Асистент в университет? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
  

Споделена история от Образование

Асистент в университет?
преди: 7 месеца, 13 дни, прочетена 1188 пъти
Здравейте! Студент съм вече 4-ти курс в специалност "Математика" . Решил съм твърдо да продължа израстването си в академичните среди- (асистент гл.ас. доцент, професор и т.н.).. Преподавателят ми по Статистика,обаче ми каза че -ужким не ми трябва докторска степен , за да кандидатствам за "Асистент" в дадена катедра... Та искам да Ви попитам или по-скоро тези кадри-... Наистина ли може да бъда "асисистент" след издържан конкурс, без докторска степен? И всъщност научната дисертация за каква цел се пише? Благодаря,Ви предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 13 дни
hash: a4536392e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Здравей! Аз съм просто студент, но имам наблюдение над нещата. Значи, да не е нужно да притежаваш титла за преподаване (говоря относно преподаване по лабораторните упражнения). За по нататъшно израстване и преподаване по лекциите е нужно да имаш доцерантура (може и докторантура).

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: a4e1046bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Здравей! Адмирирам избора ти на специалност и желанието ти да продължиш развитието си в академичните среди! Едно голямо браво от мен!

Отговорът на въпроса ти дали можеш да бъдеш назначен за асистент без докторска степен (успешно защитен дисертационен труд) е - зависи от политиката на университета. Има университети (научни институти), където назначават за асистент без докторска степен (само с магистърска степен) и след това зачисляват в докторантура, има и такива, където назначават вече обучаващи се докторанти, които са издържали т. нар. докторантски минимум (изпит по специалността на докторантурата след първата година на обучение), има и такива, в които назначават само след успешна предзащита на дисертационния труд (защита пред разширен катедрен съвет на катедрата, в която се обучава докторантът). Длъжността асистент се заема на срочен трудов договор въз основа на заповед за назначаване от Ректора. Главен асистент се заема на основен (безсрочен) трудов договор след издържан конкурс. Първо трябва да завършиш магистратура и след това (или по-добре междувременно) говори с Декана на факултета ти относно условията за назначаване.

Дисертационните трудове са два вида - за образователната и научна степен "доктор" в дадено професионално направление и за научната степен "доктор на науките" (т. нар. "голям доктор" - след придобиване на "малък доктор"). Докторантурата ти дава възможност да се специализираш в дадено направление на науката, с която се занимаваш. Нещо като специализацията при медицинските доктори.

Може ли да те попитам коя област на математиката те влече най-много? По както ти се прави докторантура?

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 7796532627
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Знаеш ли авторе, 100 пъти ще ти е по-добре да започнеш работа като учител по математика в някое училище, отколкото да останеш в университета! Отношението към асистентите от техните научни ръководители, а и от ръководството-просто е буквално казано "вулгарно"! Ще ти смачкат самочувствието, ... освен това- цялата работа на ръководителят си, ще я вършиш ти! Той си изпява лекциите, а оттам насетне всичко е твой ангажимент - Упражнения, нанасяне оценките на студентите, декларации и т. н.! За заплащането да не говорим-толкова много работа, за мижави пари! Но все пак- аз просто споделям мнение, но пък ако смяташ, че това е твоето призвание-Дерзай! Успех все пак!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: b0d11b06e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   За асистент не ти трябва докторска степен, но ще си на срочен договор за 4 години, ако не станеш доктор не ти предлагат нов договор. За гл. ас. ти трябва да си доктор. Без рамо няма да станеш асистент,

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 359c6a538a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За асистент не се изисква докторска степен, но за главен асистент вече е задължителна.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 0269996640
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здрасти! Докторска степен е третата степен на висше образование - бакалавър, магистър, доктор. Не можеш да растеж в академичната сфера без да имаш докторска дисертация. Наистина можеш да кандидатстваш за асистент без докторат, но ще сключиш с университета срочен трудов договор и ако до 3 години не защитиш дисертация те освобождават от длъжността асистент. Ако я защитиш ставаш главен асистент и можеш да растеш с публикации, доклади, и прочие за доцент и професор.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 6fb907674d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ти си решил, а питаш в анонимен сайт? !? Ти трябва да си този който да ни информира. В тия среди е задължително да си рода или нечий човек, за да те допуснат. Като ти чета въпроса и подхода към нещата, си баш за асистент.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 33562b4b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не ти трябва да си доктор, за да си асистент. Трябва ти доктор, за да си гл. ас. Ако си асистент, договорът ти е срочен и трябва да защитиш за 4 години. Но въобще не си мисли, че нещата за работа в университет са лесни, това са адски консервативни структури, трябва някой да ти удари рамо.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 33562b4b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Забравих да ти кажа, че заплатите на асистентите са между 500 и 600 лв, за среден ВУЗ в Пловдив ти говоря.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: f228f656d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   За да станеш асистент първо трябва да си докторант и аз го искам ама без връзки не знам как ще стане! Това ми е голямата мечта, която не знам дали ще успея да постигна в момента се чувствам като лъвчето Симба, което пее, че иска да стане цар без да си дава сметка, че няма да му е толкова лесно.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 33562b4b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Има и друго, всички конкурси се правят за някой точно определен, невъзможно е да влезнеш така.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: b259aeea98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ее, глупости сега, рода, връзки. Разбира се, че с връзки става по-лесно, но вие чак невъзможно го изкарахте. Майка ми е преподавател в университет и няма никакви връзки. Имала е трудности, сменяла е университета, губила е доцентско място заради човек с връзки, но в момента е професор. Така че чак толкова невъзможно не е.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 0269996640
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Главен асистент съм в един от големите медицински университети в страната. Не съм имал връзки когато се явих на конкурса. Научните ми ръководители не са ме "мачкали" и "унижавали". Заплатата е доста над средната за страната, а всеки допълнителен час носи допълнителни доходи.
Не слушай тъпи съвети, говори с преподаватели в желаната катедра, участвай в разработки и като се дипломираш кандидатствай като се открие място. Ако няма веднага аистентско място, докторантури има всяка година.

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: f228f656d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Към последните два коментара давате ми надежда благодаря ви! От номер 10

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker