Академията на Мвр и още нещо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Академията на Мвр и още нещо
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1497 пъти
Здравейте! Тази година съм 12 клас и обмислям да кандидатствам в Академията на МВР, специалност: Защита на населението от бедствия и аварий. Надявам се да ме приемат, предлагат магистратура право и след това мога да се реализирам, като юрист. Повечето хора казват, че там се влиза много трудно, но не мога да си избера специалност от друг университет, като резервен вариант. Предложения?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2f7ad09d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм сигурна дали в държавните университети я има тази специалност, но мой колега учеше във ВСУ специалност "национална сигурност", с идеята да изкара след това магистратура право и да се реализира като юрист. Това не се е случило още, защото в момента учим в ТУ и сме 4-ти курс КСТ, но той ще си продължи нещата от ВСУ, но на по-късен етап. Споменавал ми е, че тези 2 специалности, които ти написах по-горе се препокриват, но националната сигурност е по-лекият вариант от правото. Дано съм ти била полезна! Хубав ден! :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 142e5cf11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо искам да разбия един мит - в Академията на МВР не се влиза единствено с връзки и подкупи. Познавам хора, които са приети там благодарение на своите способности.

За конкретната специалност -
"Защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи" - можеш да кандидатстваш и в Национален Военен Университет "Васил Левски". Въпросът е, че НВУ има факултети единствено във Велико Търново, Шумен и Долна Митрополия, тоест няма да си студент в София. В Техническия университет (във Варна) също има специалност "Защита на населението при бедствия и аварии".
Във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" има възможност за изучаване на "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" и "Защита на националната сигурност" (профил Защита от аварии и бедствия).
Юридическият факултет на Русенския университет "Ангел Кънчев" предлага специалността специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". Въпросният ВУЗ има сключено споразумение с Военната академия "Георги Стойков Раковски" и след придобиване на бакалавърска степен може лесно да се прехвърлиш за магистратура в София (примерно да продължиш магистратура "Евроатлантическа и глобална сигурност", "Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма" или някоя друга).
В Шуменския университет има специалност "Системи за сигурност" и след това можеш да запишеш магистратура "Управление на кризи и реагиране при бедствия".
Ако имаш влечение и към химията, вариант е Химико-технологичен университет – София със специалност "Безопасност на производствата и защита при бедствия и аварии".

НБУ (Нов български университет) Гражданска и корпоративна сигурност (имаш избор от три специализации, едната от които е "Защита на населението и критичната инфраструктура").
В УНСС (Университет за национално и световно стопанство) можеш да запишеш "Икономика на отбраната и сигурността". След това (ако си способен, естествено) ще имаш доста възможности за реализация.
Имаш възможност да си студент и в Благоевград - в Югозападен университет "Неофит Рилски" със специалност "Национална сигурност".

В Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ - София) също има "Национална сигурност" (във факултета по информационни науки). Тази специалност се предлага и в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" (ПУ), както и във Философския факултет на Великотърновскя университет (ВТУ).

Надявам се да съм била изчерпателна! Ако мога да помогне с още нещо, ще се радвам!
Успех и не се отказвай от мечтите си!

Д. С.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2014c223bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако искаш да ставаш полицай опитай да влезеш, ама ако искаш да ставаш юрист няма никакъв смисъл да влизаш там. Направо записвай някъде Право като бакалавър.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c4b4cfdeaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Брат ми е завършил Академията на МВР в Симеоново! Доволен е от избора си! Той я е завършил през 2009 - в специалност " Национална сигурност " която днес не съществува.
Преследвай мечтите си и се бори, ще успееш!
Влизането в академията е трудно, но е значително по-лесно отколкото преди 10-тина години.
Поздрави!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e2d059f268
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря ви на всички!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker