УНСС - бакалавър (дистанционно) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

УНСС - бакалавър (дистанционно)
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1345 пъти
Здравейте! Ще се радвам някой да обясни по подробно относно дистанционната форма на обучение в УНСС- Как се провеждат изпитите (писмено на място на хартиен вариант или онлайн от вкъщи) Как стои въпроса с лекциите- Кога се провеждат?
Знам, че вероятно много ще попитат защо дистанционно ( това не е учене, сякаш отбиваш номера.. и т. н. ) Налага ми се да работя и съответно това е формата на обучение, която е най- подходяща за мен! Ще се радвам да споделите малко информация, тъй като търсих в сайта в продължение на два дни, звънях по телефона, от където ме наругаха да се снабдя с информация в сайта им, а такава не открих.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8b1f6e0de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, правилно си се насочил/ла! 4ти курс съм, дистанционна форма в УНСС и сега завършвам.
Мога да ти споделя опита си от катедрата администрация и управление.
В случая е удобно, защото на практика имаш 5-6 предмета на семестър, дават ти учебниците в началото, дали хартиени, дали на СД диск, дали качени в онлайн платформата, важното е, че са безплатни, за разлика от редовните!
Лекциите ти са 2 седмици в семестъра, като в началото са нагъчкани, например почваш на 1. 10. 2018та и си готов на 10-14. 10. 2018. Така поне ми бяха първите 2 курса.
Последните 2 курса са ми били само събота и неделя в продължение на един месец за семестър.
Нека спомена, че на лекциите не е задължително ходенето! Изцяло е пожелателно, още повече за практиките. Като цяло, ако не отидеш губиш информация за това, на какъв матерял ще те изпитват по дадения предмет и е възможно да пропуснеш точки за присъствие, от които после може да ти се оформи крайната оценка. Моята тактика беше да отида първия ден от дадения предмет, за да видя кой е преподавателя, дали има някакви специфични изисквания като курсува, дали е натегач, който иска от теб всичко да знаеш или не, и дали дава точки за присъствие. Ако предмета е някакъв общ дето с обща култура можеш да го минеш и не ти пише точки за присъствие, можеш още първата почивка да си тръгнеш и на втория ден да не идваш. Запомни обаче, че има лектори, които могат да бъдат много строги, едни такива са Марчеви, при тях не отидеш ли на лекции, губиш точки от груповите игри и после можеш да не си вземеш теста. Има такива лектори които пък са айляк, сваляш си курсувата работа от някъде или си я правиш сам за 2-3 часа и ти пишат след това 3ка или 4ка и отделно имаш точки за присъствие. Трети са роботи, отиваш, решавате някакви задачи за 2 дена, които редовните решават цяла година... На място може и да ги разбереш, ама после на изпита си прецакан.
Метода на изпитване също не е някакъв тегав, до сега от 42-3 изпита които съм имал, всичките са били тестове с а, б, в, г, д, Само един не е бил тестов, този по финанси, на който ме скъсаха първия път, че преписах информация едно към едно от интернет и втория път ме пуснаха с 4ка, задето писах съчинения и измишлъотини по темата с общата ми култура.
Изпитите не са трудно, взимат се, до сега са ме късали 3 пъти, като единя път не си мръднах пръста да отворя да прочета на кратко за предмета, останалите пъти са били по статистиките, по които предмети ме пуснаха по милост.
Най важното е, присъствието за точки, курсува ако се изисква такава и накратко да прочетеш кракто експозе от целия матерял на учебника, което се чете за 30 минути за всеки предмет, стига да има експозе де. Случвало се е и да мина по предмет с 3ка, 4ка и даже 5ца без да съм чел, но бих казал, че ми е доста богата общата култура, а и като вкараш логика в теста и използваш метода на изключване не остава изключено.
Има един проблем, първите 2 курса имаш физическо и е олигофрения и половина, трябва да ходиш да спортуваш за 1 час на определени дати, поне 5-6 пъти за 6тица, инак минимума присъствия мисля, че бяха 2-3 и ти пише 3ка, като те изпита на който спорт си избереш, също така тоя дето ми беше на мен беше много строг и ме връща единя път, за дето не бях със спортни обувки, ами с кожени, и други ги е връщал, за дето са били с дънки.
Дойде време и за изпитите, изпитите се правят в рамките на 1 месец, като имаш разпоредени дати и часове, може да са събота от 18 часа вечерта например, може да са и вторник от 9 часа сутринта. Зависи как го направят, та от тази гледан точка трябва да си гъвкав/гъвкава, или да ходиш на датите на поправка, ако това повече те устройва.
Още важно нещо, като се събереш с групата си от да кажем 100тина човека (Дистанционното стига към 120 човека в началото, като после след 2рата година при избирането на специалност се редуцират до към 35-40 и също така има куп хора, които или не са могли да продължат или са се отказали, това да се откажеш е по-вероятното), винаги, ама винаги ще се излюпи някой, който ще направи обща фейсбук група или чат и от там птиченцата ще ти снасят най-различна важна информация която ще те касае, дали за някакви дати за практика или тестове, дали за нещо друго.
А сега накрая за стажа, за него ти искат в 4ти курс да имаш 15 работни дни във фирма свързана с и касаеща специалността ти, като те също могат да ти помогнат да си намериш стаж.
Моя стаж накарах бивш колега да ми го изкара и напечати, защото нямаше как да ми изкарат от фирмата, в която бях, стаж за моята специалност. Допълнително има кратко резюме на това, което си вършил през тези 15 дена, резюмето може да е само 1 страница изброявайки някакви характеристики, мойто пак ми го написа колегата, просто го прочетох и накрая си съчинявах врели и некипели и ми писаха 6тица за стажа.
Аз като цяло мислех да запиша в Софийския магистър, защото си мислех, че ще е по-сериозно и повече зубрене ще има, но хората ми казват, че не е по-различно и, че такъв университет в който има стотици различни специалности и не е специализиран едва ли си заслужава. НБУ бил добър с добра база, доста е скъпо, ама там по същия начин си плащаш семестрите и взимаш дипломата, абе като цяло, ако отиваш с нагласата да учиш, винаги има какво да отвориш и да прочетеш, библиотеката бих казал, че е добра. Таксата е 231 лева и не се е променяла от край време, еднаква е и за редовните и за дистанионните. Единствено Правистите плащат по-голяма такса от сорта на 330 лева, но те учат 5 години и излизат направо с магистър.
Та дойде време да приключа темата, ако имаш въпроси пиши, също така се извинявам за хилядите допуснати правописни, пунктуационни, словоредни и граматически грешки, всичко това го написах на зор.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: dbb4d7b323
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   От авторката: Евала! Рядко попадам на свестни хора, които са така мили да отделят от личното си времето за да ми обяснят по подробно как стоят нещата. Благодаря много! Дано не греша в избора си. Като цяло наборите ми летят към редовната форма и аз лично си бях притеснила, че греша в решението си. Но може би е за добре.. така ще успея да си трупам стаж и може би един ден ще съм благодарна, че не съм си пропиляла 4 години (в редовна форма) на вятъра.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8b1f6e0de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей Авторке! ( ха вече разбрах, че сте и мадама :) ) отново е номер 1.
Въобще не грешиш, само ще си загубиш времето записвайки се редовна форма! Единствените специалности, на които задължително трябва да си редовната форма са счетоводство и контрол, право, медицина и някой инжинерни науки (тук споделям всякакви бакалаври и магистри, без значение от университета). Нужно е да си редовна форма, не защото няма дистанционна (то и няма де), ами защото инак няма как да ги научиш като хората подвизавайки се във вас.
Редовната форма е готина, ако искаш да си удължиш един вид училището и да продължиш да живееш в свят, който е нереален и в който родителите ти трябва да продължат да те издържат за още 4 години, възможно е и да работиш, ама няма много работодатели, който да са толкова гъвкави, че да ти нагаждат графика според този от университета. Та не ги гледай твоите връстници какво правят, мен по същия начин ме разпитваха защо записвам дистанционно и им отговарях следното, нямам баща, починал е, майка ми е пенсионерка, трябва да бачкам, инак седейки си на гъза ще гладувам като куче, защото няма кой да ме издържа, за разлика от вас.
Отделно нека споделя, че накрая на 4те години в дипломата ти не пише каква форма си учила, получаваш диплома за бакалавър и никъде не пише дистанционна или редовна форма!
Ха, смешно е как ме мързеше да пипна 4 години да чета и сега отварям и чета книги на темите които ме касаят, просто защото ми станаха интересни.
За тези 4ри години от както уча и работа мога да ти кажа, че съм натрупал солиден опит и съм успял да спестя от сорта на 30, 000. 00 лева, но аз работя в IT-сферата. Скоро ще е време и да се насоча към някоя мениджърска позиция, в момента отговарям за екип от 10-20 човека... Като цяло гледай да си работиш най-малко заради опита който трупаш!
Ако имаш допълнителни въпроси, не се безпокой да питаш!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 673e8d2589
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря наистина много! Ако имам въпроси ще се обръщам тук! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker