Програмиране - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Програмиране
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1299 пъти
Здравейте! От Варна съм, на 19 години. Отскоро започнах да се интересувам от програмиране, но проблемът е че до сега не съм се замимавал с това, не обръщах внимание на предмета информатика в училище. В момента уча висше коренно различно от програмиране и ИТ.
Искам да започна да уча, дори се замислям да прекъсна и да започна в друг университет. Но искам да започна някаква подготовка, та с кой език да започна, онлайн или някакви бейсик курсове да изкарам?
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 751c2293d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма конкретен отговор, защото който се е научил по един начин, няма как да се научи по-друг, че да даде оценка.

Препоръчвам ти, да пробваш в Lynda. com. Това е сайт със хиляди курсове, много от които са свързани с програмиране. Можеш да се запишеш един месец безплатно. Препоръчвам ти, да изгледаш курса Programming Foundations: Fundamentals на Simon Allardice. Курсът дава много обща представа, за това що е информация, що е програмиране, какво са типовете данни, колекции и висчко, което ти е нужно, за да разбереш, какво е те очаква. В началото е много важно, да схванеш основните идеи зад писането на код, а не просот да се научиш да го пишеш.

Предлагам ти, да го изгледаш за няколко дни, като си водиш записки и се опитваш, да разбереш логиката зад всичко това. Отначало е доста объркващо, но след време ще свикнеш. Не очаквай, всичко да стане от един път. Това е дълъг процес, така че спокойно.

След това, в YouTube потърси серията обучителни видеа по Java на Derek Banas. Не ти казвам, да направиш всичко, коеот показва, въпреки, че го препоръчвам, но дори и само да изгледаш първите 20, ще си напред с материала.
Имай предвид, че тези видеа са едва началото. Не очаквам, да научиш всичко за 2-3 дена, така че спокойно. Има още и още много неща, които ще трябва, да научиш.

След като минеш курсовете един-два пъти, седни и си помисли, дали това е за теб. Ако все още искаш да се научиш, то пуши тук и ще ти дам още насоки. Да станеш програмист, е като да станеш всичко друго - Отнема време и усилия!

Ако ме питаш, след като придобиеш обща представа, какво ще се изисква от теб, най-добре е да се насочиш или към някоя от академиите, от рода на Софт Уни, или да учиш Компютърни Науки в университет.

ПС

Няколко мита, които искам "разбия" за програмирането.

1 - Няма програмист, който да не е много добър по математика. - Грешка, която е казвана от много хора, които просот нямат и понятие, за какво става въпрос. Не е нужно да си с академична титла по математика, за да започнеш, да се занимаваш с програмиране. Ако имаш ума, да се научиш да програмираш, то ще можеш да се захващаш и с математиката, когато и където ти е нужна. За да започнеш, трябва да имаш ниво на алгебра от 6-7 клас. Разбира се, ако се стигне до по-сложни неща, ще трябва и математика, но както ти казах, стигнеш ли до там, то няма да ти е толкова трудно.

2 - Само много умни хора стават програмисти -
Първо - Аз съм доста тъпо парче, но и аз станах програмист. Това трябва, да бъде достатъчно показателно, че всеки, дори и да е идиот, стига да е упорит и постоянен, може да се справи с тази задача.
За някой хора, програмирането е като китайския език - изглежда сложно и недостижомо, но истината е, че никога не са седнали да се опитат и да научат нещо. Все пак, има милиард и четеристотин милиона души (1 400 000 000 - голяма цифра) в Китай, които някак си, успяват да се оправят с местните си диалекти, а има и милиони хора, които са научили мандарин, защото са отделили време и усилия.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a9195c6b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   C и C# биха ти помогнали да разбереш основните концепции, които биха ти помогнали при използването на други езици. Курсовете на Наков и youtube ще ти помогнат най-вече.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a584d2e21e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От: Също така една добавка - Ако имаш познат, който е запознат с езиците - т.е. въпросният човек е или напреднал студент по информатика/комп.науки и подобни, или е работещ професионалист, потърси помощ от него.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker