Учител? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Учител?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1506 пъти
Момче на 14 съм. Една от професиите, за които си мечтая като дойде време, е да бъда учител. Но ме спират основно родителите ми. Казват, че заплатите са ниски, защото работата е държавна, учениците подиграват учителите, а мъж не можел да издържа семейство с тази заплата. Наясно съм, че заплащането е ниско, но би ми харесало това. Родителите ми дават единствено преподавател в университет, ако избера да преподавам, да ама преподавателите в университет си имат обикновено някой, който да им помогне да стигнат до там, не казвам, че всички са с връзки, но предполагам, че щом повечето асистенти влизат така, то за преподавател ще е същото, а аз си нямам този някой. Вие какво мислите за мъже учители? И според вас наистина ли е толкова зле да си учител?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: dae56b5d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е зле! Напротив, това е една от най-прекрасните и увлекателни работи, защото ако намериш правилната тактика да подходиш към учениците, много ще те увацават като човек и кат предмета, който преподаваш. Всичко зависи от техните първи впечатления.. Аз бих те посъветвала да слушаш сърцето си, то ше те отведе тсм, където трябва-на най-подходящото място.
*deaddsoul*

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: eefe66f27a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Учителската професия е толкова подценявана, а тя е една от най-хубавите и признателни професии. Да видиш как ученикът ти се отблагодарява, със сигурност ти стопля сърцето и те мотивира да продължаваш. Всички се оплакват от ниските заплати, но винаги можеш да преподаваш като частен учител. А ученици, които се подиграват на учителите и на учениците, винаги ще има, но това говори единствено за тяхното отвратително възпитание. Такива обаче се срещат в по-горните класове и за съжаление много рядко можеш да ги превъзпиташ. Но ако станеш начален учител, ще видиш как мъниците слушат повече. Зависи също от самия преподавател - целта е да грабнеш вниманието на учениците, за да им е интересно винаги в твоите часове. Щом искаш да бъдеш учител, не позволявай на никого да съсипе мечтата ти. Да работиш нещо с нежелание е по-зле от ниските заплати. Да, трябва да се преживява все някак, но винаги има варианти. Мъжете учители са по-рядко срещани и евентуално може да има предимство в този случай, но не знам със сигурност.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0c7d61624d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мисля, че е страхотно да си учител и че добрият учител винаги ще има място, където да ценят уменията и знанията му. Нещо повече, ако това е мечтата ти, просто го направи. Ти ще си страхотен учител, ще градиш и развиваш хора, а парите сами ще дойдат. Нещо повече - мъжете в професията са много малко и със сигурност работа за теб винаги ще има.

Встрани от това - частните училища плащат по-добре от държавните, а и винаги има въцможност за частни уроци, от които човек си набавя допълнителните средтва, които са му нужни.

Професията е уважавана и в чужбина и винаги можеш да заминеш, ако тук не ти потръгне.

А и ако искаш, можеш да преподаваш като университетски преподавател на бъдещи учители.

Но моят личен опит е категоричен, ако правиш това, което обичаш и в което те бива, имаш огромен шанс да станеш наистина добър и по един или друг начин, трудът ти започва да се заплаща.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a84befddfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Героично е че искаш да станеш учител, ала с времето ще ти се промени визията; наистина приоритет е възнаграждението, младо момче си: цели се там, където ще има пари! Приоритет е! Колкото по-рано разбереш, толкова по-малко главоболие и нерви ще имаш!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d9a6c09559
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не си заслужава да си учител преди да настъпят сериозни реформи в бг образованието. Изчакай 10 години. Не си заслужава иначе, колкото и да е приятно.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b1b912f856
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имаш още няколко години да решиш. Поговори с действащи учители, нека да ти разкажат повече за професията, и тогава решавай. Когато не си вътре в кухнята, нещата изглеждат по-различни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker