Не искам да уча , да се откажа ли ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не искам да уча , да се откажа ли ?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2575 пъти
Загубих желание за учене в университета преди да си взема дипломата. Още в училище насочих вниманието си на 100 % към учебниците и бях пълна отличничка. Имах приятелки, които изобщо не учеха и си губеха времето с ранните връзки и си създадоха много проблеми. Аз ходех по олимпиади, а те зад блоковете да се натискат с момчетата. Спряхме да се виждаме и те се промениха. В университета отново страхотни оценки и успех. Не излизах особено в началото, а предпочитах учебниците. Родителите ми бяха претръпнали и привикнали към високите оценки. Когато си взимах изпитите, реагираха равнодушно. Станах на 23 и ми омръзна да живея като отшелник и си създадох приятелства, целият ми живот и времето за забавления, щеше да бъде прекарано с уроци, които никой няма да помни освен аз. Не успях да си поживея и годините си ми отлетяха. Колегите ми ме канеха на кафе, но ходех на лекции, на които присъствахме 3- ма човека. Имах желание да излизам, но не исках да изпускам лекциите. Запознах се с момичета, които искаха да обикаляме моловете и вечер да ходим на дискотека. Те се прибираха с момчета, а аз се прибирах сама, отново заради някакви стереотипи. Повлияха ми. Намерих си приятел през лятото и сега не искам да погледна нито една буква. За какво са ми били всички тези празни шестици, не са ми донесли щастие и точно преди да си взема дипломата, аз нямам желание да уча. Това са най-хубавите ми години и ги пропилях в учене. С какво ще ми помогне знанието за най-дълги планини и реки и върхове или другите ненужни неща, да си подредя живота? Какви спомени от младините ще ми остави всичко това? Но пък както казва леля ми '' Стигнах до извора и не искам да си налея вода ".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: a06403fb5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знаеш ли... тъкмо започнах да чета и си изградих хубаво мнение за теб, а като стигна до частта, че искаш да се откажеш и малко ми падна в очите. Сега ти се струва без смисъл, но повярвай, когато дойде време да плащаш храна, ток, вода и други сметки сама, ще съжалиш, че си се отказала точно на финала, защото най - вероятно ще работиш някъде като продавачка или сервитьорка. Това те очаква, а е много тегаво, повярвай. Сега си още млада и летиш, не мислиш за тежестите на живота, но когато дойде момент да се издържаш сама /а той ще дойде, защото мама и тате са до време/. ще ти е много тежко и живота ще изгуби своето очарование, така както го виждаш сега. Момчетата няма да избягат, пак излизай, но си вземи дипломата... важно е. Аз навремето заради един пикльо щях да направя тази грешка, но добре че го зарязах и си взех дипломата - сега имам дом, издържам се сама и имам спокойствие. Кой знае каква отрепка щях да съм сега, ако бях постъпила лекомислено.
Да живееш и да имаш гадже не е равно на това да нямаш образование. Образованието ти е на първо място в тези години. Твоите познати, които само са хойкали, ти сама каза, че не са свършили добре. Поговори с майка си, имаш нужда от разговор с по - възрастен човек. Дори и дай да прочете историята ти. Важно е дъщерята да има контакт с майка си, тя ти е най - добрия приятел. Не гледай другите момичета...

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 29789d8b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има една народна приказка: - пази боже, сляпо да прогледне. Един мъж се завъртя край теб и вече всичко да отива по дяволите. Знаеш ли колко още мъже ще минат между краката ти, този е само началото, така, че споко, времето е пред теб, а там някъде те очаква следващия който ще бъде по добър и по надарен. Няма ли да е по добре да си завършиш образованието, а за другото, време винаги ще намериш и дано винаги да си случила на подходящ.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 95885d694a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   не се отказвай, поотпусни малко колана, поразтовари се, недей вече толквоа да се натягаш за 6, но си вземи дипломата, да ти се махне това от главата.
О, мила, седиш и се чудиш за какво ти е. След 10-15 год. ще видиш твоите познайнички, дето пият кафе след кафе и гледат с насмешка на ученолюбивите пчелички като теб - те ще се чудят как да вържат двата края, ще абортират нежеланите си деца, защото няма да имат пари да ги гледат и ще се чудят как да се отърват от поредния.
Има огромна разлика между висшист и човек със средно. За висшиста всички врати са отворени, независимо дали професията му отговаря на работата, за която кандидатства - фактът, че е с диплома, е показателен за качествата, които притежава този човек - интелигентен, упорит, ученолюбов, постоянен, стабилен, сериозен и прочие качества, които са нужни, за да докараш до висше. Не си размътвай главата с мисли "за какво ми е". Просто не бъди такава перфекционистка, поотпусни се малко, но и не отивай в другата крайност - "о, писна ми, отказвам се! "

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 95885d694a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   иначе кто прекъснеш какво - винаги ще те гложди мисълта за нещо недовършено, един малък провал и за какво, защото вече ти било писнало, искала си гадже да имаш и нам какво си. Ми имай си гадже, те хората имат гаджета, работята и учат редовно едновременно, не е нужно да си отличничката на випуска!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 19dbccf0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не се отказвай. Приятелят ти може утре да го няма, но професията ще ти остане. Ще имаш независимост чрез нея. Явно приятелите ти не са амбициозни. Не се оставяй да те повлекат надолу. Има време за молове и дискотеки. Фактът, че приятелките ти правят само това, говори много зле за тях. Няма да употребявам силни изрази, но се сещай какви са те.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8bf6a7515a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Образованието е най-важно

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 34495fd4ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Значи, заради едно гадже не искаш да завършиш. Вашите за какво са си давали парите 3 години до сега? То и аз си имам гадже, ама и уча. А нали знаеш, че след това ще трябва да работиш? По кафета не се стои цял живот. Изпуснала си, когато ти е било времето. Сега си завърши щом си 4-ти курс малко ти остава и да изкараш сега няколко 3-ки да не ти пука. И внимавай с гаджето, защото майка ми ме е родила на 20, не е записала да учи и след 2 години баща ми я е зарязал заради друга.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5edaa4d428
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   3 - Този, който гледа с насмешка, в момента съм аз. Бях ученолюбивата пчеличка и в момента доходите ми са двойно по-високи от тези на 20 души от стария ми клас. Само четерима успяхме, да направим нещо живота си.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 853b72853b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката . Натягах се да уча , натягах се на живота да преуспея и как преуспяват всички ? С връзки ! С преписване ! Минават между капките и с висшето ще взимам 1000 лв. заплата в големия град и 700 лв. в малкия. Сервитьорките взимат повече. За Право това са държавните стандарти. Яд ме е , че само знам как се забавляват другите, а аз съм жертвала времето си , за да уча и от болни амбиции . Накрая всички сме на едно и също ниво. Ще завършим и какво като съм имала отлична диплома , това което уча в учебниците присъства 20 % в практиката. Не виждам смисъл в безсънните нощи с учебника. Но и да залитна и да изгубя тази моя саможертва на годините е тъпо. В амбициозна среда може би било по-различно, но амбициозните хора никога нямат време , защото са заети да учат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1ca1000a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Просто намери баланса. И аз доста уча и изкарвам 6ци, но намирам време и приятелите си. Веднъж седмично примерно е окей да излезеш и да се разтовариш без да ти повлияе на успеха. И без това не можеш постоянно да учиш ефективно.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8bcbc76d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   значи за теб има само 2 положения: или учиш до откат, не познаваш друго освен 6, или се хвърляш в живота и нищо не учиш. от едната крайност искаш да скочиш в другата.
в живота нещата не са черни и бели, а имат нюанси. има време за учене, има време и за живот. това, че имаш гадже и искаш да купонясваш, е нормално, не е нормално да зарязваш ученето заради това. не знам какво учиш, но след 1-2 години ще завършиш и трябва да работиш (между другото ако прекъснеш, веднага трябва да работиш, не ти ли минава това през ума??? ). как ще се справяш, ако нямаш образование?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1bc02eeb6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Стегни се и завърши голяма глупост ще е да се откажеш точно сега когато ти остава малко до финалната права ! И всичко това заради някакво келешче ,с което утре може да се разделите . Зарязвай го този ,защото очевидно не ти влияе добре щом заради него искаш да зарежеш учението и си налягай парцалките да си вземеш държавния изпит ! Аз на твое място не бих жертвала образованието заради един мухльо с извинение !

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d87f789deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Който не се е записал в униветситет, нищо НЕ Е ЗАГУБИЛ.
Авторке, откакто съм се записала се уверих, че висшето образование в България не става за абсолютно НИЩО. Запиши се, виж как е и бързо ще напуснеш. Висшите учебни заведения не са нищо друго освен поредната схема на уважаемите лектори за ЗАБОГАТЯВАНЕ, а на среща не ни се преподава абсолютно нищо, което да е адекватно за 21 век. Съжалявам, че се подлъгах в тази схема на мошенници.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker