Не знам какво да уча... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не знам какво да уча...
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 2643 пъти
Здравейте! Момиче на 16 съм, в момента уча и живея в Германия. Много се чудя какво да уча след 12-ти клас... Има няколко неща които искам да уча и те са графичен дизайн, пиар, предприемачество и интериорен дизайн. Убедена съм, че след 2/3 седмици ще искам да уча още нещо... Просто не знам кое да избера.. Моля тези които са по запознати да ми помогнат и да ми кажат плюсовете и минусите и също така къде да го уча в Германия или в България... Много ми е объркано. Моля за съвети!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: b99cc7c602
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   След като си свикнала вече и живееш в Германия най-глупавото нещо, което можеш да направиш е да се върнеш в България. Не го прави после цял живот ще съжаляваш, хиляди българчета си мечтаят да живеят там, където си!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d31636098a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това което те влече най-много- това учи! Не се лутай така, просто седни и хубаво помисли с какво искаш да се занимаваш и как се виждаш в бъдеще, помисли кое ще ти представлява интерес за вбъдеще.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 26dbb28918
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Щом живееш и учиш в Герамния най-добре да си запишеш там да учиш висше. Уви не съм запознат с университетите в Германия и не мога да ти дам съвет. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: bc4c6162e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ок, нека ти кажа преимуществата в твоя случай.

- Образованието ти излиза много по-евтино. 700 семстрайлни такси в България, срещу 250 евро в Германия. Не само, че в Блгария е повече, но ще ти е 10 пъти по трудно да събереш тези пари. В Германия, това са три дена ниско платена работа.

- Общежитията не са ужасяващи дупки, в който мръзнеш и се бориш с хлебарки, плъхове, течове и много други. Не казвам, че всички обюаци са така в България. Казвам, че 9те, в който съм живял или бил гост, са били такива. В Германия, такива ги НЯМА.

- Уважават правото ти, да се издържаш - В Университета, в който бях аз, присъствието не се гледаше. Гледаха се предадени домашни и репорти и предвставяне по проекти. Защо? Ами защото сме на по 20 и нагоре години и е срамно, да живеем на трохите от майките и бащите си. Ти си човек и иаш право на достойнство... За разлика от родината, където може' да бъдеш напсуван от "професоря".

- Имаш множество форми на финансова помощ и студентски заеми, който не те обричат, на робство поне 10 години, след като завършиш.

Това беше, за условията и достопността на образованието.
Сега, нека поговорим за самото образование и кариерният ти път след това. Не казвам, че учиш, за да си намериш работа. Аз лично изкарах една магистратура, само защото областта ми беше интересна и нямах никакво намерение, да икзарам и една стотинка с това.

- Образованието е на ниво, стига университета да е добър. Не се учат неща, който са остарели преди 25 години, за разлика от редица родни университети.

- Имаш кариерно развитие, след това. Самата държава спира да налива пари в някоя програма, ако достатъчно голяма част от завършелите я, не умеят да се реализират след това.

- Все пак, това е Германия, а не изостанала България. Има хиляди компании и ако си достатъчно добра, можеш да постигнеш много. Народът не е оскотял и хората имат пари, така че бизнесът "върви", както казваме ние.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f84943bc42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Учи в Германия и виж с какво след като завършиш ще си намериш и работа.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: bc4c6162e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Учи полувисше по математика, завърши бакалавър по компютърни науки и магистратура по финанси.
Заплатата ти може да е 6 цифрена, ако си кадърна. Ако си много добра, изкарай и нещо свързано с мениджмънт и се насочи банковоят?/корпоративният сектор. Всичко друго е време некипели.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f068f9e29c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Предприемачество не се учи, пиар и т. н. пък са глупости. Като цяло висшето образование не трябва да ти дава професия, а път към науката. Много сбъркана е цялата работа с тази доилня за пари. С тези дипломи после може да си обършеш.... защото никой не го интересува колко пари са се оръсили вашите, за да си правиш купана в студентските общежития, а дали ще вършиш работа на фирмата, за която ще работиш. По-добре използвай времето си да работиш и да видиш коя професия най-много ще ти пасне и ако в бъдеще се налага запиши висше.
Не слушай тези глупаци, върни се в България и не заради патриотизъм и някакви абстрактни неща, а защото ще живееш много по-смислен живот, далеч от родителите си, които се бъхтят за чуждата държава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker