Не знам какво да следвам след 12 клас.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не знам какво да следвам след 12 клас..
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1614 пъти
Аз съм момиче на 17 години и тази година ще съм 11 клас. Остават ми още две учебни години, а аз не знам какво да следвам и искам да се подготвя малко по отрано. Така.. Имах доооста мечти и различни желания, обаче не знам накъде да тръгна.
Като малка желаех да стана художник. Ето, в такова училище съм, обаче въображението ми като цяло го няма ;д ;д.. и занапред не знам дали изобщо ще мога да се реализирам с рисуване. Трудни са ми все още хората по натура и не съм една от най-добрите, но не съм и от най-лошите.. средно положение.
Приятелите много ме насърчават да стана татуис, защото съм рисувала хубаво.. ми обаче аз като нямам въображение.. не знам какъв татуис ще бъда.. също мога да нарисувам нещо само когато го гледам. Да кажем Спондж боб с мега големите очи и Патрик на главата (това си го измислих, просто пример) на някоя снимка

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 77d555499f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Рисуването е изкуство и като за всяко такова или имаш таланта, или го нямаш. Средно положение няма, още по-малко що се касае до рисуването върху човешко тяло. Там въображението не е от голямо значение, защото в 99% от случаите, хората искат конкретна татуировка и я показват на татуиста или заедно обсъждат някаква идея, той я скицира и едва, когато постигне консенсус с клиента започва да я прави. Никой няма да дойде при теб и да ти каже "развихри си въображението върху кожата ми". Има разни неориентирани, които просто искат татуировки, щото "така е модерно", без изобщо да влагат смисъл, но това татуиста (добрия) не го касае. Освен голям талант, трябва да си и адски прецизен. Рисуването на Спондж боб е едно, а това да пресъздадеш даден образ, човешко лице, история - съвсем друго. Като момиче, любител на татуировките и работило в такова студио (не като татуист) съм виждала (примерно) рисувани лица, които сякаш всеки момент ще ти проговорят. Лично за мен в България едни от най-добрите татуисти са Людмил Василев и братята Айдън и Веждин. Разгледай това, което творят и се запитай дали отговаря на възможностите ти. Защото едно нещо, освен да ти е работа, трябва да ти носи и прилични приходи. Едно е да направиш няколко Спондж боб и Патрик на познати и съвсем друго да не можеш да запишеш клиент седмици напред :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 31b97b76b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Учи бизнес. Така ще разбереш как работят и ще можеш да си основеш собствен с потенциал за успех!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b0548aad55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако обичаш да рисуваш - продължавай да го правиш, защото е необходима практика, независимо от таланта. Освен това, запомни, че не всеки е нужно да рисува всичко. Един е добър в пейзажи, друг в рисуване на хора, трети в реализма, друг пък прави уникани неща в кубизъм... Важното е да практикуваш и да видиш кое ти доставя удоволствие, в него ще си най-добра.
Ако искаш да бъдеш художник - живописец или график, скулптор или дърворезбар, керамика и стъкло, или реставратор - отиди в Художествената Академия, тя е добра за тези специалности.
Ако искаш да се занимаваш с анимация или сценография - отиди в Натфиз или НБУ за - градичен дизайн, анимация и мода, а може и в чужбина ако имаш възможност.
Анимацията ще ти помогне много в работата като татуист, все пак, се рисува по-стилизирано. Освен това е доста просперираща, има най-много 'хляб' в нея. Ще овладееш програми за рисуване, а това се търси, има и много приложения.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8be8257540
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тъкмо си помислих за татуист и чета предложението, стани татуист! Ще си развиеш въображението с МНОГО рисуване на МНОГО различни неща.
Пробвай да рисуваш всякакви неща, не Спонджбоб :D Пробвай да прерисуваш футболни татуси, патриотически неща - национални герои като Левски, Списаревски, ген. Луков, Раковски, Ботев, Вазов и така нататък. Надявам се, че ми схвана мисълта, късмет!

LoveSofia

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a20e332031
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Компютърна анимация, уеб дизайн?

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e283910380
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В средата на 11 клас изчаках всички да излязат някъде, седнах на компютъра и намерих списък на всички университети в България. След малко проучване си харесах няколко. После проучих всеки един от тях- мнение на студенти, преподавателски състав, факултети, специалности. Така стесних кръга. Обърни повече внимание на предметите, които изучаваш сега и помисли кои ти харесват, кои ти е приятно да учиш и ти се отдават. Винаги можеш да минеш курс за татуист, но ми се струва, че не ти е мечта, а по-скоро втъплена идея от приятели. Познавам момиче, което се занимава с изкуство, в последствие изкара сертификат за маникюристка. След 12 клас записа бизнез, сега събира пари и иска да си отвори собствен салон, като е наясно как това може да се случи. Винаги има опции за развитие.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5ed5d1a75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не е нужно да следваш въобще. Висшето образование е само за хора, които искат да стоят на бюро.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: dd96a9397c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Това със Спонджбоб го дадох като идея, иначе така е или имаш талант или нямаш, но колкото и талант да имаш всичко си е практика. Все пак благодаря ви за съветите!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 610f31a5e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей.
Ако чувстваш изобразителното изкуство като свое призвание, продължавай да рисуваш и ще се реализираш в тази област.
Чувала съм добри отзиви за Факултета по изобразително изкуство във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".
Ако желаеш да следваш в София, най-добрият вариант е Националната художествена академия. Непременно разгледай списъка с бакалавърски програми.
Интерес за теб може да представлява и НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов": Сценография, Анимация, Филмов и телевизионен дизайн - имай предвид, че за въпросния ВУЗ се изисква голяма подготовка, приемните изпити са трудни.
Нов български университет също е вариант, ако можеш да си позволиш таксите, понеже са по-високи в сравнение с другите учебни заведения. Има богат избор от специалности - Визуални изкуства, Интериорен дизайн, Уеб дизайн и графична реклама, Мода, Графичен дизайн, Анимационно кино, Изкуствознание и артмениджмънт… Хубавото на този университет е материалната база (една от най-добрите в България), както и възможността да изучаваш две специалности едновременно (т. нар. Minor програма). Тоест можеш да съчетаеш обучение по Визуални изкуства с Графичен дизайн, което ми се струва чудесно.

Ако се интересуваш от компютърни игри - Game Design. В България можеш да посещаваш курсове (примерно в СофтУни), но тази специалност е една от най-желаните в Холандия.

Препоръчвам ти да разгледаш сайтовете на въпросните университети, по възможност да ги посетиш (примерно на Деня на Отворените врати). Ако продължаваш да си разколебана, можеш да потърсиш професионална помощ - има кариерно ориентиране (примерно Дарби предлагат такова, Едланта - ако си се ориентирала към чужбина).


Д. С.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker