Мога ли да вляза в СУ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мога ли да вляза в СУ?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1702 пъти
Ще започна с това, че съм на 25 години, изтървах доста години докато се замисля за висше.

Реално мислих за сотфтуерно инженерство в СУ, ФМИ. Въпреки, че не съм наясно с всичко що се отнася до университети.

Имам няколко проблема, не съм така да се каже интелигентен човек, не бях особено добър ученик в основното и средното, завърших средното с 3, 97, математиката ми 3, 3 от милост, нищо повече.
Не е причината само неученето, а реално... имам някакво умствено изоставяне в математиката, а това се изисква много в програмирането(в зависимост от проекта).

Та въпроса ми е, понеже има два изпита по математика, ако уча и взимам частни уроци, дали ще успея? И каква оценка ще ми е нужна, за да вляза?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 034ab2a318
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С тая 3-ка от дипломата няма да стане. И за Софтуерно инженерство ще трябва да отидеш на Математика 2 доста труден изпит. Виж Софтуни там няма никаква математика и е точно за хора като тебе. Че дори и по някаква случайност да влезеш в СУ ще те спукат от математика.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 175d89fc50
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш ли връзки не само ще влезеш, но после даже може да станеш директор или шеф за разлика от умниците които нямат връзки.
Връзки ти трябват в днешно време, не знания.
И не записвай нещо ако не си сигурен дали ще можеш да се реализираш по него..

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a4faa6e719
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен отиди, например в столичната библиотека, ако си от София или в библиотеката в твоя град и поискай на едно и също издателство да ти дадат учебници по математика от първи клас до седми и започни да ги разглеждаш един по един. Можеш и първо в читалнята, защото няма да ти ги дадат всички за вкъщи. Така ще видиш дали се ориентираш и дали ти е интересно. Там според мен ще има много математика и след като влезеш. Възможно е в училище също да не са ви преподавали по нужния начин и просто да е бил правилният подход, за да разбереш материала. Това мога да ти предложа само като съвет, защото иначе съм далече от материята и специалността.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 50f78937c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз никога не съм бил добър по математика. Мислех си, че проблема е в мен. Попаднах на онлайн платформата за обучение на Кхан Академи и нещата почнаха да се променят. Препоръчвам ти да започнеш с Кхан Академията.
М 26 години

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b609e49fef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей,

Винаги има шанс, разучи всичко хубаво и си направи план. Виж плановете за специалностите, кое ти допада и кое - не. Разгледай ФМИ, ТУ. Ако ти се дават повече пари - НБУ също не изгледжа зле.

0. ФМИ - https://www.fmi.uni-sofia.bg/sites/default/files/curriculums/bachelor/u4_plan_si_17-18.pdf

0.0 Софтуерно инженерство - около 21 бал. (горе-долу 5.00 на мат 2 ще е супер. Трудничко е - да.) Тъй като в бала влиза оценка от дипломата за средно образование (държавен зрелостен изпит или от задължителната подготовка) ще е ти е проблем.

0.1 Компютърни науки - 20.26

0.2 Информатика 18.07

1. НБУ - http://ecatalog.nbu.bg/default.asp?V_Year=2018&PageShow=programpresent&P_Menu=courses_part1&Fac_ID=3&M_PHD=0&P_ID=832&TabIndex=1&l=0
- Доста лесно ще влезеш.

2. ТУ - http://cs.tu-sofia.bg/userfiles/20172018_Ir/FKSU_UPlan_BCSE_BG.pdf

Догодина и аз ще кандидатствам във ФМИ, започвам частни уроци от септември. Проблемът е, че повечето, които влизат във ФМИ са от НПМГ-та и е ясно защо. Доста е трудничко, но не е проблем да опиташ. На мен директно си ми казаха, че нямам много шансове, но пък не е проблем да пробвам.

Пожелавам ти успех! Оценките не значат нищо, проблемът е, че трябва да покриеш повече материал. Това, че си имал ниски оценки не значи, че не си интелигентен, според мен си въобразявеш някакви неща, които ти влияят негативно. Което вече е глупаво.
Я го давай малко по-позитивно. Похвално е, че си се решил да запишеш висше. Прегледай ТУ, мисля, че без проблем ще влезеш там. Аз още се колебая.

Поздрави!

Момиче 18г.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 295e6597cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Оценките ти от гимназията наистина са много ниски, но ако изкараш висок резултат на изпитите... а иначе няма как да ти кажем точно каква оценка ти трябва, зависи колко кандидати има. Примерно обявили са 100 места, а кандидатите са 300, е влизат първите 100 с най-висок бал. Обаче всяка година е разбично, понякога и с по-ниски оценки се влиза, понякога ти трябва много висок резултат за да влезеш, зависи си колко кандидати има и какви са техните резултати. Обаче ти си учи сериозно, пък каквото стане.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d180ba81d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А реално поне малко от програмиране разбираш ли? Има много видове програмиране, при които най-трудната математика ще се явява събирането и изваждането на числа. Някои от front end developer-ите например, особено начинаещите, почти не "програмират" в истинския смисъл на думата.

Аз лично, подобно на номер 1, ти препоръчвам СофтУни.

А номер 2 доста бърка за връзките - при ИТ нещата често не стоят така. Да дойде някой "връзкар" в нашата фирма и да се пробва.. Ами ако няма качества и знания просто няма да стане за нищо - ни за шеф, ни за дивелъпър, нищо. Тук се работи с чужбина, ходи се на командировки, пише се код с десетки хиляди редове, проектите са с краен срок за вчера. Няма как да се толерира някой връзкар.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker