Езикова или Математическа гимназия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Езикова или Математическа гимназия?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1709 пъти
Здравейте,читатели!Става въпрос за избор на гимназиите във Варна.Вярно ли е,че като завършиш Езикова гимназия с Медицина за университет и с е реализираш в чужбина ,ще имаш мнооого по -малка заплата и едвам ще живееш,от тази на програмиста,който е завършил в МГ?Важно ми е, нуждая се от съвети и силно се надявам модераторите да публикуват това.Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1a1fbbe918
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Никой ли няма да коментира!?
-Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c56d2845ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В МГ се учи и програмиране и доста биология също. Така, че ако си решил да учиш медицина или програмиране в МГ ще е най-добре. Пък като влезеш ще имаш 5 години да решиш какво.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2b3f2da7b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Гиманзиалната математика е елементарна и може да си я научиш сам.
Езикът, обаче е много по-различно животно от алгебра и геометрия на ниско ниво. Ако го научиш от самоучител, браво. Ти си от гениите, на които гимназията по-скоро им пречи. Ако не... Ами карай с езика. Винаги можеш да се научиш, да бъдеш програмсит, стига да го имаш в себе си. Макематика е важна в някой ситуации, но в други е напълно ненужна...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b21f69761c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Аз съм от Варна, 03 набор. Миналата година имах и аз този труден избор и едно ще ти кажа, МГ е в пъти по-добре и има по голяма реализация за в бъдеще. Просто МГ му е майката!!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1a1fbbe918
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря!
-Авторката

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c506af8d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Какво ще учите зависи от това, какво искате да работите.
Всички учелища подготвят само наемни работници.

Работите за себе си. Работите някому. За вас работят.
И висшата форма инвеститор, когато парите работят за вас. Парите са средство, а не цел. Ако нямате свои цели, и колкото пари да изкарвате, ще работите за осъществяването на чужди такива.

Вие решавате!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5b47bcc594
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе номер 3, яко си се изцепил с тоз коментар, направо изтрепа всичката сладководна риба на юг от Дунава! Авторке, ако се чудиш само между двете, избери математическата, макар, че не е професионална гимназия, поне ще навлезеш малко в занаят. А с езикова само какво? ! - излизаш с ръце, заврени отзад, с извинение, съвсем без умения, само с един гол език, дето можеш да го учиш и извън училище на 100 места! Послушай 4 номер! Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2b3f2da7b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   7 - Не е нужно да ме обиждаш, за да изразиш неодобрението си.

Така или иначе, щеучиш математика, без значение в каква гиманзия завършиш. В една математическа гимназия, ще те подготвят по-добре за изпитите, в случай, че решиш да кандидатстваш в технически университет. Раликата между езикова и общообразователна гимназия е, че в езиковта може да научиш езика в училище, а в общобразователната не.
В езиковата гимназия, започваш с по 20 часа езика на седмица. В нормалната е 2. За един учебен срок, ще имаш повече часове по даден език в езиковата, отколкото в период от 8ми до 12 клас. И повярвай ми, след 5 години в общообразователната подготовка, няма да знаеш и наполовина, от това, което ще научиш за един срок. А ако решиш да го учиш на уроци, то това е екстра натоварване (поне 5-6 часа на седмица, само на уроци още толкова в домашни) и пари ( поне 400-500 лева за "семестър"). Общо взето, ще са ти 2-3 хиляди лева и доста извънкласно натоварване. Езиковата гимназия ти спестява пари и време.

Ако учиш в университет, за 2 седмици (и да, по цял ден и половин нощ, признавам) ще научиш цялата ти нужна математика, за да направиш стъпката към "висшата". Тоя номер, с английския няма да мине.

И ето защо езика ти е толкова важен.
Защото някой бачкащ в мазе в Мумбай, макар и да е завършил уж престижния Делхийски Университет, взиам на ГОДИНА по-малко от колктоо някой в Копенхаген взима на месец, а в САЩ за две седмици, но нашият хубавец продължава да седи в Мумбай? Не е от любов към родината, само това ще ти кажа, съдейки по броя молбите за работа идващи от Мумбай.

Ами защото не може да проведве един базов разговор с шевофе, клиенти и колеги на английски, което поради идна или друга причина е официалният език в тази индустрия! Работата е, че в Копенхаген, ще минеш и само с английски, вярваш или не! Може и в София!
А в молбите от Мумбай, английският е ужасен. Ако това му е молбата за работа, представям си, какво ще е, когато трябва да се комуникира и да се взимат важни решения.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2b3f2da7b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   6 - Макдоналдс и "Старбълъкс" са пълни с неуспели преспите ачи, които съръсят от същата фейсбук мъдрост, а най-силните цитират и късметчетата от кафето.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1d6670d4b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря! Ориентирам се към Езикова гимназия! Усетих, че повече ме влече езика.
-Авторката

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e46ee08247
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Завършил съм Езикова гимназия "Иван Вазов" град Пловдив, с профил английски език, но след 12-ти клас записах да уча Приложна математика в СУ! Е, не бях особено добра по математика в гимназията, но последните две години, реших да се занимавам точно с Математика и взех учебниците от 5 до 12 клас, преговарях ги и решавах задачи, запълвах си пропуските, с помощта на учителят ми. Явих се на кандидатстудентският изпит и изкарах отлична оценка 5, 67! Така че, ако учиш усилено... то няма значение в какво училище си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker