Немски или испански - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (85763)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19595)
 Секс и интимност (10124)
 Тинейджърски (18981)
 Семейство (4158)
 Здраве (7040)
 Спорт и красота (3686)
 На работното място (1696)
 Образование (4902)
 В чужбина (1101)
 Наркотици и алкохол (844)
 Измислени истории (706)
 Проза, литература (1367)
 Други (11395)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Образование

Немски или испански
преди: 8 месеца, 7 дни, прочетена 744 пъти
Здравейте момиче почти на 16 съм. Уча в София в езикова гимназия с английски и руски език. Следващата година искам да запиша 3ти език и се колебая много между немски и испански. Нямам идея как да постъпя. Винаги съм искала да уча испански, но до преди няколко дни ми се прииска да уча немски и да живея в Германия. Спира ме това с немския, че хората в тези страна са много студени и не приемат нас в страна им. А за испанския... много хубав език е, но едва ли ще отида да живея в страна в която се говори този език или ще ми върши като език за работа. Моля кажете ми кой език бихте избрали и към хора които живеят в Германия - хората там приемат ли ви и как се държат с вас като хора дошли от България.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 4 дни
hash: ca2bff694e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравей. Мога да ти кажа своя опит с двата езика. Значи в училище учих 3 години испански език и имах само отлични оценки и ми вървеше, но самият език е много лигав и нашето Л и тяхното е различно. Като свикнеш да говориш на испански и после говориш грешно българския. Също така времената са им страшно гадни. Като се замислиш испанския се говори само в Испания и Южна Америка. И двете места са крайно изпаднали и бедни. Не са по-добре от нас. След това заминах да уча в Германия където 2 години учих немски и той също е сложен, но е твърд език като българския и английския и ако знаеш добре английски значи вече имаш някакво ниво и на немския. На мен много повече ми харесва и се говори в много повече държави като Германия. Австрия. Швейцария. Много повече хора знаят немски отколкото испански и ще ти е по-полезен. Иначе немците ни приемат лошо. Имат ни за цигани. Аз бях подложена на голям расизъм докато науча езика. Ако знаеш езика няма да има проблем ама докато не знаех и не искаха да говорят с мен на английски. И ако ходиш в Германия ходи само в южна. Там няма толкова расисти. По-добри са. В северна Германия ще се удариш силно с расизъм.

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 6e67b1dc92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   По добре испански по лесно ще можеш да го научиш.. Пък немския трябва от 7 клас за да го наечиш както трябва. Момиче 7 клас съм и се надявам да ме приемат с испански. Но ако толкова много искаш немски даваи

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: fb89b066ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Независимо дали ще живееш там пак е хубаво да знаеш езици!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 5ddb864e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Немски език. Учих го в училище 4 години и не съжалявам. Много ми харесва как звучи. Ако мислиш да живееш в Германия, по-добре е да избереш немски.

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 9ee9a98642
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Немският се търси в много международни фирми, които имат офиси и в България, така че дори и да не живееш в Германия това е един пример как езикът може да ти бъде полезен и в България :)

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 4de3953d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нито испански нито немски ще можеш да научиш като хората ако ти се води 3 език. Освен ако не ходиш на уроци, няма как. Немският е много труден, но пък е по-полезен от испанския. Ти си учила само английски и руски, което ще рече, че не си се срещала досега с езици от типа на испански, италиански, френски и от тази гледна точка по-добре немски защото е по-близък до английския. Но пак ти казвам, забрави да научиш който и да е от двата ако разчиташ на училището.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 97a1b973a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   5 да като телефонистка в кол център за 1000 лева.

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 15cfb45502
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ами ти сама си даваш отговора. Щом не смяташ да ходиш в испаноговореща страна, по-добре е да учиш немски. В България е по-търсен немският и като трети език съм съгласен, че няма да добиеш кой знае какво ниво така или иначе. Ще ти трябва допълнителна подготовка за да го научиш добре.

Номер 1, отдавна не бях чел подобни небивалици. Испанският го говорели само в Испания и Латинска Америка. В Африка също го говорят, между другото, в Екваториална Гвинея. Не знам какво имаш предвид под САМО, защото говорим за 480 милиона испанофони в света! Да не говорим, че и в САЩ испанският се е превърнал практически във втори език и на доста места търсят двуезични кадри в САЩ, с английски и испански. Немският се говори от 95 милиона души като роден език, горе-долу 5 пъти по-малко хора отколкото испанският. Също като чужд език испанският се говори от много повече хора по света отколкото немски, така че не знам от къде ги вземаш тези данни.
Колкото до това, че в Испания и навсякъде в Латинска Америка било бедно като в България мога само да се посмея. В Испания стандартът на живот е доста по-висок отколкото в България. В България минималната заплата е 200 евро и в София дори се радват на заплати от 1500 лева. В Испания 800 евро е всъщност минималната заплата. В Коста Рика и Чили заплатите и стандартът на живот е също по-добър отколкото в България, така че посмали малко с небивалиците колко било мизерно в испаноговорещите страни. Прави разлика между Боливия и Венесуела от една страна и Испания и Чили от друга.
И не забравяй, че 180 000 българи живеят в Испания, а не 180 000 испанци в България, защо ли? А, сетих се защо, защото в Испания е същата мизерия като в България. ХА ХА ХА

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 2c3d461713
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До номер 6... ами 3тият ми език ще е на частни уроци или ще ходя на курс. Ясно ми е, че в училище не се преподава добре, но така или иначе няма как да го изучавам там.
Не знам просто съм амбицирана да науча и трети език. Имам колебания кой да бъде, май малко повече ме влече немският език вече. Мисля че в днешно време даже 2 езика не са достатъчни и всеки език е богатство.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 2c3d461713
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Благодаря на всички за мненито ви :D

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: e3ff1fbd81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До номер 1...
Това за расизма в Германия са пълни глупости. Недей да заблуждаваш момичето с подобни тъпотии. Германия се превърна в една от най-мултикултурните страни в Европа. Просто германците приемат по-добре хората, които им знаят езика. Съвсем нормално е. Аз лично говорех немски много добре когато отидох там през 2002 година. Всички ме хвалеха колко добре зная езика и това ми отвори много врати там.

Испанският ще ти бъде по-полезен, ако планираш да пътуваш по света. Латинска и южна америка са огромни. С немски се ограничаваш до 3-4 европейски държави, където се говори този език.
Така че: Ако искаш в бъдеще да искарваш пари с този език, избери немския. Ако искаш удоволствие и културно обогатяване, испанският е по-добрият избор.

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 551a2a4397
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Здравей, Авторке. Аз съм завършила в Германия висшето си образование и съм омъжена за германец (не живеем в Германия!!! , но имам семество от немци, имам много приятели, колеги и така нататък.
Има нещо вярно, че немците са „расисти“. По-скоро те не са истински расисти, не се смятат за нещо повече УЖ, но неосъзнато го вярват – особено към хора от Източна Европа, турци и така нататък. Имат единствено страхопочитание към французи, американци примерно, но дори към италианци, испанци, англичани, камо ли към българи. Не е осъзнато това. Те са израстнали в общество без чужденци като изключим турци и югославяни, които са си внесли като гастарбайтери и които живеят в паралелно общество на практика. Не ни харесват и нас, защото не правят никаква разлика между българи, румънци, поляци, цигани и така нататък. В немските медии не се ползва думата „ром“ или „циганин“, защото те считат това за расистко (понеже са убили ВСИЧКИ свои цигани), а ги наричат българи и румънци. Сега обикновените немци смятат, че българите и румънците са тъмни субекти с крадливи пръсти, жените са проститутки, а мъжете крадци и разбойници.
И не само в Германия битуват такива предубеждения, но в целия Западен свят. В Австралия е най-тежко примерно, във Великобритания също.
Не знам как са испанците, но не знам някой да е прокопсал от емиграция в Испания. Това не е особено уредена държава и ще се вкараш в друг филм.
Учи обаче какъвто език желаеш. За трети език и без това не е особено важно. Не вярвам да успееш да го научиш на ниво за следване и живот, а просто ще умееш да общуваш, което не е малко. В България има много немски фирми и австрийски фирми обаче. Във вторите си държат изключително на немския. Аз навремето имах 21 интервюта в България в РАЗЛИЧНИ немскоезични фирми и това далеч не бяха всички. Има фирми в различни браншове, имат си търговска камара у нас АНК се казва и си помагат.
С две думи моето мнение е, че дори да не ходиш в Германия, немският дава повече предимства за работа У НАС – в областта на туризма, но и на машиностроене, роботика,аутсорсинг, автомобили и части и абсолютно всичко на практика – имат и големи търговски вериги. Аз след завършването си се прибрах у нас, работих за Мерцедес (Болканкар) и сега имам собствен бизнес. Не съжалявам, че се върнах. Повечето ОБРАЗОВАНИ българи се завръщаме. На Запад остават само необразованите и неквалифицираните, така че какво си се запътила на там не знам. Навремето беше различно. Вие днес имате много по-големи възможности, но ако все пак искаш да учиш някъде ти напомням, че испанското образование не е с особено високо качество и там единствено частните училища и университети имат ниво. В Испания се ходи за удоволствие, за туризъм – не за учене и работа.
Освен това у нас няма много малко испански инвестиции, а туристи НИКАКВИ

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker