Проблем с Руския език. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Проблем с Руския език.
преди: 6 години, 23 дни, прочетена 1492 пъти
Здравейте на всички! Момиче съм в 10 клас. От тази година започнахме да изучаваме Руски език в училище, води ни се като профилиращ предмет за всички паралелки от 10 до 12 клас и имаме по 4 часа седмично. Мислех си че ще е много лесен за изучаване, тъй като е сходен с българският, но явно съм грешала. Абсолютно нищо не разбирам, в къщи след всеки взет нов урок, си го чета на глас, опитвам се да си го преведа, но на следващият ден нищо не помня! Проблемът, е че не мога да произнасям правилно думите, учихме в началото някакви правила за изговаряне на гласни и съгласни, но не мога да ги запомня! А за граматиката да не говорим, падежните форми са ми напълно неясни... понеже госпожата ни по руски е рускиня и е строга и постоянно ми стои над главата и ме кара да чета и превеждам. Старая се, да го науча, но не става! При превода също, все бъркам словореда, г-жата за първият срок ми остава тройка, а сега имам две двойки и една тройка от класната.. не мога да го разбера този Руски. Ходя на консултациите, упражняваме граматичните правила, но отново на следващият ден всичко ми е неясно. Баба ми понеже и тя знае руски и ми помага в къщи с четенето и превода.. но пак същата история, не мога да го асимилирам нещата! А от догодина, ще изучаваме и руска литература, просто не ми е ясно как ще се справя! Моля, Ви предложете ми някакъв начин за учене на този език? Благодаря, Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 21 дни
hash: 5aabd4fdae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Много от нещата не са ти ясни, защото езика се преподава по грешен начин. Грматичните правила не се учат на изуст с тях се свиква, ако много слушаш неща на този език. Госпожата ви трябва да ви дава да слушате диалози или истории, където хората използват определена граматика. Също така понякога при разговорния език хората правят грраматични грешки, но въпреки това се разбират помежду си. Нямам понятие от руски, но съм слушал американци, които говорят грешно граматически понякога. Превода трябва да се избягва, защото така трудно се свиква да се мисли на чуждия език. Получава се така, че искаш да кажеш нещо на чужденец и първо го мислиш на родния език и след това го превеждаш на чуждия и това те затруднява. Ако искаш да си преводачка е добре да се превежда, но само тогава.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 10f981c7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Частни уроци!

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: f794b788a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   А ти защо учиш руски? Твой избор или решение на училището? Нямате ли право на избор? Тази учителка рускиня - откога е във вашето училище?

Мен ако питаш - наблягай на английски, немски, френски или който и да е друг европейски език. Ако те влече нещо екзотично - учи китайски. По има смисъл.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 21 дни
hash: d0e70c979e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оценките от езика нямат значение, ако кандидатстваш някъде, освен ако не кандидатстваш нещо с език. Дори оценката ти да е ниска, не вярвам да повлияе кой знае колко на дипломата ти.

Ако нещо не ти харесва не се напъвай. Да кажем, че ти харесва някой друг език, просто учи него. По руския гледай да минаваш.

Откъм произношение няма нищо кой знае какво - това не е английски език. След "ц" буквата "И" се произнася като [ъй]; след "ш" или "ж" буквата "И" също се произнася като [ъй]. (жизнь - [жъйзнь])
Другото е едно обърнато е - "э"; едно "ъ", което произнасят различно от нашето, както и едно "е" с две точки над него, което се чете [йо].
Това е.

Граматически е завъртян, но не може учителят да очаква чудеса за две години, особено от втори език, който и аз не знам защо слагат... и който аз също не съм научил за тия две години.

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: 82e4d2055f
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

5.   Авторката съм: До №3, Руският език ни е профилиращ предмет, изучаваме го всички паралелки от А до Е с по 4 часа седмично от 10 до 12 клас.Госпожата ни каза, че до 12 клас от нас се е очаквало да владеем граматиката и разговорната му реч на високо ниво и да познаваме руската литература отлично! Дори някакъв изпит щяло да имаме в 12 клас по езика.

 
  ...


...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 69fd73c0b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Руският език е може би граматично най-трудният в света. Но това, че знаеш български, ти е голям плюс при изучаването му. За да можеш да научиш един език, трябва да имаш желание. Харесваш ли руски филми, руска литература? Гледаш ли руска телевизия? Разбираш ли културата на Източна Европа и стария Източен блок? Позаинтересувай се малко. Ти са част от тази култура. Руската литература е може би най-добрата в света. Прочети нещо. Руското кино няма равно (е, напоследък правят и големи бози), търси форуми за руско кино, и вземи препоръки за добър филм. България е пълна с руснаци и украинци - говори с тях. Чуждият език е цял един нов свят - достъп до чужда култура, скрит от тези, които не знаят езика. Разшири мирогледа си.

М37 Преподавател по чужди езици, владея 6 чужди езика, включително руски

 
  ... горе^
преди: 6 години, 17 дни
hash: 0aadee8e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Знаеш ли какво ми хрумва. Свали си руски филми, обаче с български субтитри. Първо гледаш филма и четеш субтитрите. След това пускаш същия филм обаче с руски субтитри. И накрая - пак филма без всякакви субтитри. Ако го правиш редовно ще схванеш и произношението, и словореда. Що се отнася до падежната система, една моя преподавателка в Москва казваше така: "В руския език най-важното е да зададеш правилния въпрос". Кому? - значи имаш дателен падеж (Я одолжила немного денег братУ) Где? - значи имаш предложен падеж - (Я сегодня в школЕ). Сколько? - родителен падеж (горния пример "немного денЕг) и т. н. Опитваш се да направиш връзка между въпроса и окончанията на съответния падеж. Ето ти линк кам една пного проста таблица - http://www. textologia. ru/img/padegi. gif Табличката включва съществителни и е за съвсем начинаещи, тя не споменава обаче въпроса "Колко? " - родителен. Имаш ли в изречението "без" - пак ти е родителен: "А остался без никакиХ денЕг". Сигурна съм, че ти се вижда прекалено сложно, затова пак казвам: наблегни като начало на филмите! Лошото е, че от теб се иска сухо познаване на граматическите правила, а не разговорен език. Аз не съм филолог, но съм завършила в Русия, рядко бъркам падеж, но абсолютно ми е невъзможно да го обясня на един ученик чисто граматически защо едно е така, пък друго - инак. Успех! Не мога да разбера защо в училищата, вместо децата наистина да проговорят един език, им пълнят главите с деепричастия и щуротии?

 
  ...
преди: 6 години, 15 дни
hash: b6ed18cf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторката: №7, нашата учителка по руски, е от Русия и ни казва, че всички ученици, които изучават даден учжд език, си мислят, че с гледане на филми и слушане на музика всичко ще им се изясни. Все ни казва, "Хващайте химикала и тетрадката и почвайте да се упражнявате върху граматиката" ужким така се е учило даден чужд език, с химикалка и тетрадка. Моята баба също знае руски, казвала ми е че едно време само руски език са изучавали и ми казва, че учителите са ни виновни, -като ни опраскат шамарите и бързо, бързо ще сме щели да го научим -както е било едно време. Но на мен просто този език не ми се отдава, м не мога да го науча! Английският мога да твърдя че го знам, уча го от 1 клас и мога да го говоря, пиша.. но този руски, абсурд!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker