти кажа, че според мен да попаднеш в групата на умните е по-добър избор(ти ще ме разбереш и без обяснения), а доколкото за прякорите бих ти казал, че те ще ти бъдат сложени от пропадналите, които в по-късен етап от живота си няма да имат никакви финансови възможности за каквото и да е, докато ти ще имаш такива и ще си живееш добре. УСПЕХ!!!

Момче - 12 години(Слаш)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e49cf4d800
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не зависи кое си завършила. Обаче имай предвид, че средното ниво хора са с доста ниско образование/култура/ интелигентност/ амбиции. Така че като се преместиш пак ще попаднеш на същите типажи, но по-лошото е, че тогава ще си "новата" и ще ти е още по-трудно да се адаптираш. Затова зареди се с малко търпение, учи си, ще се поопознаете, ще отсееш тези с които искаш да си. Бягането от проблемите не ги решава. Още повече ако ще ходош в чижбина - трябва да свикнеш да общуваш с хората, да не ги съдиш, но и да държиш на своите разбирания.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6b696f2921
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Абе я се успокой. Вече 4 година (остава ми още 1) съм в такова положение и си дружа с тези 'пропадняци', както ги наричаш ти и всичко е нормално. Нито съм пропушила, нито съм се пропила, нито съм имала по-нисък успех от 5, 80-5, 90. От теб зависи какви изводи ще си направиш и каква поука ще си вземеш от случващото се около теб. В друго училище може да не научиш това, което ще научиш и видиш тук. В началото и аз бях като теб и ми отне изключително много време да свикна, но то си е до човека все пак. Накрая се научих да не съдя хората толкова прибързано и то по някакви повъхностни неща. Ако си умна, ще се учиш от грешките на другите, а няма да се оправдаваш с тях. Успех и ако имаш някакви въпроси, пиши в коментарите и пак ще се включа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0ad5cd11d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За да учиш в чужбина ти трябва да знаеш език и нищо повече. Също така 99% от хората не си работят по специалността. Работодателите ги интересуват умения, т. е. да им вършиш работс, а не да имаш диплома

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e0a07daa56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Махай се от там докато ИМАШ време! Не повтаряй моята грешка изкарах си средното образование в училище което НЕ харесвах. НЯМА значение къде си учила тук, чужбина си е чужбина. А аз да те питам, защо се интересуваш другите какво правят? Ако не те обиждат не виждам какъв ти е проблема.. Ако не можеш с нито един да се сприятелиш значи проблема е в тебе.

...

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2665d10d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да не си в полиграфията?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8b66f47579
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мога да отговоря на последните въпроси, но мога да дам съвет за учениците в училището ти.
1. Просто игнорирай! Знам, че е тъпо да те наричат с имена, като "Загубеняк", "Аутсайдер" и т. н., но повярвай ми, след години те ще се намират в някоя мизерия или ще си мислят, че майка им и баща им постоянно ще ги гледат. Ти ще си намериш хубава работа, добро образование и живота ти в сравнение с техните ще е, като приказка ;) И в моят клас искат понянога да бягаме, но аз не мога да бягам... Миналата година откачах за 2, но сега малко се промених... Но както и да е... Не съм като тях. Вярно, че се случва рядко, но... Слава Богу не пушат и т. н. Но има едно ново момиче в другия клас, с което съм била приятелка, но сега е многооо различна... Пуши, взима си "Ред бул" и всякакви такива... Само си мисля как другата година ще отида в друго добро училище. (Дай Боже! )
Надявам се да съм ти помогнала! Мисли колко хубаво бъдеще ще имаш и игнорирай! Аз имам 2 най - добри приятелки и те ми помагат! Почти целия клас са ми фр - та, но НДП - та са ми само те❤

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1e3833e3b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хм, от моя клас "супер популярните" се издъниха жестоко в живота. Поогледай се, може би има приятни за общуване хора в съседните класове и училища, било то по-големи. Може да запишеш някакви извънкласни дейности и там да откриеш приятелчета. Недей да се ограничаваш само с хората от класа ти. Важното е да не се забъркваш в неприятности, заради това, че някой си щял да счете, че си... всичко което изброи. Напротив, ти мислиш изключително зряло и вярвам, че ще се справиш добре в живота. Не плащай данък мнение на някакви "бъдещи лузъри", защото именно такива ще са, предвид това, че още от сега са свикнали да правят простотии. Няма винаги да им се разминава, да знаеш. А и винаги ще са обградени от лицемери, а такава среда не е здравословна.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c452541d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здрасти! Номер 3 е много права. Аз съм в същото положение без това че съм с успех 5.85. Като бях в новото училище и аз бях заобиколен от "пропадняци" както ти ги наричаш. Не ми пукаше какво мислят и като виждаха това те не ми се подиграваха или пък обиждаха. Както едва свиквах с тях така и дойде време та скоро няма и да се виждаме. Уча пред последна година. Не мисля, че трябва да си сменяш училището, заради нещо подобно. Времето минава бързо! Докато се усетиш ще си преполовила годините в гимназията.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: eee7d5c7d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И като се преместиш е много вероятно пак да попаднеш при такива хора. Така че си стой там където си. За чужбина ти трябва само сертификат по английски и някой университети търсят и висок успех. На никой не му пука в какво училище си бил. Ще е много глупаво да пропиляваш 2 години от живота си.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a912cbc6ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   тия бележкарите дето много зубрят са същите гадняри като 2-каджиите.
Нормалните хора са с успех 4-5. 50 най-много, другото са зубрачи без личен живот или такива пък дето са лиготии и не учат.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ee629ca280
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз имам идея: намери си компания от хора със сходни на твоите интереси извън класа. Например, ако обичаш математика, запиши се на СИП и общувай повече с тези, които го посещават. Ако обичаш да четеш книги, ходи по-често в библиотеката и се запознай с някого там на твоята възраст, с който можете да си обменяте идеи и книги. Ако ти харесва спортът - запиши се на някакъв, или просто се уговори с някого извън класа да тренирате заедно. Впрочем това със спорта е добра идея, понеже имаш нужда от начин, по който да изкарваш натрупалото се напрежение. Учи и не се променяй заради другите, защото те най-вероятно тайно искат да са като теб.

Истината е, че са просто мързеливи и не им се полагат усилия, но, ако можеха да постигнат това, което и ти без много-много труд, 100% щяха да го искат. Да не би на тях да им е приятно родители и учители да ги упрекват за поведението им? Не им е. Просто са затънали вече един път и излизането е трудно от такава компания, защото дори един да иска да се измъкне и да стане порядъчен, останалите го завличат обратно. А човекът е така устроен, че търси да е в група, да се приобщи.

Затова приобщи се и ти, но към по-свестни младежи.

Успех, желая ти всичко да се нареди и да постигнеш успехите, които си си поставила за цел!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ffc71cfc7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От автора
Благодаря на мненията на всички! Оценявам го!
За сега ще остана в същото училище, пък края на годината ще видя дали да се преместя. Та в класа ми има повече момчета, момичетата се броим на половината на пръстите на ръката, тоест сме по-малко от пет. Принципно се разбирам с момчета, обаче някои ми лазят по нервите. Държат се като големи простаци, но ги игнорирам за сега. Уча в професионална гимназия и дано, ако остана да уча там, изкарам добър успех за дипломата накрая. Друго което искам да питам е: струва ли си да се преместя в обикновено училище или да остана в професионалното, ако искам да следвам в чужбина? И в двата варианта уча английски и не интензивно друг втори език. Още веднъж благодаря предварително!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: fd7930630e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 3 съм. В моята ситуация повечето от тези момчета-дразнители, снобари, преписвачи и какво ли още не, не издържаха и се махнаха и от 27 октанахме 21 човека. Така, че карай го спокойно, гледай си уроците и не се занимавай с глупости.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker