Всички около мен ме насилват да правя нещо,което аз не искам. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Всички около мен ме насилват да правя нещо,което аз не искам.
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1881 пъти
Накратко. Ще работя нещо, при което не се изисква висше образование и аз съм наясно, че НЕ искам да си губя времето в следването. Всички ме карат на сила да уча висше, въпреки волята ми. Те не разбират нищо от това, което ще работя и си мислят, че за всяка професия се изисква висше и без него си нищо, но не е така. Ако следвам ще изпусна много шансове и няма да успея да сбъдна целите си. Знам, че се водят от стадото и си мислят, че това е правилно и така ще ми помогнат, но всъщност ще ми провалят бъдещето. А за мен е важно, искам да стана успешен човек, а не като тях.
Има ли начин да си купя дипломата? Ясно е, че аз няма как да ги убедя, само това ми остава... Ако го направя ще си имам ли някакви проблеми с полицията, нали е незаконно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6fcab7ba2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо ще правиш нещо, което не искаш, само за да угодиш на другите? Прави си това, което смяташ за добре. Никой не може да те задължи да имаш висше

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 877d950c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Да ти кажа точно с отказ от следване на висше образование и с купуване на диплома ще "успееш да сбъднеш целите си" и ще станеш "успешен човек, а не като тях".
Освен ако професията, която не си избрал е някоя свързана с търговията на наркотици и хора не знам какво чак толкова успешно си намерил с диплома за средно образование.
И да, съвсем малко незаконно е купуването на дипломата, но нищо. Само не купувай от медицинските университети.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6db64ebc02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Запиши УНСС всеки го завършва. Ама си изчакай да зяеършиш след 4 години, не можеш да си я купиш веднага. Че и родителите ти ще те питат как си завършил за няколко дни. Пък ако можеш да работиш и да си изкарваш пари родителите ти нищо няма да могат да ти кажат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 350cbe1cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом не искаш, не учи, но е тъпо да си купуваш диплома. Съгласен съм, че има много начини и със средно образование да си успешен.

Номер 2, стига с тези клишета. Хайде първо да дефинираме успех. Ако дефинираме успех като престижна професия, да, разбира се, че звучи по-престижно да кажеш, аз съм инженер, психолог или професор, отколкото аз съм ватман, дърводелец или готвач. Но, ако дефинираме успеха във финансово измерение, нещата стават различни. Ватманите в София получават повече от доцентите в Софийския университет. Таксиметрови шофьори, водопроводчици, електротехници, добри зидари, каменари, дърводелци, хладилни техници, готвачи - това са все професии, за които не трябва висше образование и аз познавам хора с такива професии, които получават повече пари от доста висшисти. Ясно е, че аз като университетски преподавател се прибирам след няколко часа вкъщи, имам огромни ваканции, не вдигам по-тежки неща от компютърна клавиатура и химикалка, ръцете ми са гладки и се прибирам чист от работа вкъщи, докато един работник, който цял ден реже мрамор или дърво диша прах, прибира се мръсен и обсипан с какви ли не стружки, а ръцете му са в мазоли и няма много свободно време или отпуски, но това не означава, че подобни хора не могат да получават повече пари от мен или който и да е друг висшист. Правете разлика между престижна професия и доходоносна такава!

Мит е, че пари могат да се изкарват само ако имаш висше образование!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b504de5df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Като може без диплома, защо ще трябва да си купуваш такава?
А на вашите кажи, че ще пропуснеш една година и тогава ще запишеш висше. Ако е така, както казваш - след една година вашите вече ще са видели, че няма нужда от университет.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 56a504cc51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В сверите на изкуството ли ще работиш?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 7d7a309baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Искам да си я купя само заради родителите ми. Всеки ден се карат с мен на тази тема. Ще стана инвеститор и след време предприемач. Затова не ми е нужна диплома за висше образование. Но родителите ми ме карат да уча висше, независимо за каква професия, просто да имам някакво. А има ли смисъл да пропилея 4 години в ученето на нещо, което мога и без него и е загуба на време. Този университет единствено ще ми помогне да създам връзки и бъдещи бизнес партньори. По-важно е да имам пари, които ще използвам за инвестиции и след време когато натрупам капитал ще стартирам бизнес. Така стават нещата. Факт е, че нашите си нямат идея от бизнес, още по-малко от инвестиции. Затова си мислят, че тези професии са като всички други, при които се гледа дипломата. Но това са самостоятелни професии и нямат нищо общо с другите. Кой ще ми я гледа тази диплома? Аз няма да имам работодател. Тя е ненужна. Родителите ми от неразбирането подсъзнателно ще провалят бъдещето ми. Аз целя финансова независимост, а не работа по 8 часа на ден като работник. Искам да си купя дипломата, за да се успокоят най-накрая. Не спират да ме насилват и да се карат с мен. Аз им обяснявам бъдещите си планове, а те ми казват, че няма да успея и опитват да ме разубеждават. В България особено всички са обсебени на тема висше и абсолютно всеки ходи да следва. И са прави, за да успееш в повечето професии наистина е нужно. Но при положение, че ще се занимаваш с бизнес или артистична професия, е напълно ненужно. Това не са професии като другите. За едните се иска талант, а за другите много знания, които не се учат в училище, както и упоритост и поемане на рискове, лидерски умения и още мнооого други неща.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6b415c8ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Българското мислене е умопомрачително. Дипломата е хартия която няма нищо друго за цел освен да покаже че човек е полагал усилие да се усъвършенства в дадена насока чрез учене. Човек обаче и с хартия, като няма знанието няма как да постигне нищо. Има хора със различни хартии, има и без. Някои и без хартия пак правят това което искат защото просто са чели без да е нещо формално. Работата е там че хората не четат и накрая дипломата остава само хартия която не им служи за нищо. Това което 'следват' в университет също може и да не е проучено изобщо от към перспективи и пазарна стойност.

Не си купувай диплома. Престанете с тази корупция. Срам ме е че ме асоциират със такива хора.

Прави каквото искаш - ти си знаеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker