Животът в Студентски град, София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Животът в Студентски град, София
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 3838 пъти
Здравейте! Някой може ли да сподели впечатления от Ст. град като място за живеене на студент? Какво мислите, какво сте чували... и т. н. А може би някой има личен опит... нека всеки сподели впечатленията си : )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 020b9a41fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Ако обичаш шумотевицата - отиди. Ако търсиш да ти е по-спокойно - бягай в друг квартал. Ако имаш хора, които познаваш там, би било по-добре. Не съм живяла там, но съм оставала при приятели за дни или седмици, така че знам за какво става въпрос.
Този квартал не е за мен. Не ми харесва. Пренаселено, шумно, пълно с дискотеки, кафета, пияни и т. н..
Обикновено съм се прибирала сама. Сега се сещам, преди 2 години, точно преди са се прибера, минах покрай един човек и той ми каза: "Защо се разхождаш сама по това време" или нещо такова, не си спомням точно.
Да речем, че да останеш за малко там не е чак толко лошо. Моят съвет е, ако имаш познати там, отиди за един-два дни и виж дали ще ти хареса.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4641097e58
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Живея в Студентски град. С лека ръка бих го заменила за някое друго местенце. Дразни ме това, че хората се държат като селяци. Случвало ми се е да пътувам в градския и да слушам как група момчета коментират всяко момиче, вървящо по тротоара, тип 'ауу, какъв задник само. Тая направо ще я пръсна'. И това всъщност е често явление.
Вечер често се чуват пияни студенти да крещят какво ли не. Алкохолът е на почит, на всеки метър се усеща аромат на коз. И все пак не малко хора са Хора. Образовани, далеч от фалша.. Типажи всякакви. Животът тук не е черен или бял, има добро, има и лошо. Стигнеш ли до тук подбирай компанията си, обаче. Ще си спестиш главоболия.
Мислех, че ще мога да изкажа отвращение или нещо, но всъщност ми харесва квартала. Някак сигурно е, главно пълен с объркани личности, които се опитват да открият пътя си, също като теб и мен. Радвам се, че прекарвам студентството си тук, не бих го заменила по никакъв начин. Да си студент е просто една стъпка, която трябва да се извърви, нещо, което си заслужава да се изживее, преди да се сблъскаш реално с живота. И защо не в Студентски град, обграден от същите объркани създания? !

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: aa3fa9765b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   В студентски град е ужас, никой не учи, дискотеките работят всеки ден. Студентите правят купони по стаите, мизерия е, не можеш да учиш, не можеш да спиш. Това е студентски град, пълен с деца без родители, които се държат като невиждали, целогодишен аботуриентски бал.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b17c988b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трагедия.. мръсно, претъпкано до козирката, кофи за боклук, неизхвърляни с дни и прочие други "естетики"... един нормален тротоар няма в тоя квартал, където човек да се разходи, още малко и по покривите на блоковете ще наспират с колите си... излишно е да казвам колко неадекватно скъпо е всичко, особено за джоба на обикновения български студент :) Тръгнеш ли някъде извън квартала - навалицата в автобусите е пословична, метро на по-близко от четири спирки няма :) Хубава работа, ама българска...

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c384378131
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Какво точно те интересува? Аз живея в Студентски, ако искаш питай нещо конкретно.
Иначе като място за живеене на студент, логично, е добро за студент. Има всичко, което може да ти потрябва - множество заведения за бързо хранене, столове, бурен нощен живот - дискотеки, барове и други, супермаркети, които работят 24/7, обществени перални, копирни центрове... Има парк, в който можеш да ходиш да спортуваш или да пиеш по бира с приятели, ако не ти се дават пари за заведение, има филиал на градската библиотека. Има удобен транспорт до центъра и околните квартали, сприките са близо една до друга.
Има и отрицателни неща, разбира се. Самият квартал не е чист, нито подреден, трафикът е лош, особено ако си с колело, всеки паркира където си иска. Бурният нощен живот има своите лоши страни - пияни студенти в малките часове, вандалски постъпки, етц. Като цяло кварталът не е от най-спокойните, винаги е шумно, както навън така и вътре, ако живееш в общежитие.
Ако планираш да учиш в София и се чудиш дали да живееш в Студентски, моят съвет е да пробваш поне една година, ако ти се "живее", както се казва, пък и въобще. Със сигурност не е скучно място. Но ако търсиш спокойствие, не е твоят квартал.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1a48aee502
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката:
Благодаря ви много за изчерпателните отговори! От помощ са, наистина. / още един въпрос обаче: безопасно ли е? Аз съм момиче, не е невъзможно да получа някое подмятане по мой адрес, но стига ли се до ограбвания, изнасилвания, или други подобни лошотии?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f920578a34
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Шум, дървеници, алкохол, разврат, комплексарщина и позьорство.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7d2c0ecbb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ходил ли си в крайните квартали на Истанбул? Там е мизерия и мръсотия, същото е и в Студентсски. Няма минаване от коли. Чалга дупки навсякъде, пияници, наркомани, наркотици.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d63b18b0d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Интересува ме дали освен чалга, слушат друга музика, студентите какви дискове пускат-т. е. оригинални ли са или не, има ли фиктивни студенти, т. е. само за да гуляят ли са там, като се приберат при техните, не ги ли питат каква оценка имат на всеки изпит, отговорни ли са!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d7bab1ff90
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   до 6, авторката
Ами те половината са момичета тука... И не се е чуло да са спаднали до 1/3 примерно, та да питаш "опасно ли е"?
Случва се по някой сакатлък чат-пат, но главно по дискотеките или пред тях, също и някой пийнал да блъсне с колата си някого. Но основно, ако не си търсиш белята със свещ, вероятността да си я намериш е много малка.
Имахме в курса една зубърка, която 3 години се смотва и се стиска като монахиня, и на четвъртата година така се отвори, като вратата на градския кенеф, дето се вика, премина в пълната си противоположност! :)
Метаморфози и съдби всякакви!

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9e82d8eb11
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

11.   Студенски град е едно море от различни хора, начини на живот и идеали. Има си хора дошли само и единствено за кефа и живота, но има и много свестни и умни хора който найстина са дошли да учат и да постигнат нещо. Купоните, разврата и тн. който ти описаха найстина ги има, но това не е ли част от живота на младите хора? А и никой не те кара да купонясваш нон стоп.
За чистота не е от най-чистите квартали найстина. В общежитието си е малко лотария дали ще попаднеш на добро общежитие( има и такива ) и разбира се добра стая и готини съквартиранти.
Относно въпроса ти за безопасноста : Ами според мен си е безопасно. Да подмятания от сорта ''тая ше я сцепя '' има, ама нима те са само в студенски град? За по-сериозни неща като ограбвания, изнасилвания и тн. не съм чул да има или поне и да има са единични случай. Пробвай, ако не ти хареса винаги можеш да се махнеш

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1a48aee502
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката:
Благодаря много на всички, които отделиха от времето си, за да помогнат. Успех : ))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2e97b00639
гласове:
1 2 3 4 5
  (54 гласа)

13.   Живял съм 5 годинии в Студентски... Преживяването си заслужава. Просто е различно и интересно. И сега, на 30, пак бих отишъл на общежитие в Студентски, ако ми се отвори възможност.. просто ще гледам да съм в някой от ремонтираните блокове :)

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 095e27730d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз съм живяла там пет години, изобщо не е опасно, супер удобно е ако учиш в УНСС :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker