Проблем с ученето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Проблем с ученето
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 878 пъти
Здравейте, пиша своята история тук, за да споделя за проблема си и ако е възможно да получа съвет за справянето си с него.
От една година насам имам голям проблем с концентрацията. В моето училище до 10 клас беше много добро преподаването, но след това в 11ти, а сега и в 12клас е трагично положението - самите госпожи не знаят какво преподават и по цял час се диктуват едни големи планове, защото нямаме учебници (в икономическа гимназия съм). В резултат на отричането ми от тази икономика, понеже когато не ти се преподава качествено - губиш интерес, аз се "научих" да пиша като робот и изобщо не вниквам в смисъла на материала, докато диктуват аз си мисля за други неща, случвало се е да не знам изобщо за какво се отнася урока в края на часа и нито една дума да не ми е останала в главата.
Проблемът идва там, че загубих така да се каже умението да се концентрирам по отношение на всякакви четива - докато чета книга например, в един момент почвам да мисля други неща и очите проследяват редовете, дума по дума, а си мисля за някакви мои проблеми или случки от живота (просто е абсурдно) и в крайна сметка аз трябва да се върна да препрочета страницата на ново, защото съм си мислила за глупости. Преди всичко, всеки урок като ми мине през ръката, като си го напиша и запмнях повечето неща, а сега не мога да се концентрирам и върху кандидатстудентските си изпити. Ужасно е искам да се концентрирам както преди, а не да мисля за глупости, да имам дълготрайна памет, а не малкото научено след 1 седмица да ми в излетяло от главата. Просто като видя колко материал имам да уча и се Задушавам, а даже не мога да си събера мислите и да се справя, а и не е като да не искам или да ми е безинтересно, а напротив. Ще кандидатствам медицина и е повече от необходимо да се променя по някакъв начин и да помня качествено, така да се каже... Моля за съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker