Какво е това отношение?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво е това отношение?!
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1415 пъти
Здравейте. Много моля модераторите да публикуват историята ми защото е важно. Момиче съм на 18. Тази година съм 12 клас и скоро завършвам. Но проблема ми не са матурите. Проблема ми е класът. 2 момиче от класа ми постоянно ми правят проблеми. И под това постоянно значи буквално постоянно. В часовете в междучасията. И ако питате какво правят учителите ли? Ами те само им правят обичайната забележка да ме оставят. Но вие се сещате че не става така. Разбирам че имаме още няма и 3 месеца училище но кажете ми как да изтърпя? ! Това е почти всеки ден системно. Класната ми знае. Говорили сме на тази тема. Но най ми е интересно като го виждат учителите защо не казват на моята класна че има проблем? ! Все пак не мога постоянно аз да се мъкна при нея. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: c4894f6427
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какви учители, 12-ти клас сте станали. Сама се оправяш вече. С 2 съученички ако не можеш да се разбереш, какво ще правиш в реалния живот ?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ea78f3b914
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Име един фактор, който се казва привързаност. По принцип, тези които са любимци на учителите и след завършване, с които се уважават най-много са най-големите диваци и олигофрени на класа. Така, че много логична причина, да няма решение от страна на класната ти, че ти на практика за нея си никоя, а някое или двете от момичетата са и любимки. Знам от първо лице колко е не приятна ситуацията, и даже мога да ти кажа, че това повлиява много зле на самочувствието, дори и след като свършите училище. Така, че моля те, недей взима нещата толкова на дълбоко и присърце, заради разни отрепки не си погубвай психиката. Освен това е възможно, учителите да ги е страх, в буквалният смисъл, понеже има всякакви лекета и разпасани ученички, които ще стъжнят живота на всяка учителка, било то чрез лични унижения към нея или като и развалят часовете, така че това също е причина, да не се занимават с тях, за да им е спокойно. Просто в определени случай дискриминацията е жестока, и класните и някой учители тотално, пренебрегват моралните си устои, които трябва да имат, практикувайки тази професия.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5e6ddeb420
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От авторката до номер 1 Вижте разбирам че сме 12 клас но все пак все още сме ученици!! Знам че трябва да се оправям сама и навсякъде се справям сама. Но в този случай просто не мога поради факта че не веднъж съм се опитвала но не е ставало. Така че можете да не коментирате! Щом имам нужда от помощ значи не мога да се справя сама! До номер 2 много добре го каза и ти благодаря за коментара опитвам се но знаеш сигурно че е много трудно и се опитвам и заради това търся съвет

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b5abc8c260
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Намери някой познат или приятел да ги причака някой път и да им тегли един хубав бой! Или събери парички и плати на двама по - яки манговци да свършат същата работа докато се прибират по тъмно някой път. Няма как да докажат, че ти си поръчала да ги пребият. Хора като тях само от това разбират! Я ги виж дрислите мислят се за много велики ама утре като излязат от училище никой няма да го интересува колко са били велики в гимназията а това как си вършат работата!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c1da4eb599
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   От авторката до номер 4... Съгласна съм с това което каза напълно!! За мен също са едни дрисли и че като излезем от училище ще са едно нищо. Това за боят е добра идея и мога да измисля нещо. Мога да говоря с една приятелка която има подобни връзки и ще ми помогне. Ако ли не мога да измисля нещо. Много ти благодаря за коментара.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0fcf016f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 4, само бой ли е решението за теб? В друга тема беше коментирал подобно нещо. Ако ще даваш съвети, нека да са качествени, а не да подтикваш човек към насилие. А и това да пребиваш момичета е толкова долно, дори и да са най-големите гаднярки и да си го заслужават. Дано не си "мъж", който бие единствено по-слабите от него.

Към авторката: не казваш точно какви проблеми ти правят, затова не знам как да те посъветвам. Ако те тормозят физически, обърни се към директора даже, макар че се съмнявам, тъй като става въпрос за момичета и явно те дразнят с подигравки. Вина имат и учителите защото не предприемат нищо, въпреки че знаят за проблема, иначе много се настоява да се говори за тормоз, кибертормоз и т. н. КАКЪВТО И ВИД ДА Е ТОРМОЗЪТ, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТОЛЕРИРА!!
Единственото, което мога да ти кажа е да не им обръщаш никакво внимание, прави се, че не съществуват. Мен също ме обиждаха в училище, но се правех, че не ми пука и по едно време се отказаха да ме дразнят. Все пак ти остават по-малко от три месеца до завършване, все някак ще издържиш, не се предавай. В междучасието ходи до магазина, до тоалетната, разхождай се из коридорите, ходи при други ученици в други класове, дори и при по-малките, общо взето прави всичко, за да избягваш тези две пикли. Като видят че не става на тяхното, ще спрат да те тормозят, а ако не, вече ще сте завършили и всеки поема по своя път. Бъди силна и търпелива!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6f28f9c080
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре авторке разбирам че имаш проблем с двете момичета, но сама казваш, че само след 3 месеца ще си завършила, може ли да ми кажеш кои е длъжен тогава да те спасява от такива ситуации в реалния живот? Сега според теб учителите са длъжни да наказват онези ученички, а в бъдеще?
Училището е институция която има задължения, но в всеки етап от развитието на децата задълженията на учителите относно възпитанието на ученици намалява. До 4 клас учителят е длъжен да се намесва в всеки конфликт между децата, след това правата и задълженията учителите намаляват пропорционално, с цел самите деца да се научат да се справят сами с проблемите си, да се научат да живеят с обществото си, в гимназия преподавателите нямат право да се намесват в кавгите, ако не е застрашен животът и здравето на ученик. Ако учителите винаги се намесват в конфликтите децата никога няма да се научат да се справят сами, а "калпазани" ще срещат през целия си живот. Още повече вие сте пълнолетни граждани и вие сами сте длъжни да защитавате правата си. Нали не искаш да ми кажеш, че утре ако работиш в една фирма и колежка ти каже подобни неща ще очакваш работодателя да те защитава, или да я наказва дисциплинарно примерно?
Вие сте пълнолетни единствения законов начин е да осъдиш съученичките да ти платят парична сума за обидите, ако изкараш 1-2 свидетели които да потвърдят ще спечелиш делото.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 435e274614
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   4 Това го правят боклуците. И кажи ми, след като ги "набие", каква е гаранцията, че няма и те да отвърнат. А и още нещо - имал съм си вземане даване с биячи - пр слагаш им двойно и ти казват кой и защо ги е приятел и си тръгват.
А я сега си представи, че съм психопат? Ами пращаш ми биячи после взимам пистолета у цъфвам пред вас в 2 през нощта? Защото подобни неща до такива глупости водят...

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9ddf54ae8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Към номер 6 : Не виждаш ли по новините колко случая на агресия между деца дават по новините? Нормално ли ти се вижда 14 г. момичета групово да бият своя съученичка и да я унижават допълнително качвайки гаврата в социалните мрежи? Нормално ли едно 17 -18 г. момиче да е в болница с комоцио след сбиване с друго в междучасие? Най -пресният случай е от миналата седмица -баща на петокласничка се саморазправя със седмокласник от ромски произход тормозел дъщеря му и другите деца, защото от училището били с вързани ръце да го накажат. Какво е трябвало да направи този отчаян баща да продължи да гледа как дъщеря му страда и после да получи новина, че хулиганчето е опитало да я изнасили ли? И от личен опит мога да ти кажа, че това с игнорирането на агресорите не помага, защото те правят всичко възможно да те уязват. А когато се оплачеш на класния ръководител от тях има затишие най -много за седмица две и после тормозът започва пак. В 7 клас се оплаках вкъщи, че няколко момчета от класа ме бият всеки ден дядо каза на директорката и понеже беше края на годината и нямаше как да ги изключат ги наказаха да чистят 3 седмици училището. Не ме докоснаха повече, но заради полученото наказание ме заплашваха, че ще си отмъстят на завършването. Планът им обаче не се осъществи, защото аз предупредих вкъщи и нашите дойдоха с мен. След това в 9 клас двама наркомани от класа ме тормозеха. Игнорирането не помагаше. На друга моя съученичка и бяха изгорили ръката с цигара, но тя беше по -отракаа и едричка и не им се даваше, докато аз бях -стеснителна и затова бях по -лесна жертва. След като се оплаках на класната имаше затишие точно 2-3 седмици затишие, след което тормозът започна наново, но в по -лека форма и с течение на годините Слава Богу намаля. В момента от тези двамата не става нищо единият се събра с лоша компания спря да идва на училище и не завърши средно, а за другия на последното събиране на класа научих, че също пропадал. Друга моя позната също я тормозили, а от училището никаква реакция. Накрая сама си решила проблема с агресорката като в едно междучасие и теглила един хубав бой. В момента е предстои да завърши славянска филология и организира визити на дипломати в университета, докато другата едвам е избутала средно, работи като сервитьорка и я минал целия квартал. И, ако искаш да знаеш сега децата не са това, което бяха до преди няколко години и с всяка изминала стават все по -жестоки и по -нагли, защото се ползват с права до небето за сметка на учителите и с големи протекции от страна на мама и тате!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b5abc8c260
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И още нещо номер 6 в 5 клас един съученик ми понякога ми показваше, че ме харесва като ме тормозеше и ми чупеше и късаше нещата. Един ден не издържах не знам откъде ми придойде сила и го блъснах на улицата той падна и се разрева. Беше силен само срещу момичетата иначе срещу другите момчета гък не смееше да каже. И до днес на почти 25 години е същият преди 2 години се наложи да го отървавам от 2 дрогирани непълнолетни курвета, които се заяждаха с него. Ревнува ме от приятеля ми ама кажи ми как да градя семейство с човек, който не може да се оправи с 2 пикли?

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0fcf016f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 9 и 10, предполагам, че си един и същи човек, аз съм номер 6:
Напълно съм съгласна с теб, че в крайни случаи само боят е решение, но има големи рискове, както спомена номер 8.
Относно агресията в училище: докато не се вземат сериозни мерки за наказание от страна на учители, директор, психолог и прочие, винаги ще я има.. Иначе както казах вече, уж много се говори за тормоза в училище, четат се разни неща в час, но стане ли наистина - не се предприема нищо. Как по времето на родителите ни не е имало тормоз в училище от съученици? Защото тогава е имало дисциплина и наказания, а сегашното поколение е толкова разглезено, че не си представям следващите.. А за агресията по улиците, вината е изцяло на родителите (то и в двата случая е тяхна) - като не са си възпитали правилно децата, така се случва - от тях излизат единствено келешчета, побойници и т. н. За мен боят е допустим единствено от родители и учители с цел възпитание. Мен са ме ступвали вкъщи като малка, било то за глупости и това е имало ефект, защото никога през живота си не съм обиждала или набивала когото и да е било.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6f28f9c080
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11 По времето на родителите ти също имаше тормоз в училище, не си и помисляй, че нещо на света е започнало от вашето поколение, обаче родителите ти се научаваха от много малки да се справят сами, защото не бяха дундуркани от твоите дядовци и баби! Нямаше мобилни да звъннеш на тати " един ще ме набие", а и да имаше, тати щеше да ти каже, "оправяй се, но не искам да се връщаш набит или разреван".
А и дисциплината идваше не от училище а от Родителите, повечето хора ги беше срам детето им да бъде обвинено в тормоз над съученици, в момент в които учителка каже на родител че детето му има вина, без значение за какво, детето получаваше силен шамар зад врата от родителя си и то пред учители и деца. Но винаги в всеки клас си имаше поне един който да се опитва да тормози.
Така че прав си, че за побойниците са виновни родителите им, но и за деца които не могат да избегнат тормоз също. Училището е място не само да се образоват децата, а и да се научат да живеят и да се справят сами с тяхното си общество. Това общество ще е тяхно през целия им живот така че трябва да се учат от малки да се справят с подобни хора.
Не се ли сещате, че циганчето което някакъв баща бил ударил ще живее в същото село цял живот, а само след 7-8 години петокласничката ще е магазинерка в селския магазин примерно, тогава като го види на баща си ли ще звъни, той няма ли да е вече доста стар, тогава циганчето няма ли да я тормози или опита да я изнасили? Затова тя трябва да се научи от малка да се справя с циганите, да ги оборва психически за да не се занимават с нея. Това е нейното общество, ако и се отдаде късмет да се изсели ок, но няма гаранция че и там на новото място няма да има някой циганин, така че е по добре да се научи да се справя с нагляри от малка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3b4bd5e139
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторката е пак. До номер 6 и теб те разбирам но просто проблема е прекалено голям че да се справя сама.
Номер 7 Можеше да не коментираш разбирам че съм 12 клас на 18 години но имам нужда от помощ поради причината че това наистина не се търпи За мен няма значение дали детето е 4 клас 7 или 10 или както при мен 12 клас при такива случай винаги трябва да се намери изход и аз не мога да го намеря сама.
Номер8 Не ми помогна особено но все пак мерси
Номер 9 много ама много ти благодаря за този коментар един да сега изчерпателен отговор да получа напълно те разбирам от написаното в коментара ти изпитвала съм го
Номер10 ммм мерси и на теб дори да не е по темата
Номер 11 съгласна съм че боят не е решение но си права докато няма строги мерки винаги ще е така без значение класът в които се намира един ученик за твоят пример за времето на нашите родители много ми хареса евала

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8493e2d82f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторката съм отново До номер 12 съгласна съм с теб но тогава не е бил толкова често явление и заради това са се справяли а сега е на всяко второ дете сигурно защото познавам много други хора които имат същите проблеми като моят ти сам казах възпитанието идва от родителите а сега те какво правят нищо така че вината е тяхна до някоя степен

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker