Как да се подготвя за матурата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как да се подготвя за матурата?
преди: 6 години, 29 дни, прочетена 1823 пъти
Здравейте, мили хора. Пише ви момиче в 11 клас, което знае вече какво иска да учи за напред. Желанието ми е да уча Кореистика в Софийския университет, за което се изисква да държа ДЗИ по английски език и после кандидат студентски изпит пак по този език. Само, че по английски не съм достатъчно добра и изкарвам 5-тици в училище, тук таме някоя 6тица. На пробната матура изкарах 4, 88, което е нисък резултат. Аз искам и се опитвам да стана по-добра в езика, за да изкарам хубава оценка на изпитите и да ме приемат в специалността, която желая, но нещата не ми се получават много. Проблемът е, че госпожата ми по английски не може да преподава добре. Даже тя изобщо не ни преподава. Влиза само да си говори със класа и за един час правим по едно, максимум 2 упражнения, което е супер малко, като го сравня с предишните ми преподаватели, колко упражнения сме правили и сме писали на дъската. Докато тази жена нито граматика ни обяснява нито нищо, само тестове може да пуска. Часовете с нея не са часове, целият клас си прави каквото иска и шуми и дефакто ми става много тъпо, защото аз съм единствения човек, който се опитва да научи нещо, но не може. Когато съм я карала да ми обясни нещо, тя не може както трябва. Та се чудя как да задобрея сама? Някои ще ми предложат частни уроци при друг учител, но проблемът е, че семейството нямаме много пари и не можем да си го позволим. Други ще кажат да започна да работя, но така няма да ми остава време за учене, забелязвам как на моите съученици им спадна успеха като започнаха да работят, в града няма друга опция за мен освен сервитьорка, но аз съм много стеснителна. Та исках да ви попитам как мога да се подготвя сама? Може да ми предложите различни идеи, ваши опити, някакви учебници/сборници, каквото и да е! Основно не съм добра в задачите listening и четене с разбиране, защото отговорите са много близки. Ще се радвам, ако ми помогнете. Наистина искам да уча тази специалност, така, че ще се радвам, ако ми помогнете.
П. С моля ви без хейт и се извинявам, ако съм допуснала грешка.
Поздрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 28 дни
hash: 3f9be766f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами като цяло сама спомена, че не си добра с listening затова нещото, което ще ти помогне е да гледаш филми, сериали и т.н. на английски език(това ще ти помогне да усвоиш самите конструкции на изреченията по-лесно). Друга опция е да си намериш приятели, които говорят английски език или са от Америка или Англия и да подобриш и комуникативните си умения. Още един вариант е да си купиш книжка на английски т.е. от тези двуезичните, които от едната страна са на английски език, а от другата страна са на приведени на български език- по този начин ще усвоиш думите по-лесно и ще имаш божат речник. Когато четеш reading се концентрирай максимално и се опитвай да вникнеш в смисъла на самите изречения. И последен съвет, но не на последно място купи си помагала за матурата и се упражнявай наистина много. Надявам се да съм била полезна!

 
  ...
преди: 6 години, 28 дни
hash: 0b1520561f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Внимавай с матурата, че една приятелка, която и тя искаше да учи Кореистика и беше зле с английския изкара 3, 60 на матурата и не влезе. А отличник от моя клас, който се класираше на олимпиади по английски изкара 5, 20. Няма как хич да нямате пари за едни уроци. А нали знаеш, че и за да учиш в СУ пак трябват пари, даже доста повече. А за работата и успеха да знаеш, че в СУ няма да ти гледат успеха, а само оценката по английски от дипломата.

 
  ...
преди: 6 години, 28 дни
hash: 0fa23d4f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Вярвам че ще успееш. Щом толкова силно човек желае нещо и Вселената му помага.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker