Несправедлива двойка за срока по физика! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Несправедлива двойка за срока по физика!
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2308 пъти
Здравейте! Значи, ученик съм в 10 клас... Точно последният месец, преди срока, учителят ни по физика излезе в отпуска, заради здравословни проблеми.. една седмица в неговите часове ни заместваше учителката ни по география, защото не могли да намерят друг учител по физика, който да го замести за този период. Но в една сряда, в часа по физика, влезна една "възрастна" жена-бих казал дори бабичка.. и без да каже "Добър ден", веднага направи забележка на едно момиче от първите редици, че е облечена неприлично, с неприлична прическа и си е лакирала ноктите. После ни каза, че тя ще ни бъде учител по физика до края на първият срок и естествено, тя ще ни оформи оценките. Държеше се бих казал прекалено строго, с високият си глас целият кабинет огласяше! След часа, питахме класната ни, коя е въпросната учителка? Тя ни отговори, че въпросната учителка е на цели 77 години, била е учителка по физика в училище ни от 1965г. до пенсионирането й през 1998г.. и директорката е нямала друг избор, и я е помолила да дойде да преподава за месец-.. защото нямало други желаещи за тази позиция. Та така, за годините си-беше с бистър ум, преподаваше на супер високо ниво уроците, изразяваше закона на Ампер по цели три начина, супер отдалечено от нивото на учебника. Много държеше за това как сме облечени, делеше ни-момчетата от едната страна стояхме, а момичетата от другата страна. Като изпитваше, направо питаше въпроси от началото на учебника и задачите тя си ги измисляше /предишният ни учител, ни ги даваше от учебника/. Някои от съучениците ми, се готвеха за олимпиада по физика и решаваха задачи от националните кръгове и ги затрудняваха доста- но за Новата ни учителка, задачите бяха като песен, решаваше ги от раз. Даваше им да решават олимпиади още от нейното си време. Винаги се обличаше със сако и пантолон /типичен старомоден стил/. Стегна ни доста-по отношение и на дисциплината и уроците. Но миналата седмица ни оформяше и стана проблем. Тя не гледаше средноаритметично, а както тя си прецени. Дойде моят номер, а оценките ми по физика бяха 6, 4, 5, 2 и директно ми постави 2 за срока.. Аз веднага я попитах, че как може да ми пише 2, като оценките ми не са за двойка и тя се ядоса ми отговори "Млъкни, как може да ми повишаваш тон, по времето на комунизма, такива като теб ги шамарих с показалка, благодари че не си в този период"! Аз си замълчах и по време на междучасието, отидох при нея и я помолих, поне да ме изпита. Тя се съгласи и, ме остави за следващият час. Та В Петък, ме извика на дъската, за да ме изпита и ми каза да Начертая хомогенен линеен проводник и да пресметна всички токове минаващи през него, а ние това не сме го и коментирали в часовете. Не успях да реша задачата и ми писа 2 и вече окончателно ми остави двойка за срока. Просто с тази бабичка няма оправия, почти на целият клас натресе двойките за срока.. Смятам че, двойката която ми постави за срока, не е справедлива.. Но сега, Това означава ли, че съм застрашен да остана на поправителен изпит? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: fa11953c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Направо се обърни към ръководството с намек че ако проблема ти не бъде разгледан обективно ще се обърнеш към инспектората.
Сещам се поне за три начина (сигурно има и още) по които тези оценки са не действителни.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4ba015c115
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отидете с дневника при директорката и и обяснете или кажи на родителите ти. Пък ако нищо не се получи се обадете на Господари на ефира и кажете, че ви замества 77 годишна бабичка от комунизма. Ако можете даже я запишете какво прави. А учителя ви ще се връща ли скоро или не?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4ba015c115
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Щом ви е била само до края на първия срок, значи сега като дойде учителя ви ще ви оправи оценките. С тези оценки няма начин да останеш на поправка. В дневника ви пише всички оценки, така, че той ще види, че тази е побъркана.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 60f8ac85cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Говориш с вашите, говориш и С ДИРЕКТОРА.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: cc07b40d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не си засташен да останеш на изпит освен, ако не изкараш 2 и за втория срок. Щом не си доволен от оценката можеш да искаш комисия. Отиди при директорката и й кажи, че знанията ти са по-високи, и й разкажи това. Не съм сигурна как стоят нещата с комисията, но знам, че те изпитват 2-3 учителя, единия изпитва, другите оценяват. Голяма разправия е, но щом не си доволен това е. Прочети повече в интернет.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 552255e226
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Изложил си се на изпитването- еми нормално е да ти пише двойка за срока!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5fae6a9315
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Уважаеми авторе,

Не се впрягай чак толкова. Ще изкласиш. И аз имах сходен случай... И то точно в десети клас. Добутах до някаква тройка за годината... Не ме е спънала особено (освен че малко ми усложни кандидатстването, когато ми скимна да ставам инженер). Грозно е ама се случва понякога. Ако вторият срок започне пак така - оплачи се.

Между другото имам усещането, че вРазпуснатост, разпасаност, беззаконие обучението по физика в гимназиалния курс по принцип има нещо сбъркано - когато бях гимназист, просто я ненавиждах тази наука, докато в университета - противно на всякаква логика - ми вървеше чудесно.

Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1c2bd1b28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Това е просто едно доказателство как съвременното българско образование е съсипано.. Чувала съм, че някога българските ученици са били на първо място в Европа.. Просто не сте подготвени за това ниво, което тази преподавателка поддържа. Това е.
Споко, ще оправиш оценката втория срок. Нищо фатално не се е случило. ;)

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 552255e226
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравейте! АВТОРА СЪМ: Вчера директорката ни уведоми, че тази учителка ще ни бъде до края на тази учебна година, тъй като г-на е имал тежък здравословен проблем и няма да може да се върне!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4ba015c115
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тогава лошо ви се пише. Или всеки трябва да говори с родителите си и
те да отидат при директорката и да я направят за 2 стотинки или да я запишете и да я пратите в "Господари на ефира".

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ad42f377bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   По-добре се старайте, докато тази учителка е тук, защото толкова добра учителка няма да имате повече... постарайте се да запомните това, което ви преподава. А за линейния проводник - това е просто обикновена верига, която сте учили, но тя ти е задала условието по друг начин, но съм сигурен, че ви го е казвала де :) Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ad42f377bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А и межд другото при последна оценка двойка за срока се оставя двойка, затова ти е оставила.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: dcde391937
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Имаш два варианта класът правите запис до "Господари на ефира" и я разследват или се абстрахираш от факта, че ти е неприятна и, че преподава кофти и се стягаш и учиш здраво като намираш някой познат, приятел или роднина, който разбира от физика да ти помага с материала. И аз имах подобен преподавател, но в университета. Обясняваше материала супер неразбираемо, в резултат, на което почти целия курс с малки изключения бяхме късани на няколко пъти по предмета и имаше вероятност да не можем да завършим. Колкото и да ходехме на отново на лекции с долния курс и на консултациите му пак нищо не успявахме да разберем. Накрая едно момче от тях , което разбираше материала добре и ги събираше, за да се готвят заедно за изпита покани и нас да учим заедно с тях. В нашия курс също имаше такива хора ама не им занимаваше с това понеже не бяхме задружни както те и всеки беше сам за себе си. Благодарение на това момче аз успях да разбера нещата да помогна донякъде и на мои колеги като качвах решените от мен задачи в групата ни във фейсбук и да си взема изпита. Не искам да те плаша, но в и университета ако имаш намерение да следваш ще се сблъскваш понякога с подобни на учителката ти по физика преподаватели.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: cdd738f695
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Благодарете се, че имате качествен учител и дайте всичко от себе си през втория срок!
И не жената ви е виновна, че е едновремешен високо квалифициран преподавател, а просто сегашното ниво на образование е под всякаква критика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker