Кой език да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кой език да избера?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1028 пъти
Здравейте, момиче на 16 години съм. Благодаря предварително на всички, които ще прочетат, написаното от мен, докрай. Искам да ви питам нещо, може би има подобни теми, но аз ще ви попитам конкретно за моята ситуация, защото имам нужда и от други мнения освен от моето. Понеже другата година започвам да уча трети език, аз на този етап уча немски и английски, та вариантите ми за трети език са испански, руски и френски. Аз като че ли съм се насочила към руския. Първо защото от 5 до 7 клас съм го учила и що годе имам някакъв поглед върху руския за разлика от другите 2 езика. Второ, разбрах коя госпожа ще води третият език (руски) и се радвам, че ще е тя, защото знам колко прекрасен и разбран човек е и най-вече, преподава страхотно, защото е замествала няколко пъти от 5 до 7 клас и съм сигурна, че при нея ще мога да науча доста. Въпреки, че когато се почнат падежите е ужас и това за мен беше най-гадното. Желание за испански имам голямо, ноо сега се оказва проблем учителят, ще бъдем с такъв, който няма много сериозно отношение към езика и не преподава качествено, а в крайна сметка сме там, за да излезем със някакви знания и да можем да ги прилагаме, а очевидно по испански с този учител това няма да стане, просто повечето ученици отиват там, именно защото часовете общо взето са айляк. Може да ходя и на частни уроци, но това са излишни разходи. Френски като че ли не искам.. въобще не ме грабна, докато испанският и руският някакси имам отношение към тях, но май при тези обстоятелства клоня към руския. Вие какво мислите и защо мислите така? Кой ще ми е най-полезен, въпреки че знам, че всеки език е богатство, но не знам в случая какъв избор да направя. (Доста от близките ми въобще и без да се водят от тази моята ситуация с учителите и т. н, казаха директно руски, но така и не знам защо).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1a526188fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако си мислиш, че за три години ще научиш някакъв език, много се лъжеш. И то по два часа седмично. Ще знаеш на много елементарно ниво езикът. Пиши руски щом знаеш вече езика и знаеш, че учителят е много добър. Какво се чудиш?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3ec0d56ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами мисля, че решението вече си го взела сама. Очевидно е, че клониш към руския. Ноо все пак ще ти дам моето мнение. Знам перфектно френски и посветих голяма част от живота си на френската култура. Вмомента съм един горд франкофон. Едновременно с това говоря добре и испански. Френският е много труден, но интересен език. Културата е завладяваща. Когато бях на около 14-15 години и започнах да го уча, нямах абсолютно никакво желание, но само няколко месеца по-късно бях възхитен от красотата на този език. Френсата поезия и проза ме грабна изключително много също. На 16 години започнах да уча много усилено испански, имах наистина огромно желание. Харесваше ми звученето на испанския и обожавах испанските песни. По незнайни причини, той не ми се отдаде. Много по-лесен е от испанския, но граматичните норми и правила ми се струваха безмислени и без никакъв ред. С времето на сила го понаучих, но не ми е особено любим. Руски никога не съм учил и не мога нищо да те посъветвам. Успех с избора! Надявам се, че поне малко помогнах, или че поне ти беше малко интересно да прочетеш моята гледна точка. Пожелаяам ти вълшебно лято и прекрасна учебна година!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 83f480105b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Определено за 2 години кой знае колко няма да научиш. Според мен пиши руски език, невероятно много ще ти е полезен в цяла Европа. Руски се говори на много места, ако смяташ да работиш в чужбина. Но дори и да не стане така и в България със сигурност той ще ти е много полезен, защото особено през летният период много Руснаци идват на почивка в България. И френски, испански също са голямо богатство, както всеки друг език, но казваш, че по испански учителят го кара айляк - което не е много добре.. Френски казваш, че нямаш желание. Ами тогава пиши руски, хем ще ти е от много голяма полза в бъдещето, на мнение съм, че той се търси на много места, хем ще понаучиш нещо, щом знаеш, че ще имате качествен учител.
Надявам се да ти помогне написаното и успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker