НБУ?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

НБУ?!
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1975 пъти
Здравейте! Предстои ми кандидатстване след Средно, специалността която съм избрала е Журналистика, но все още не мога да избера университет, поради многото противоречиви мнения. Нов български университет доста ме привлича, но искам да знам, след като завърша ще мога ли да си намеря работа, как са практиките там, мога ли да работя и в чужбина след като завърша, като цяло образованието в НБУ. Много ще се радвам да чуя мнения на хора, които учат или са учили там. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1af6de22f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Брат, можеш да постигнеш всичко, стига да имаш достатъчно кураж, амбиция и дисциплина. Нбу е хубав университет, не съм чул един човек учил там да се оплаче.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3e2ed14ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ако искаш да научиш нещо избери друг университет, ако искаш просто да имаш диплома, т.е. да си купиш такава-НБУ е мястото. А колкото до работата в чужбина, не знам сега как е, но до скоро дипломите от НБУ изобщо не ги признаваха и те караха да положиш изпити. Ама ти си решаваш.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1af6de22f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3... 100% съм сигурен, че не си учил никога в НБУ и говориш предубедено...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1af6de22f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Скоро си говорих с един познат и той ми разправяше, че в СУ не било хубаво. А като го питах дали знае как е пълното име на университета, той не знаеше и никога не е учил там.. Извинявам се на модераторите ама ми е писнало от тъпи хора, които претендират, че имат мнение, а всъщност си н́ямат представа за какво говорят. Да, точно за номер 3 говоря...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3e2ed14ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Номер 4, баща ми преподаваше там, така че знам неща "от кухнята" както се казва. Например, че са го инструктирали да не пише 2-ки, защото "хората си плащат и ние сме длъжни да им помогнем да завършат". Направо беше потресен колко е ниско нивото там и как е длъжен да пуска на изпита хора без никакви познания. Явно ти не си учил в чужбина и не знаеш на какво му се казва сериозно учене и за това си мислиш, че в НБУ се учи.
От номер 3

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1af6de22f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, имаш въображение, ама пак си жалък

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3e2ed14ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 7, вярвай в каквото искаш. Ако искаш даже си вярвай, че дипломите от НБУ са равни на тези от Харвард. В крайна сметка живеем в свободен свят, нали така? :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 279c643b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Здравей! В НБУ програмата по Журналистика цели да обогати общата култура на студентите. Първите две години по Журналистика, Връзки с обществеността и Политология се изучават сходни предмети. Студентка във въпросното висше учебно заведение ми сподели, че се набляга на практическата насоченост - има гост лектори, семинари... За разлика от СУ, не се набляга на сухата теория - акцентът пада върху практическите умения. Всеки сам за себе си избира кой метод на обучение му се струва по-ефективен - дали да изучава "История и теория на журналистиката" в Софийския университет или да участва в дискусии по нашумели въпроси (примерно Фалшивите новини) в НБУ. Двата университета имат коренно различна система - нито една от тях не е съвършена, всяка има предимства и недостатъци. От една страна, в СУ се изучават много ненужни неща (естествено, не само такива). От друга страна, в НБУ програмата не просто е богата, но и... "разпльокана". Примерно има дисциплини, които нямат нищо общо с въпросната специалност, а са задължителни.


Хубавото на НБУ е възможостта за minor програма - тоест да изучаваш паралелно две специалности едновременно. Примерно можеш да съчетаеш Журналистика и Информатика, ако имаш интерес и в двете области.
Ако си сигурна, че искаш да живееш в чужбина, ти препоръчвам да запишеш програма на английски език - в НБУ има Politics and Society. Нея също я имаш като тайнър програма - тоест можеш да изучаваш Журналистика на български и Политиката и обществото (на английски език), което смятам, че е чудесна комбинация. И не мисля, че ще ти бъде натоварващо, защото се изучават сходни неща.
Ако имаш финансови средства или се очертава дипломата ти за средно образование да е отлична, то тогава силно препоръчвам да следваш Журналистика в Американския университет (в Благоевград). Обучението е на английски език, университетът е престижен, има летни стажове в Америка и почти всички завършили АУБГ се реализират успешно в България и в чужбина.

Ако се интересуваш за други университети, които предлагат специалностти в областта на масовите комуникации - http://spodeli.net/17/story-133804.html

PS: Дипломите от НБУ ги признават, спокойно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b84a0c1658
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9 Благодаря за отделеното време, информацията е много полезна за мен.


От автора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 185fa8b252
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 6 и 8. Един семестър е около 1500 лв и това е достатъчна причина да си мотивиран да учиш. А ако не си, на кой е проблем това? Нбу ти дава всичко, което ти трябва за да успееш, дали ще се възползваш и ще впрегнеш силите си за да се развиваш или ще решиш да се държиш като идиот и да не учиш, въпреки че плащаш толкова пари. Кой може да промени избора ти ако не знаеш кой си и накъде отиваш? Двойката ли?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker