Безпокойство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Безпокойство
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1292 пъти
Здравейте! Момиче съм на 15 и искам да ви споделя своето безпокойство. Притеснявам се в училище. Учителката ни по БЕЛ е доста изискваща. Скоро ще правим класна работа, а тя дори не ни е споменала още нищо за нея. Чувствам някакво напрежение когато влизам в час. Не умее да ни предразполага. Сменяли сме толкова много учители по БЕЛ, но с тази учителка не можем да паснем, или поне аз. Все още не мога да разбера какъв е нейния начин на преподаване. За мен поне задава въпросите си някак неясни. Ясно ми е че иска да ни научи на нещо, за което съм благодарна. Но и някак си не се опитва да ни улесни и да направи часовете по приятни. Напрегната съм в нейния час. Никой не може да схване нищо при нея. Много съм притеснена и за предстоящата класна работа. Опитвам се да уча редовно, колкото и да ми е безинтересно. Как да премахна това безспокойство и да се чувствам добре в часовете й.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5b17399051
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Няма абсолютно никакъв смисъл от това да се безпокоиш! Безпокойството и напрежението са напълно безсмислени неща. Опитай се да мислиш ефективно, търси някакви алтернативи като да се опиташ да приложиш анализ тоест да се опиташ да хванеш цаката. Безпокойството никаква полза не ти носи и само пречи да мислиш логично и аналитично. Влизай в нейните часове спокойна и уверена. Направи всичко възможно да я разбереш и по този начин имаш най - голям шанс да хванеш нейната цака. Всички учители си имат цака. Просто това безпокойство ти пречи и усложнява ситуацията. Горе главата и напред!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8f181eca5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Класните работи не се ли правят през май месец

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 17109db178
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От авторката:Номер 1-Благодаря!
Номер 2-По принцип така трябва да е но винаги класните по бел сме ги правили през април.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 35e079cfe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Безспокойството ти не е много основателно, но е нещо типично, почти всички се притесняват за класни и изпити. Опитай се да мислиш по-малко за оценката и повече за материала. Нашия клас имаше подобна съдба и също сменихме доста учители. Последната преподавателка си падаше голям сухар, преподаваше на висок език, никога не се усмихваше, никога не беше мила, а критериите ѝ за оценяване бяха изключително високи. Странно, но в 12 клас всички изкарахме на матура точно толкова, колкото и тя ни беше оставила като оценка. Последния месец беше дала шансове на някои хора да изкарат по-висока оценка и същите наистина бяха изкарали същата оценка на матурата. Мисълта ми е, че госпожата ви може никак да не е лоша и да има много реална преценка за вас, просто да се опитва да ви стимулира някак да учите повече. Ако тестовете не са елементарни и преписването е невъзможно, много ясно, че ще седнете да учите по предмета ѝ, който е и задължителна матура. Намери нещо интересно в изучаваните произведенията. Литературата може да грабне всеки, който чете с интерес, а не за тестове. И не се притеснявай за класната. Истината е, че никой учител не е длъжен предварително да ви насочва, пък и е просто текуща оценка, която все пак може да бъде поправена. Ако не разбираш въпросите ѝ, просто я попитай. Аз така правих при устни изпитвания, предпочитах да си помислят, че нямам богат речник и асимилирам бавно, отколкото, че изобщо не съм учила/чела. Ако тя остане да ви преподава, ще ѝ свикнеш и няма да се притесняваш толкова.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5809e80fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Безпокойството ти вероятно идва от факта, че не разбираш матетрията. Опитай да си помогнеш с допълнителна информация. Ако става дума за български език, прегледай правилата, които не разбираш в специализираните уеб страници. За литература, потърси подходяща литературна критика.

Дядо Торбалан

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker