Харесала съм си няколко специалности но... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Харесала съм си няколко специалности но...
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 994 пъти
Харесала съм зъботехника, дентална медицина, медицинска козметика.
Проблема е, че не разбирам грам от химия и дори и да си намеря учител ще ми отнеме няколко години и няма гаранция, че ще я разбера.
Зъботехниката няма химия, но има моделиране и скулпуриране, а аз не мога да рисувам, камо ли да се справя със скулптура и моделиране.
Какво да правя? Да се откажа ли от тези специалности? Късно ли ми е?
Момиче на 25г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9071ee6928
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами като не те бива в нещо, защо изобщо ще се захващаш да го правиш. И на мен ми харесва пеенето, но като не мога да пея, не съм тръгнала да ставам певица.
Денталната медицина е супер трудна, много учене се изисква, а и там през първата година също те задължават да моделираш, така че не си мисли че ще ти е лесно. Да не говорим, че балът за момичета е супер висок и че трябва да си страшно добра по химия и биология, за да влезеш.
Зъботехниката изисква да си сръчен, а щом казваш, че не те бива, значи едва ли ще се справиш.
Остава ти медицинската козметика, което не е никак зле. За да влезеш, не ти трябват никакви изпити. Може да работиш в козметичен салон или дори в естетична клиника.
За това дали е късно, ти си знаеш. За медицинската козметика и зъботехниката не мисля, че ти е късно, защото се водят професионален бакалавър, което е около 3-4 години, докато денталната медицина е магистър и се учи 6 години. Вероятно ще ти се иска да си отвориш свой кабинет, а докато това стане и докато те научат хората и да са ти клиенти, вече ще мислиш за семейство и деца. Не казвам, че не е постижимо и че двете не могат да се съчетават, но в повечето случаи такава е реалността.
Общо взето имаш шансове за медицинска козметика, та дори за всички специалности в здравни грижи, ако искаш непременно да работиш в областта на медицината. Най-добре ти реши в какво си най-добра и с какво искаш да се занимаваш, но те съветвам да изключиш медицина, дентална медицина и фармация от списъка, защото подготовката да влезеш е около 2 години частни уроци, че и повече, а след като влезеш материалът е толкова много, труден и съвсем различен, че далеч не е за всеки.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7f2f43b3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ок, съвсем честно ще ти говоря.
Химията, която сме учили в училище, няма да ти отнеме "няколко години", а няколко месеца, но трябва да ѝ и се отдадеш.
В училище, имаш средно по 36 седмици на година. Химия, масово се кара по 2 часа на седмица, за периода от 7ми до 11 клас. Това са 288 учебни часа. Работата е, че половината от това време е било отделено за изпитвания, контролни работи, класни работи, пеговори и предговори. Един учебен час е 40 минути, но както казахме, брои ги наполовина. Излиза от цялта работа, че всичко на вчиско, гимназиалната химия е около 96 часа. Да, това са часове преподаване. Ще се наложи, да учиш поне 2-3 пъти повече след това. Та така -грубо, 300 часа. Колко са 300 часа - ами ако отделяш по 20 часа на седмица, ще ти отнеме около 4 месеца. Не е малко, но не са "години". Даже, ако се напънеш сега, можеш да хванеш и таз годишните изпити. Само си намери бързо-бързо учител и бъди готова, да плащаш. Все пак, ако човек има планове и надежди, то трябва да полага усилия, за да ги постигне.
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9071ee6928
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Химията от училище не стига. За да се влезе в университета се искат толкова много допълнителни неща, че не мога да ти ги изброя. Защо си мислиш, че хората ходят по две години и повече на уроци и дори и тогава не влизат в медицинския. Вярно, че зависи от това дали на човек му върви или не, но за 4 месеца едва ли и най-големия експерт по химия от училище ще научи целия материал. Според мен най-малкото една година трябва да си ходил на уроци. Та изпитните задачи са цели страници.. На всичкото отгоре авторката казва, че не я бива в химията, много ще е трудно тогава.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker