Коя професия да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Коя професия да избера?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1990 пъти
Здравейте, аз съм момиче от 12 клас и сега завършвам. Бих се радвала ако ми помогнете с избора на специалност. Колебая се между медицинска сестра, помощник-фармацевт, моден дизайн или актьорско майсторство. Бих искала да попитам коя специалност е най-добра, с коя по-бързо мога да се реализирам и коя е най-търсената? Също така искам да попитам коя специалност от по горе изброените е най-платена? Благодаря ви за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 61e148816d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Помощник -фармацевт е най- добре платена. Аз също съм момиче в 12 клас и ще пиша за първо желание помощник -фармацевт и за второ мед сестра или акушерка което също е хубава специалност. С тези специалности винаги ще имаш работа било тук или в чужбина.
Успех каквото и да решиш!!

ПП Къде ще кандидатстваш?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6799c68ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отивай на кастинг за "София ден и нощ". Ако те вземат, стреляй.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 68342a4d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От двете медицински специалности фармацията е по-търсената и по-високоплатената. Що се отнася до изкуството - съвсем различно е от здравеопазването и няма как да ти кажем коя насока да избереш. Като в изкуството пътят не е лек, но това не би следвало да те отказва, ако много го желаеш. Също така е редно навреме да започнеш подготовката си за изпитите. Независимо какво избираш!
Ж30

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c80ddd259f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Избери фармацевт и работи в козметично студио. Там ще ти е най-висока заплатата.

Медицинска сестра - супер ниски заплати и ще те юркат постоянно.
Моден дизайн - от това могат да се изкарат много пари, но не е никак лесно да се реализираш.
Актьорско майсторство - супер трудно да се реализираш и да успееш.
Фармацевт - доста трудно да завършиш, супер лесно да се реализираш и да взимаш висока заплата.
Помощник-фармацевт - слуга на фармацевт. Не си заслужава.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4076253ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За да си успешна личност няма никакво значение коя специалност ще избереш защото не ти ли идва от вътре това което правиш(работиш) никога няма да си щастлива независимо колко добре е платена работата. От личен опит ти го споделям. Печелих хиляди Евро на месец но не бях окей и в крайна сметка отидоха по лекари по голямата част. Сега печеля по малко но съм спокоен и щастлив и правя всичко с кеф и пак съм на път да печеля много въпреки че от това което работя 99. 9% от хората ще кажат че е невъзможно да се живее добре., но това е само защото тяхното място не е в този бизнес и не виждат нещата като мен защото те го работят без желание а просто защото нямат идея къде им е силата и как да се реализират. Учи и прави това което ти е на сърцето. Това решение единственият начин за успех

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0bc87352d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За съжаление, ако искаш да се реализираш в България трябва добре да обмислиш кое ти е приоритет - да обичаш работата си и да я вършиш с удоволствие или да ти носи добри доходи? От изброените аз лично бих се ориентирала към фармацията - една индустрия, която за добро или зло никога няма да фалира. Заплащането е добро, в помощ на хората си, заетостта е дългосрочна, а и да не те устройва на дадено място - аптеки под път и над път. Моя приятелка беше компютърен оператор в аптека и много си харесваше работата, дотолкова, че в последствие се записа да учи фармация с намерение един ден да бъде фармацевт, дори да отвори своя аптека. За съжаление цялата здравна система е смотана и това няма как да не се отразява в работата, но така или иначе където и да почнеш си има своите хубави и лоши страни.
Медицинските сестри у нас не са добре заплатени спрямо отговорността, напрежението, работната среда, режима на работа и т. н. Ако работиш на регистратура или с лекар е за предпочитане.
Модния дизайн и актьорското майсторство не са лоши професии, но са безперспективни. Тук няма пазар за плодовете от този труд, което е жалко, защото има ужасно много талантливи млади хора. Отново ще дам пример с моя близка приятелка, която си отвори шивашко ателие, поправя дрехи и шие по поръчка, прави прекрасни неща, индивидуални, креативни и на прилични цени, но хората освен, че нямат пари, нямат и търпението да кажем, да си поръчат даден модел, да ходят на мерки, да чакат да бъде ушито, да пробват, да чакат още, докато е изпипано отвсякъде и т. н. По-лесно е готовото.
Каквото и да избереш е хубаво да го приемаш не просто като работа и ежедневно задължение, а като хоби, дори призвание, за да ти носи освен материално, така и духовно възнаграждение. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9194ab9639
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Доста ти са различни желанията, но преди да вземеш решение помисли добре с какво искаш да се занимаваш през следващите поне 15-20, а защо не и повече години. Защото повярвай ми, след 20 години няма да ти пука колко престижна или не ти е работата, а дали ти носи удовлетворение или не. Колкото и много да се пречели от нещо, ако не ти е при сърце рано или късно започва да ти тежи и ставаш нервен и нещастен. За това най-добре се опитай да контактуваш с хора работещи съответните професии, опитай се да изкопчиш някоя информация "от кухнята" както се казва и тогава реши. И мисли, че каквото и да избереш ще се занимаваш с него доста дълго време, така че избирай разумно и въз основа на опита и уменията си. Защото някои професии изглеждат супер готини от страни, ама всъщност се оказва, че не е точно така.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c3cbcaeb8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Пиша ти изцяло от обща култура и четене тук-там из интернетЯ.
1. Медицинска сестра - надали ще изкараваш кой знае какви пари... В БЪЛГАРИЯ, обаче! Ако си се ориентирала за чужбина, особено примерно САЩ и Англия, където доколкото знам изпитват НЕДОСТАТЪК от такива кадри... като нищо ще можеш да се уредиш там, и то за може би доволно количество пари.
2. Помощник-фармацевт - имаш възможност за развитие на кариерата в БГ, особено в частни фирми. Доколко е гарантирана, не знам.
3. Моден дизайн - представа си нямам. Ама никаква.
4. Актьорско майсторство - по последни впечатления, ти трябват АДСКИ МНОГО връзки за прием в НАТФИЗ. Това директно означава, че в БГ шансовете ти за пробив и изява не са големи, освен ако нямаш съответните връзки, разбира се. По впечатления за пробив в чужбина - ще трябва едва ли не да работиш вманиачено върху акцента си, за да не звучиш като източно европейка, та да имаш ШАНС да те наемат.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 753a08ff5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Към номер 1 ще кандидатствам в МУ Плевен. А ти?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 753a08ff5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много ви благодаря за вниманието на всички вас!

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 61e148816d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До авторката от 1
И аз ще кандидатствам в Плевен. Желая ти успех и дано да станем колежки

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 28171deaaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря! Желая ти и на теб успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker