В кои български университети се предлагат тези или подобни специалности? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

В кои български университети се предлагат тези или подобни специалности?
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1585 пъти
Здравейте на всички! Много се надявам да ми помогнете, защото съм объркана и не мога да намеря точна информация. Да започна с това, че искам да се занимавам с уеб дизайн (ux, ui, front end, web development, както искате го разбирайте, но не бъркайте с програмиране, защото е съвсем различно и не това е желанието ми). Графичният дизайн също много ми харесва, но не мога да рисувам добре, даже хич и затова отпада. Иначе мога да ретушвам като за начинаещ и смятам, че бих се справила с програми като фотошоп, стига да практикувам често. Та най-общо - искам да се занимавам с уеб дизайн, да са включени донякъде фотография и графичен дизайн (двете страшно много ми харесват, имам креативни идеи, просто ме е страх, че няма да се справя, тъй като не мога да рисувам както хората с такъв талант), искам да правя облика на сайтове, списания и т. н.

Потърсих в интернет, но не намерих информация, която да ми предостави отговор, а именно къде мога да уча уеб дизайн? Видях, че в НБУ има магистърска специалност за уеб дизайн, а бакалавърска за графичен, но както казах това вече отпада. В СУ също има специалност графичен дизайн, но я изключвам и нея, във ФМИ се учи за програмист - не е за мен, в ТУ мисля че е същото (програмиране), макар че пише, че имат магистърска програма за уеб или графичен дизайн, не обърнах много внимание. Остава единствено SoftUni или Телерик, които ги разбирам един вид като курсове, а не като висше образование. Отделно много фирми, търсещи уеб дизайнери не изискват някакво образование в сферата, а предимно опит и затова си помислих, че е възможно човек да се е обучавал сам с помагала и учебници или да е изкарал някакви курсове, но въпреки това да има умения и възможности за развитие. Също така искам да попитам според вас коя специалност в българските университети се доближава до уеб дизайна или коя би спомогнала в това да бъдеш уеб дизайнер. Твърдо съм решена да уча в България и смятам, че ако няма такава специалност в нашите университети, ще изкарам някакви курсове.

Моля да споделите мнение по темата, защото е много важно за мен. Благодаря за отделеното внимание.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 954c1aa125
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ок, ще ти помогна, но нека ти кажа за някой неща:

Реалността в 2018-а е, че всеки иска full stack разрабочици, което ще рече, че ще трябва да разбираш поне малко от програмиране. Вече, под web development, разбираме хора, които могат да преведът даден модел в бизнес логика, да го качат на сървър с база от данни и да направят front end-а.
А дори и да намериш начин, да стоиш само във Front-а, ще трябва да знаеш една или повече библиоткеки и фреймуркове от рода на React.js, Angular и Vue.js - все неща, които изискват добро познание на JavaScript. JS се промени много сериозно в последните 10 години и е най-търсения програмен език на планетата. Дори и да си само в UX-a, пак ще ти се налага, да правиш прототипи и да ги тестваш.
Истенският въпрос не е, дали ще трябва да учиш програмиране или не, а "Колко програмиране, ще трябва, да науча ?".


Курсове или "висше" е все тая, стига да получиш нужните знания и да започнеш стаж/работа. Само 9 месеца, след като си започнала работа, никой няма да се интересува, от това, къде си учила, а какво можеш и си направила.

И последно - да, самоубочението е възможно. Истината е, че образованието ще ти е 20% в училище и 80% сама. Ако имаш възможността, да посещаваш университет или академия, то няма причина, да не го направиш, освен, ако още не си в гимназията и имаш много свободно време.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 35e15a329a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си губи времето и парите в университети като СУ или ТУ.
По-добре СофтУни или частни курсове. Самообучението е задължително.

 
  ...
преди: 6 години, 14 дни
hash: 0f752dc2fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Никъде ли не се изучава уеб дизайн? Няма ли го като специалност поне в някой университет? За да стана web developper само уроци и самоподготовка ли ми трябват? Наистина искам да се занимавам с разработката на сайтове, но не знам къде мога да уча за това. А ако става само с уроци какво висше мога да запиша да ми бъде като допълнение?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker