Опасна измама с 9 годишни в началното училище! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Опасна измама с 9 годишни в началното училище!
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1271 пъти
Здравейте,

Пиша тая тема веднага след като се случи защото съм притеснен, когато получа повече информация ще добавя като отговор от името на автора!

На 22 години съм, имам малка сестра в трети клас. Тази вечер докато ми показваше разни клипове на телефона в 22:30 и звънна номер който тя беше кръстила като Ицака и беше сложила негова снимка. Ако не знаете, говоря за Влогъра Ицака от Павел Колев и Ицака, проверете в интернет, известни са, феновете им са основно деца на тази възраст. Естествено обаче това не беше истинския Ицак. Тя бързо прекъсна връзката. При което аз звъннах на този номер. Затвориха ми. Веднага след това ми звънна момче може би между 17-23, което каза че съм го търсил. Попитах го защо звъни на този номер, той се опита да се измъкне, каза ама ти не си ли пускал обява в ОЛКС. Казах това е номер на малко момиче, никаква обява не е пускана, от къде имаш тоя номер. Той каза не знам, брат, не знам защо аз си мислех че е от обява на ОЛКС за Фифа. Казах му че е грешен номер, повече да не звъни.

Да обаче, никой нормален човек не звъни за обява в олкс в 10 и половина вечерта, това без съмнение е някакъв вид измама. Когато попитах сестра ми от къде има този номер, тя ми каза че съученичка в училище им го е дала, на нея и на други деца от класа. Казала е - Хей кой иска да му дам номера на Ицака, една приятелка ми го даде и ги е накарала да го запишат в контактите си като Ицака. Също така е казала ако мислите че ви лъжа проверете в интернет че е истинския номер. След това вече сестра ми и нейни приятелки сами са решили да звъннат на "Ицака", като каза че не е вдигнал. Това обаче се е случвало преди месеци, още когато е била на училище, сега е края на лятото. Каза че не и е звънял до сега Ицака, забравила е че е в контактите и. Друго което разбрах около този номер е че на едно пътуване организирано от училището, тя и група деца са звъняли на този номер от телефона на нейна приятелка, вдигнал и е човек който се е представил за Ицака но и е казал че не я чува добре, за това да се обади като се прибере вкъщи. До тук. Попитах я знае ли нещо повече, казало ли е нещо повече това момиче на следващия ден, каза че нищо не е казвала.

Проверих този номер в интернет, не излиза нищо освен резултати в гугъл от някаква страница във фейсбук:

Шкембе Чорба - Shkembe Chorba - Отзиви | Facebook
Zdraveite grupa ima dva nomera koito Mongo me pritesnqvat I mi dosajdat 0894298***

Като вляза, ми казва че страницата не съществува, очевидно тая страница е била изтрита и гугъл пази само някакъв спомен от нея. Нямам никаква идея каква е била тази страница и за какво и защо в нея е публикувано ревю оплаквайки се от този номер. Може би е била страница за подобни неща, не знам, няма как да разбера. Ако знаете нещо споделете! На телефона съм скрил последните 3 цифри ако по някаква невероятна случайност се окаже че това е едно голямо недоразумение и тоя телефон се окаже на случаен човек който нищо не подозира.

Споделете какво знаете, случвало ли ви се е нещо подобно с ваши деца, приятели, ученици... Това изключително много ме притесни, защото не знам кога кой ще и звънне на сестра ми и за кой ще се представи. Защото ако измамите за пари и катастрофи действат на възрастни страх ме е да си представя какво ще се случи ако някой и звънне на нея и и каже че майка и е била в катастрофа и трябва да иде еди къде си... ПРОСТО УЖАС.

Естествено съм и обяснил всичко. Много дълго и широко и разказвах всичките неща, казах и че това няма как да е истинския човек, разказах и за подобни измами, че никога не трябва да вярва на случайни хора по телефона и веднага да звънне на мама или тати да попита вярно ли е и естествено като за начало никога да не вдига на непознати номера. Със сигурност майка ми и баща ми ще и го повторят още 1000 пъти. Като цяло тя не е наивна, разбра какво и говоря много добре, мисля че няма да има проблеми, но няма как да знам на какво са способни подобни измамници.

Но това няма как да гарантира безопасността и. В 21 век няма как да ограничим детето да не даде номера си на няколко съученика, а за тях не мога да отговарям колко точно са им прости гадулките и на кой ще го дадат този номер.

Естествено утре когато се срещна с майка ми ще го коментираме на дълго и нашироко, ще звъним веднага на класната и родителите на това дете което е дало номера за да разберем какво се случва. Според мен и онова дете е просто посредник, някой друг и го е дал и тя просто го разпространява без да знае че е измама. Но все пак ще проучим какво се случва и ще накараме ръководители/училище да предупредят за подобни измами. Ще ви държа в течение при повече информация

Ако някой има информация за този номер, защото не знам на каква скала е разпространяван дали е само в града или в цяла България, моля да сподели. Ако имате подобни проблеми с децата си, ако имате начини за предпазване, споделете всичко. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 895235260b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Браво на теб. Проучил си доста. Имаш умение за research което ми харесва. Сменете просто номера на сестра си. Нека го имат само хора които трябва.

Баба ми я обраха със близо 3, 000 лева така.

'Ало, бабо... '
- ****** ти ли си?
'Да, аз съм'

И така се започнало.. казала ми баба ми името, някакъв веднага потвърдил и започнала обработката. Искал съм да купувам подарък голям на майка, ама не ми достигали достатъчно пари, да ми дадяла на заем че не ми достигали, като пратили измамниците човек (де факту УЖ аз), мой приятел, който бил мургав, да вземе парите.

Друг случай имаше от преди няколко години когато звъннаха че майка е била във катастрофа със мотор и че си била тръгнала от работа със колега дето имал такъв.. уж някак се навила да се качи.. тогава сестра ми и баща ми бяха до нея когато й говореха тези работи.

Накрая й спряхме домашният телефон. По-добре със мобилен. До ден днешен й обяснявам - бабо, ако звънне някой и каже 'ало, бабо' да не казва '***** ти ли си'.... кой друг ще е освен внука... сами издават информация дето не трябва.. отделно съм й казвал че пари аз няма да й искам особено по телефон. Викам ако някой ти иска пари, значи не съм аз.. аз ще ти звънна да те питам как си, добре ли си и какво правиш..

Хората трябва да се пазят. Особено възрастните. Аз едно им се чудя - пари уж нямат, а ги дават със хилядите. На всичко от горе хем знаят за измамите и им бива напомняно постоянно по телевизията.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 066cca35ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, разбирам притесненията ти! За групата Шкембе чорба, мога да ти кажа че беше хипер извратена, може би за това са я махнали, влязох вътре защото мислех че е хумористична, но се оказа, че 100% от нещата са скандални (секс, насилие, побоища). Обясни на сестра ти, като на възрастен какви са рисковете, от безразборното даване на телефонния й номер, както и на интернет. Нищо чудно да й поиска снимка, после гола снимка, следва изнудване... А децата са податливи към такива манипулации. Забрани този номер, както и всички непознати, има програми за записване на разговорите, поне ако се опита да се свърже с нея да има записан разговор. Не знам, и преди беше страшно, но сега е ужас

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d5ad267d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   От цялата история, едно нещо не ми е много ясно... защо, по дяволите, 9 годишно момиче притежава смартфон?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker