Да уча ли бакалавър в Холандия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да уча ли бакалавър в Холандия?
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1339 пъти
Здравейте, тази година ми е последната в гимназия и съм много объркана по отношение на това къде да уча. Искам да уча психология или медиен мениджмънт, но знам какво е положението тук в България относно реализация след завършване и като цяло това е основната ми причина да искам да уча в Холандия. Проблемът е, че нямам финансова възможност и знам, че имам право на студентски заем, който да покрие семестриалните ми такси, но нямам пари за месечна издръжка. Не искам да работя първите 6 месеца, тъй като всички ме съветват само да уча, за да не отпадна от университета. Друга алтернатива ми е да изкарам бакалавър тук и да замина за магистър в Холандия, но това ще отнеме повече години учене и като цяло намирам образованието в българските университети за безсмислено. Ако има някой, който е учил/завършил в Холандия, моля да сподели опита си и като цяло да ме посъветва какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 72e2461ed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В Холандия да ми плащат не отивам!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 96ffa7f077
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката: Номер 1, ще се радвам ако може да се аргументираш малко

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c7d7934df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Но ако изкараш бакалавърска в България, какво ще се промени после в Холандия? Според мен, кандидатствах, а в момента в който завърши училищище, отиди там. Примерно, балйт ще го правите на 24, а ти на 26-7 си вече в Холандия, в града, където ще учиш. Работи и пести, имаш 3 месеца. Все ще събереш ако я караш полека-лека. После работи само в събота и неделя.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 77cd68bea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Самите специалности "психология или медиен мениджмънт" са достатъчно безсмислени и без оглед на реализация, така че където и да се учиш (дипломираш) все е тази.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: aebab3bb89
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Извинявай, душичка, ама можеш ли да ми кажеш, как аджеба се учи "бакалавър"? Това що за специалност е? :)

И - разбира се - психологията и медийният мениджмънт са изключително сходни специалности...

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 96ffa7f077
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4: Съществуването ти е безсмислено

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 96ffa7f077
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 5: Имам различни предпочитания - и в сферата на психологията, и в сферата на медиите и рекламите, не знам кое те възмущава толкова. И какво имаш предвид под как се учи бакалавър? Попитах къде да си следвам бакалавъра - тук, или в чужбина, не знам кое не си разбрал/а. На моменти ограничените ви изказвания са просто уникални, а факта, че се имате за много компетентни без да имате реална представа какви глупости пишете - още повече

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: fd63c00be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Холандия е скъпа държава, квартири трудно се намират, работа също, препоръчвам ти Германия.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 24c4734c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз ще ти дам един смислен отговор, с който се надявам да помогна. Аз съм за 11 клас и също мисля къде да уча. Холандия ми е един от вариантите, майка ми и баба ми ужасно я хвалят ( живели са там и работили). Аз доколкото съм чела не са толкова скъпи и самите университети, а за живеене майка ми ми е казвала, че много лесно се намира работа там, ти казваш, че желаеш да се концентрираш върху ученето, но го казвам в смисъл, че можеш да си с някого друг. Да имаш съквартирант и да си поделяте сметките и т. н. Не знам колко е скъпо, но можеш да видиш малко повече свят от България. Винаги можеш да се върнеш. Баба ми е казвала - “Ако искаш да имаш най-хубавите студентски години отиди в Холандия, там е лайфа и купоните. ” Разбира се не знам до колко е така, ако не ти харесва, че си си далеч от семейството и най-хубавото да е... Така че сама си прецени, от друга страна можеш да завършиш бакалавър тук и магистър после в Холандия. Това си е твое решение, но на твое място бих избрала Холандия. Ще видя повече, ще имам по-добра представа за живота там и занапред, пък ако не ти хареса, ще се преместиш тук в университет. Университети пък там ще ти дадат повече шанс за реализация. Ако трябва ще поработваш малко, аз така бих направила. Можеш да си асистент на професора, не се занимаваш с работа извън университета и е със заплащане. Поне квартирата, храната и т. н. Може в някое селце или да се свържеш с други българи там, да ти помогнат или най-малкото да те информират. Намери някои студенти оттам или направо живущи семейства и питай къде е по-евтино и дали направо има една стая за теб примерно. Много начина имаш, парите колкото и да са важни в случая не ги мисли, защото все някак ще го измислиш. Къде би се чувствала? Ако искаш да работиш в чужбина, иди в Холандия, ако искаш тук, учи си тук, ако не знаеш, иди в Холандия, за да разбереш дали ще ти липсва България и дали изобщо ще ти хареса. Това е моя съвет. Пожелавам ти успех и моля те пиши като прецениш. Не съм гледала за грешки, защото поста ми стана много дълъг, извинявам се.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker