Преподавател в Университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Преподавател в Университет
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 5790 пъти
Здравейте, хора. Завършвам тази година, четвърта година бакалавър съм. Таа... по същество... Много ми се иска да преподавам в университета, който завършвам. Винаги, когато съм обяснявал накоя част от материала по даден предмет на мой колега, винаги съм го правел с удоволствие и някаква въодушевеност, както и на малкия ми брат, когато не разбира нещо по хуманитарните науки в гимназията. За да стана преподавател, знам че трябва да стана първо докторант - PhD, но много съм несигурен в себе си, не мисля че имам достатъчния умствен капацитет, но наистина много ми се иска да преподавам, това ми доставя удоволствие - да съм в университета и да виждам млади хора, също така да се занимавам пряко с наука. Някак си дори в момента като се замисля за преподавател, изпитвам вътрешно удоволетвореност и щастие. Какво ще ме посъветвате, за ТУ Габрово става въпрос. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 46b8f14ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом чувстваш преподаването и научната работа като свое призвание, не се отказвай. Първо магистратура, после докторантура.
Във ВУЗ-а, където следваш, няма ли практика студенти да водят упражнения на хонорар? Ако има, то започвай още от студентските години да трупаш опит - примерно догодина, докато караш магистратурата. Като докторант вече ще ти възлагат да водиш занятия. Относно научната работа. Предполагам разработваш дипломна работа към момента? Поинтересувай се от научния си ръководител какви са възможностите да продължиш да се занимаваш с областта, по която е дипломната работа (разбира се, ако тази област ти е интересна). Можеш да изявиш желание да се включиш към някой студентски научен проект, да правиш научни разработки под ръководството на някой преподавател, да участваш в студентски научни сесии, конференции и т. н. Успех ти пожелавам!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9c776fa2a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Рядко пиша, но темата ме вълнува и бих искал да съм полезен. Първо трябва да те приемат докторант(пропускам магистратурата това е ясно), обикновено няма интерес, препоръчвам ти второ класиране, защото местата за този и онзи се взимат на първо, няма смисъл да се буташ там, дават им се предварително въпросите, а конспектите са убийствени. Втората важна част е да сондираш кой ще те вземе за научен ръководител, чиста загуба на време е катедрата да те забие на някой незаинтересован, нищо няма да стане, потърси си някой с уважение в университета или някой доцент, натискащ се за професор, ще има смисъл да те бута. След всичко това трябва да си избереш много актуална тема, да не стане че много е писано по въпроса или че просто не е актуално. Не очаквай чудеса от ръководителя си, ти ще си му последна грижа. И не мисли че става бързо, на мен целият този процес ми взе 6 години в Ту София. След това някой трябва да сондира да св пусне място, смистл не мисли, че като си доктор и веднага те взимат, аз до като бях докторант се взе на работа една докторантка 1 година и един доктор с друга специалност на 45. Разбира се можеш да станеш и асистент без да си доктор, но заплатата ще ти е 500 лв. и за 4 години трябва да завършиш докторантура. Аз лично съм с много хубаво мнение за проф, Къртунов, който ми беше в научното жури. Дерзай

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker