Мързи ме да уча - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мързи ме да уча
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1929 пъти
Здравейте хора. Момиче на 15 съм. Проблема, който искам да споделя с вас е свързан с ученето. Много теми прочетох и нито една не ми помогна.
Уча в профилирана паралелка биология и химия. Нещо много сериозно, нали? Не мога да си обясня защо въобще влязох там. Нямам никаква мотивация да уча. Не съм глупава, а мързелива и това не е от скоро. Никога не ми е било приятно ученето. Все още си спомням като малка 2-3 клас по човек и общество (историческата част) как с баща ми седим и учим уроци с цели часове. След 2 седмици да ме попиташе нещо, нищо не помнех. Вярно историята ми е от омразните предмети и до ден днешен, но в момента не ми е проблема само тя за жалост. Уж биологията ми харесваше. Много исках да вляза и да уча в такава гимназия, но сега единственото ми желание е да се хвърля от някой мост. Не бих казала, че това което учим като цяло е недостижимо, но просто нямам стимул. Почти по всички предмети е една зубражка история, че няма накъде. Вече и да слушам в час не ми е интересно. Все едно съм на норма и трябва да запомням информация в кратък период от време. Освен това тестовете изобщо не са лесни. Трябва да си знаеш урока под конец и да мислиш, времето те притиска и въобще.. Малко се олях.. Не знам оправдания ли си намирам, но знам че нямам навика да уча. В по-малките класове не ми харесваше и сега е същата работа. Как да променя това? Вие как се мотивирате? Вече съм в безизходица наистина. Ако не следвам нещо свързано с медицина или фармация просто не знам накъде.. Това е толкова сериозно, а аз просто нехая. Моля ви, споделете как се справяте или поне ви дайте някакъв съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 6da46a9b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, ти поне имаш време. Аз в 11 клас се сетих, че ще кандидатствам медицина. Още в 10 се сетих, де, ама "нали е още рано". Дори в момента не знам защо пиша това, след като трябва да уча.
Аз пък винаги съм била отличничка, ученето ми е харесвало. Още ми харесва. Мечтата ми винаги е била да вляза в такава гимназия с биология и химия. Ако това се беше случило, сега щеше да ми е в пъти по-лесно да се справя с материала. Не мисли негативно, виж хубавите страни. Имаш привилегията да наблягаш на материала сега, за да ти е лесно по-нататък. Знам, че е трудно. Но повярвай ми, още по-трудно е да си в гимназия, където се учи предимно предприемачество, маркетинг и тем подобни и само 1 час биология и химия седмично. Говоря, ако смяташ да кандидатстваш медицина. Ако не, въобще не разбирам защо си избрала такова училище.

17 г.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 651b6bfec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли какво ще ти кажа - без образование и нещо складирано в главата, без навика да учиш и да навлизаш в детайлите на което и да било познание, най-много да станеш чистачка, метачка, готвачка, продавачка или сервирьорка.
ДА АМА, докато дойде времето да станеш такава, вече всички нискоквалифицирани професии и дейности ще се извършват от роботи с изкуствен (но ограничен) интелект...
Хората ще останат само в творческата сфера, в проектирането, управлението, новите технологии, изкуството, спорта и културата.
А ти какво ще правиш тогава?
Такива ставате, защото животът ви е супер лесен и поднесен на тепсия от родителите ви. Не сте заплашени нито от глад, нито да останете без дом на улицата, нито дори да останете лишени от удоволствия и развлечения! И какъв е резултатът?
Стягай си шушоните и учи! Ако училището, в което си сега, не ти предлага качествено образование, премести се в друго, което го осигурява! 10-ина години ще отлетят мого по-бързо, отколкото си представяш, и ако си ги пропиляла после какво?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 09af085337
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравейте! Много благодаря за съветите. До номер 2 - напротив, в най - доброто училище в града уча. Нямам право да търся вина в никого. Знам как стоят нещата и защо не ми се учи и гледам да се ограничавам откъм удоволствия и да съм колкото се може по-продуктивна и за себе си и за останалите. Мисълта ми е, че нищо не се прави с желание, а защото така трябва. Ето Вие сам/а ми давате пример - няма да има работни места за ниско квалифициран труд дори докато завърша аз. Не казвам, че това което уча не ми харесва.. просто желанието ми към предмета се убива, когато всичко се учи толкова сухо. Както и да е. Единствено мога да кажа, че с лишения и постоянство могат да се постигнат по-добри резултати. И да разглезени сме днешното поколение, но не ми казвайте, че вие не седите поне по 2 часа на телефона или компютъра на ден и не си губите времето... Като цяло света е много по-различен от онова "преди", което описвате и ние не сме виновни за това. Ние "новото поколение" сме същите хора като вас, и от вас зависи как ще ни възпитате.. нищо лично, но аз мисля, че това което твървя е напълно вярно... Отклоних се. Очаквам още съвети и благодаря за вече написаните!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: e7d001ae2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Направи си един малък експеримент. Лятото са намери работа, ама колкото по-скучна и затъпяваща-толкова по-добре. И после си представи, че ако не учиш ще правиш същото не 2 месеца, а 40 години... ако това не те мотивира, не знам. Просто гледай да е нещо наистина скапващо, чистене на обществени тоалетни, например. Е, тогава просто няма начин да не се освестиш какво те чака ако не завършиш училище.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 265932002b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не се притеснявай, това е период от живота. На твоите години и аз бях така, но тогава нямаше такъв форум в който да се оплача.
И все пак за нищо не съжалявам в живота си. Получавам над средното за България, обиколих света и да ти кажа кажа честно, успеха ми по никакъв начин не се дължи на образованието ми, а на английския, който владея, въпреки че не съм го Учил особено, а практикувал вече 17години в реална среда. Професията ми е в ИТ бизнеса, а там тия с големите дипломи не ги искат. Не че не завърших висше, де ама досега нито една диплома не ми е била искана за нищо.
Има едно хубаво нещо на училището и то е че те учи на концентрация. Иначе материала от там е вятър работа. После като навлезиш в живота ще видиш как ще се учиш за часове от книги и сайтове, равняващи се на материала за цяла учебна година. Особено ако си стесирана на работа.

Пак ти казвам. Не си го слагай. Има моменти и дни в които ученето е лесно, а други, в които даже от телефона в леглото не ти се става. Така ще е винаги, а в твоята възраст докъм 20най вече ще ти е по-емоционално и мързеливо. Но ти от мързела не се плаши, той пък предразполага към креативност и той е необходим.

Виж какво е хубаво времето навън, чуй птичките, вдишай чистия въздух, направи си кафенце и се радвай на живота.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker